Thema's

Thema's

Wil jij je omscholen? Ga dan voor een kansberoep

Veranderingen in de samenleving, andere behoeften, economische ontwikkelingen en technische vooruitgang, globalisering. Allemaal zaken die invloed hebben op de arbeidsmarkt. Terwijl in de ene sector banen verdwijnen, kan de andere sector juist niet aan goed opgeleide mensen komen. Soms gebeurt er ook iets dat deze schommelbeweging op de arbeidsmarkt ineens een enorme zet geeft. De coronacrisis doet dat op dit moment. Door de pandemie is de arbeidsmarkt flink veranderd. Veel mensen raakten hun werk kwijt en moeten op zoek naar ander werk. Vaak zelfs in een ander beroep.

Waar liggen de kansen?

Zij kunnen hun kans op een nieuwe baan flink verbeteren door zich om te scholen. Dan is het wel handig als ze weten waar en in welke sectoren die kansen op de arbeidsmarkt liggen. De kans op een baan verschilt van beroep tot beroep. Als er veel vacatures zijn wordt de kans natuurlijk groter, maar als veel mensen op zoek zijn naar hetzelfde soort werk wordt de kans weer kleiner. 

Er zijn altijd wel beroepen met een grote kans op werk. Dan zijn er wel veel vacatures, maar niet genoeg mensen met een geschikte opleiding. Voor werkzoekenden zijn het juist kansberoepen. Zij kunnen dan voor omscholing kiezen om over te stappen naar een kansberoep. UWV houdt deze ontwikkelingen in de gaten en brengt de gevolgen voor de arbeidsmarkt in kaart. 

Geschikte opleidingen

Scheidegger heeft daar opleidingen aan gekoppeld, zodat als jij je wilt gaan omscholen je weet wat je kunt gaan doen:

Financieel-Juridisch

Onderwijs

Transport/Logistiek

Zorg


Meer informatie?
Wil je meer weten over deze opleidingen? Neem dan contact op met onze deskundige opleidingsadviseurs via 035 – 7 121 992. Ze nemen de tijd om al je vragen te beantwoorden.