Klassikale opleidingen Maatschappelijk Werk

Werken in de maatschappelijke zorg

Kun jij goed met mensen omgaan? Lijkt het jou een uitdaging om mensen...

Lees meer

Klassikale opleidingen Maatschappelijk Werk

Werken in de maatschappelijke zorg

Kun jij goed met mensen omgaan? Lijkt het jou een uitdaging om mensen te begeleiden die zich in het dagelijks leven of in hun werk niet goed zelfstandig kunnen redden? Bijvoorbeeld omdat ze verslaafd zijn of schulden hebben? Hoe je deze mensen kunt helpen, leer je in een opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening...

Lees meer

Klassikale opleidingen Maatschappelijk Werk

Werken in de maatschappelijke zorg

Kun jij goed met mensen omgaan? Lijkt het jou een uitdaging om mensen te begeleiden die zich in het dagelijks leven of...

Lees meer

Top 5 opleidingen

1 MBO Sociaal-maatschappelijk Dienstverlener niveau 4

€ 6.674,00
Erkende MBO-opleidingen
24 maanden

3 HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) (met subsidie)

HBO-opleidingen met subsidie
18 maanden

4 HBO Budgetcoach

€ 1.834,00
HBO-opleidingen
6 maanden

5 HBO Creatieve Therapie in de Hulpverlening

€ 1.834,00
HBO-opleidingen
6 maanden
Bekijk alle Maatschappelijk werk opleidingen
 • 0
  We helpen jou
  De juiste opleiding kiezen
 • 1
  Kies een
  Vakgebied of opleidingsniveau
 • 2
  Kies een
  Specialisatie
 • 3
  Bekijk de
  Opleidingen

Maatschappelijk werk: 29 opleidingen

Filters

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Erkende MBO-opleidingen (1) Deze MBO-opleidingen zijn erkend door het Ministerie van OCW. Ze zijn bovendien vastgelegd in het CREBO (Centraal Register Beroepsopleidingen). Je volgt beroepsgerichte vakken en loopt stage. Je wordt ook getoetst in algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en Rekenen. Je ontvangt een officieel MBO-diploma niveau 2, 3 of 4.

MBO-opleidingen (3) Dit zijn opleidingen op MBO-niveau, samengesteld uit modules uit erkende MBO-opleidingen niveau 2, 3 en 4. Hierdoor leveren ze mogelijk vrijstellingen op als je wilt doorstromen naar een volledige erkende MBO-opleiding. Je loopt geen stage en krijgt geen algemene vakken, zoals Nederlands of Rekenen. Je ontvangt een officieel Scheidegger-diploma.

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen (1) Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

HBO-opleidingen met subsidie (11) Dit is een subsidie vanuit het ministerie van OCW, bedoeld om meer volwassenen de mogelijkheid te bieden een HBO-opleiding te volgen. Deze subsidie kan oplopen tot wel € 10.000,- als je kiest voor een volledige HBO Bacheloropleiding.

HBO-opleidingen (11) De korte HBO-programma’s van Hogeschool Scheidegger bestaan uit modules die ook in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen zitten. Je volgt alleen modules rondom een specifiek onderwerp en bent dus snel klaar. Deze HBO-programma's bieden vrijstelling voor gelijke modules binnen een HBO Bacheloropleiding, als je daarna verder wilt studeren.

Klassikale opleidingen Maatschappelijk Werk

Werken in de maatschappelijke zorg

Kun jij goed met mensen omgaan? Lijkt het jou een uitdaging om mensen te begeleiden die zich in het dagelijks leven of in hun werk niet goed zelfstandig kunnen redden? Bijvoorbeeld omdat ze verslaafd zijn of schulden hebben? Hoe je deze mensen kunt helpen, leer je in een opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening van Scheidegger. Je kunt aan de slag gaan als bijvoorbeeld sociaal pedagogisch hulpverlener, gezinscoach of jeugdhulpverlener. Je kunt daarbij kiezen voor een opleiding maatschappelijk werk op MBO- of HBO-niveau.

