Haal je erkende mbo-diploma met de SLIM-subsidieregeling

Werk je bij een bedrijf met maximaal 250 medewerkers en wil jij je verder ontwikkelen met een erkende mbo-opleiding? Of werk je in de toerisme- of horecasector (ook groter dan 250 medewerkers)? Vanaf maart 2020 kan jouw werkgever gebruikmaken van een SLIM-subsidieregeling!  Met deze subsidieregeling krijgt jouw werkgever tot € 2.700,- terug per studiejaar. Wij leggen je uit wanneer je voor de subsidieregeling in aanmerking komt en hoe jouw werkgever de subsidie aan kan vragen.

Wat houdt de subsidieregeling in?

Met SLIM (subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb) kan jouw werkgever, als je stage loopt binnen de organisatie, subsidie krijgen. Zo kun jij, via de derde leerweg, een erkend diploma halen, zonder dat het jouw werkgever veel geld kost. Jij doet waardevolle kennis op en brengt nog meer kwaliteit in de organisatie, zonder dat je veel van je werkplek bent.

Wanneer kom je in aanmerking?

Jouw werkgever kan gebruikmaken van de SLIM-subsidieregeling als het bedrijf maximaal 250 werknemers heeft. Daarnaast geldt de regeling ook voor bedrijven in de toerisme- en horecasector. Hier mag het aantal medewerkers groter zijn dan 250.

Hoeveel geld bespaart de werkgever?

Als je fulltime werkt, krijgt jouw werkgever tot € 2.700,- terug per studiejaar. Werk je parttime? Dan ontvangt de werkgever een subsidiebedrag naar rato. Zo ziet de teruggave er concreet uit:
 
MBO opleiding niveau 2 (1 jaar)
Totale kosten opleiding: € 3.700,-
Subsidie: € 2.700,-
Kosten opleiding na aftrek subsidie: € 1.000,-
 
MBO opleiding niveau 3 (1,5 jaar)
Totale kosten opleiding: € 5.000,-
Subsidie: € 4.050,-
Kosten opleiding na aftrek subsidie: € 950,-
 
MBO opleiding niveau 4 (2 jaar)
Totale kosten opleiding: € 6.700,-
Subsidie: € 5.400,-
Kosten opleiding na aftrek subsidie: € 1.300,-

Voor welke opleiding geldt deze subsidieregeling?

Je kunt je met Scheidegger voordelig ontwikkelen binnen de volgende uiteenlopende specialismes:

De voordelen van een mbo-opleiding bij Scheidegger

  • Als je voor Scheidegger kiest, kies je voor kwaliteit. En die kwaliteit kun je na jouw opleiding meteen toepassen op de werkvloer.
  • De lesbijeenkomsten van een erkende mbo-opleidingen zijn goed naast je werk te volgen, waardoor je niet veel van je werktijd in hoeft te leveren.
  • Je loopt stage op jouw eigen werkplek.
  • Jouw werkgever heeft weinig verletkosten, omdat je niet vaak weg bent van je werkplek. Je kunt de lessen namelijk ook ’s avonds of in het weekend volgen.

Wat moet je doen om de subsidie te ontvangen?

Meer informatie over de SLIM-subsidieregeling vind je hier.
 
Meteen aanvragen?
1. Registreer je als aanvrager op www.mijnuitvoeringvanbeleidszw.nl.
2. Ga naar ‘Mijn regelingen’ en voeg de registratie toe.
3. Vul de bijlagen in.
4. Klik op ‘Afronden’.
 
Heb je vragen over de SLIM-subsidie? Dan kun je altijd bellen naar 035 – 7 121 992 of het onderstaande contactformulier invullen. Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen.

Op dit formulier is de privacy statement van NCOI van toepassing.

Om je beter te kunnen adviseren tijdens de oriëntatie op je opleiding kunnen we telefonisch en per e-mail contact met je opnemen.