Thema's

Thema's

Het belang van goede typevaardigheden

Op Maandag, 19 April, 2021, 12:18

Op je telefoon type je met je duimen (je moeder of je vader waarschijnlijk met één vinger), maar ook de computer is een veelgebruikt apparaat om berichten te versturen, te werken en contact te houden met familie en vrienden. 

Lees meer
Thema's: Secretaresse en managementsupport

Zo ontwijk je de valkuilen van online meetings

Op Donderdag, 23 April, 2020, 12:33

Als je nu vanuit huis werkt en studeert houd je een stuk lastiger verbinding met collega’s, medestudenten en docenten. Met online meetings kun je elkaar toch blijven zien en spreken. Maar communiceren op afstand kent wel een aantal valkuilen. Wij geven je 5 tips om er niet in te vallen en soepel online meetings te houden.

Lees meer
Thema's: Secretaresse en managementsupport

Voor opleiden tot zelfstandig werkend secretaresse is MBO-niveau heel geschikt

Op Donderdag, 2 April, 2020, 15:59

Meerdere keren per jaar start bij UWV een groep medewerkers met de opleiding MBO Medisch Secretaresse van Scheidegger. De opleiding is in co-creatie met UWV ontwikkeld. Het UWV-gedeelte van de opleiding bestaat uit een e-learning en contactdagen. De opleiding behandelt belangrijke medische termen uit het vakgebied en de praktijk. Daarnaast leren de medewerkers medisch secretariële vaardigheden, correct Nederlands, rapporteren en notuleren, conform de daarvoor gestelde kaders.

Lees meer
Thema's: Secretaresse en managementsupport

Apps waarmee je handig notuleert op je tablet

Op Dinsdag, 23 Juni, 2015, 11:18

Notuleren op een tablet heeft als voordeel dat je geen hele stapel paperassen mee hoeft te nemen, omdat je de agenda en andere documenten die je nodig hebt tijdens een vergadering op je tablet kunt opslaan. Er zijn heel handige apps ontwikkeld die je helpen bij het notuleren. Een beetje oefenen en je kunt zo aan de slag.
Lees meer
Thema's: Secretaresse en managementsupport