Korte MBO-opleidingen Sociaal maatschappelijke dienstverlening

Bij Scheidegger kun je binnen dit vakgebied een aantal interessante opleidingen volgen op MBO-niveau. Zo leer je in de opleiding MBO Budgetcoaching en Maatschappelijke Dienstverlening hoe je mensen kunt begeleiden die niet langer in staat zijn zelf hun financiële problemen op te lossen. Daarbij kijk je niet alleen naar de geldzaken, maar ook naar de problemen eromheen, zoals verslavingen of huiselijk geweld. Wil jij een hele persoonlijke band met de cliënten die je begeleidt en ze ondersteunen bij opvoedingsproblemen, verslavingsproblematiek en geldproblemen? Dat kan in de rol van gezinsbegeleider of gezinsvoogd. Hiervoor kun je de opleiding MBO Maatschappelijk Werk en Gezinsbegeleiding volgen. Als jouw interesse uitgaat naar het helpen van volwassenen die voor langere of kortere tijd ondersteuning nodig hebben, dan kies je de MBO Vakopleiding Sociaal-Maatschappelijke Hulpverlening. Daarin leer je hoe je mensen die moeite hebben om zelfstandig in de maatschappij te functioneren (denk aan daklozen, verslaafden of slachtoffers van mishandeling) optimaal kunt ondersteunen. 

Erkende MBO-opleiding Maatschappelijk Dienstverlener niveau 4

Als mensen zich niet zo goed kunnen redden in de maatschappij, dan is de ondersteuning door een professionele maatschappelijk werker onmisbaar. Deze MBO-opleiding Sociaal-Maatschappelijk Dienstverlener leidt jou op om mensen te helpen bij problemen op bijvoorbeeld het gebied van huisvesting, ouderdom, eenzaamheid, geld, werkloosheid, verslaving, gezin, relatie en school. Binnen deze opleiding kun je kiezen uit 3 specialisaties: Wijkgericht werken en culturele verscheidenheid, Omgaan met diversiteit binnen een organisatie of Innovatie en duurzaamheid. Bij afronding ontvang je het officiële MBO 4-diploma. Daarmee leg je de basis voor een geweldige carrière en heb je volop mogelijkheden als je later wilt doorstromen naar HBO-niveau.

HBO Bacheloropleidingen SPH en MWD

Scheidegger biedt 2 HBO Bacheloropleidingen aan binnen dit vakgebied: de HBO Bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en de HBO Bachelor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD). Als MWD'er begeleid je vooral individuele cliënten, met name in de eerstelijnszorg. Kies je voor SPH, dan ligt de nadruk meer op een groepsgerichte aanpak en word je voorbereid op een functie in de tweede- of derdelijnssector. 
Na afronding kun je als maatschappelijk werker aan de slag in verschillende werkvelden, zoals Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW), Bedrijfsmaatschappelijk Werk (BMW), Schoolmaatschappelijk Werk (SMW), Medisch Maatschappelijk Werk (MMW), de Geestelijke Gezondheidszorg, Jeugdhulpverlening of Gehandicaptenzorg. 
Omdat de vraag naar goedopgeleide maatschappelijke dienstverleners groot is, kom je bij het doorlopen van deze Bacheloropleidingen in aanmerking voor een subsidie van maar liefst € 10.000,-!

HBO Leergang maatschappelijke dienstverlening

Wil jij wel een opleiding volgen op HBO-niveau, maar gaat een volledige Bachelor je (nu) te ver? Kies dan voor een HBO Leergang. Daarin leer je in korte tijd de belangrijkste facetten van het vakgebied. En wil je later alsnog doorstuderen in de volledige Bachelor? Dan krijg je vrijstelling voor de modules die je al hebt gevolgd!
Je kunt kiezen uit de volgende 3 HBO Leergangen, afhankelijk van jouw persoonlijke interesse:

HBO Leergang Maatschappelijk Werk en Dienstverlening
HBO Leergang Maatschappelijk Werk en Schuldhulpverlening
HBO Leergang Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur en 21.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752

 

 

"Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan."

Monique Falkenburg uit Den Bosch - MBO Marketing - en Communicatiemedewerker

Jouw eigen mentor

Klassikale en praktijkgerichte lessen

Waardevol diploma

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.