Thema's

Thema's

Nieuw jaar, nieuwe doelen: waarom een opleiding volgen?

Het nieuwe jaar is gestart, heb jij al nagedacht over je doelen voor het komende jaar? Je denkt misschien al een hele tijd aan een carrièreswitch, of je wilt nu toch die stap gaan zetten om door te groeien in jouw organisatie. Lees in dit artikel waarom je een opleiding zou moeten volgen. 

Bij Scheidegger hoef je deze stap niet alleen te zetten. Er zijn altijd mogelijkheden om samen te kijken en te bepalen welke opleiding past bij jouw situatie. Bezoek een open avond en stel al je vragen. 

Er zijn nieuwe vereisten in jouw vakgebied

Het kan in jouw vakgebied voorkomen dat er nieuwe vereisten gelden. Om aan deze nieuwe voorwaarden te voldoen, is een opleiding noodzakelijk. 

Het is bijvoorbeeld verplicht dat iedere kinderopvangorganisatie een beleidsmedewerker/coach in huis heeft. Scheidegger biedt de praktijkgerichte opleiding HBO Pedagogisch Beleidsmedewerker / coach, waar jij onder meer leert hoe je een beleidsplan opstelt en pedagogisch medewerkers coacht om de kwaliteit van hun pedagogisch handelen te verhogen. 

Je bent klaar voor de volgende stap

Misschien ben jij al langere tijd werkzaam in jouw huidige functie, en ben jij er klaar voor om door te groeien naar een hogere functie. 

Groei bijvoorbeeld van facilitair dienstverlener door naar leidinggevende. Volg hiervoor de erkende opleiding MBO Facilitair Leidinggevende niveau 4. Je leert bijvoorbeeld hoe je medewerkers aanstuurt, financiën begroot en bewaakt en contracten afsluit met leveranciers.

Je wilt je graag laten omscholen

Misschien denk jij er al lange tijd over na om de stap te zetten naar de zorg. We bieden maar liefst 80 opleidingen op het gebied van zorg, welzijn en hulpverlening. Jaarlijks behalen dus honderden studenten bij ons hun zorgdiploma. 

In deze tijd is gebleken dat de zorg belangrijker is dan ooit. Wil jij de switch maken naar de zorg? Behaal jouw diploma bij Scheidegger! 

Je ontvangt nu € 1.000,- subsidievoordeel

Goed nieuws als je hebt besloten een opleiding te willen volgen. Je kunt je nu namelijk inschrijven voor een opleiding en gebruikmaken van €1.000,- subsidievoordeel. Vanaf 1 maart 2022 kun je dit STAP-budget aanvragen bij UWV. Lees hier over de voorwaarden. Met dit voordeel zijn verschillende korte opleidingen nagenoeg kosteloos te volgen, zoals Basisopleiding Coaching, Nederlands 3F voor Kinderopvang of Inleiding Recht. Ontdek hier welke opleidingen nog meer. 

Contact met Scheidegger

Wil je weten wat het STAP-budget voor jou kan betekenen? En wil je meer informatie over de opleidingen van Scheidegger? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs. Bel ons op 035 – 7 121 992, of mail ons op info@scheidegger.nl