Thema's

Thema's

Apps waarmee je handig notuleert op je tablet

Notuleren op een tablet heeft als voordeel dat je geen hele stapel paperassen mee hoeft te nemen, omdat je de agenda en andere documenten die je nodig hebt tijdens een vergadering op je tablet kunt opslaan. Er zijn heel handige apps ontwikkeld die je helpen bij het notuleren. Een beetje oefenen en je kunt zo aan de slag.
 
In Minute Taker bijvoorbeeld beschik je over twee vensters naast elkaar. Een met een overzicht van de beschikbare vergaderingen en een om de notulen te maken, te lezen en te bewerken. Met deze app kun je de verslagen opslaan in Dropbox, dus je kunt de notulen ook heel gemakkelijk verspreiden onder de deelnemers.
 
Virtuele vergadertafel
De app Meeting Minutes geeft je de beschikking over een complete virtuele vergadertafel. Je kunt een vergadering aanmaken en stoelen toewijzen aan de deelnemers, zodat je eenvoudig kunt zien wie wat heeft gezegd. Je kunt ook gemakkelijk informatie toevoegen in de vorm van geluidsopnamen, notities, tekeningen en lijstjes met actiepunten.
 
Niet specifiek voor het maken van notulen, maar wel heel geschikt hiervoor is de app Evernote. Je kunt bijvoorbeeld heel gemakkelijk een vergadering aanmaken als item en daar tekst bij invoegen. Je kunt er ook afbeeldingen en aantekeningen bij maken. Verder kun je met Evernote ook audio-opnamen maken. Je kunt zelfs de hele vergadering opnemen.
 
Schrijven op je tablet
Als je denkt: ik vind schrijven toch fijner dan typen, kun je ook een app installeren waarbij je gewoon schrijft op je tablet. Bijvoorbeeld Bamboo Paper en Notability. Met die laatste kun je je handschrift zelfs omzetten naar getypte tekst, zodat je veel minder tijd kwijt bent bij het uitwerken van je aantekeningen.
Notuleer je regelmatig en wil je graag je vaardigheden daarin verder ontwikkelen? Kijk dan eens naar de training Notuleren van Scheidegger Opleidingen.
 
Bron: SecretaresseNet