Word jij enthousiast van werken in de welzijns- hulpverleningssector?

Wil jij graag werk doen waarmee je echt iets betekent voor mensen? Dan is werken in de welzijns- en hulpverleningssector wellicht iets voor jou. En je hebt keus genoeg in het soort werk dat je wilt doen. Je kunt mensen op veel manieren helpen in hun welzijn en daar voldoening uit halen.

In de welzijnssector werk je met kinderen en jongeren, vluchtelingen, drugsverslaafden of daklozen, maar ook mensen met uiteenlopende problemen, zoals financiële problemen. Kortom, in de welzijnssector vang je mensen op en ondersteun je hen zo goed mogelijk zodat zij hun problemen leren op te lossen. Hiervoor zet je bijvoorbeeld activiteiten op in buurthuizen en jongerencentra, maar begeleid je mensen ook persoonlijk.

Populaire opleidingen zijn:

MBO
HBO

Of bekijk alle opleidingen binnen het vakgebied Welzijn en hulpverlening of Pedagogiek

Open Avond Welzijn en Hulpverlening

Speciaal voor alle opleidingen binnen het domein Welzijn en Hulpverlening organiseren we een Open Avond gericht op dit vakgebied. Op dinsdag 20 april kun je deelnemen aan onze digitale open avond. Je krijgt meer te horen over deze opleidingen, een ervaren docent geeft een korte proefles en een oud-student vertelt over de ervaringen van studeren bij Scheidegger.

Meld je aan voor deze open avond.

Aanmelden

Open Avond Welzijn en Hulpverlening

Speciaal voor alle opleidingen binnen het domein Welzijn en Hulpverlening organiseren we een Open Avond gericht op dit vakgebied. Op dinsdag 20 april kun je deelnemen aan onze digitaale open avond. Je krijgt meer te horen over deze opleidingen, een ervaren docent geeft een korte proefles en een oud-student vertelt over de ervaringen van studeren bij Scheidegger.

Meld je aan voor deze open avond.

Aanmelden

Veel waardering

Wat je ook kiest, geen dag in je werkende leven is hetzelfde en je doet superverantwoordelijk werk. Naast dat het sowieso mooi werk is waarvoor je kiest, is het goed om te beseffen dat het intensief kan zijn. Daar staat tegenover dat je zeker wordt gewaardeerd!

Er zijn allerlei redenen waarom je graag andere mensen helpt. Misschien merk je nu in je eigen werkomgeving dat je persoonlijk contact met mensen mist. Dat je meer voldoening haalt uit werken met mensen dan bijvoorbeeld de hele dag bezig zijn met bijvoorbeeld cijfers. Of je kwam in je omgeving al in bepaalde situaties terecht waarin je mensen kon helpen en merkte je dat je dit heel fijn vond. Een goede reden is ook dat je al professioneel of vrijwillig dit werk doet en je er graag verder in ontwikkelt.

Hoe dan ook. Werken in de sector Welzijn en Hulpverlening vraagt van jou de juiste vaardigheden en kwaliteiten. Die leer je tijdens een opleiding en in de praktijk, maar het zit ook ín je! Zorgzaamheid, passie, vertrouwen, doelgerichtheid, meelevendheid en een hart van goud. Past dat bij jou? Het werk is zo veelzijdig dat er voor iedereen een passende baan en/of opleiding is. Welke keuze maak jij? Kijk eens naar de opleidingen die erg populair zijn.