HBO Bachelor Fysiotherapie

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Soepel en pijnloos bewegen is van cruciaal belang voor onze kwaliteit van leven en ons dagelijks functioneren. Als fysiotherapeut behandel en voorkom je problemen bij jouw cliënt. Sterke vaardigheden en een professionele werkhouding zijn in dit vakgebied dan ook onmisbaar. In deze NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Fysiotherapie ontwikkel je alle competenties die je hiervoor nodig hebt. De opleiding biedt dan ook uitstekende perspectieven in de wereld van paramedische dienst- en hulpverlening. Het programma wordt verzorgd door zeer ervaren topdocenten uit het werkveld van de paramedische gezondheidszorg. Zij organiseren inspirerende bijeenkomsten waarin je in kleine groepen aan de slag gaat met praktijkgerichte opdrachten en cases. De opleiding wordt uitgevoerd in samenwerking met Pro Education.

Voor wie?

Wil je op een efficiënte en flexibele manier het officiële getuigschrift HBO Bachelor Fysiotherapie behalen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Er wordt verwacht dat je een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4 hebt. Beschik je niet over een van deze diploma’s en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je de 21+ toets maken.

Aanpak

Je gaat in klassikale bijeenkomsten aan de slag met praktische theorie waar je ook echt iets aan hebt. Daarnaast ontwikkel je belangrijke vaardigheden waar je als fysiotherapeut veel gebruik van maakt. De combinatie van bijeenkomsten, een zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt!

Opzet van de opleiding

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor mensen met een drukke baan en/of een druk privéleven. Daarom is het programma overzichtelijk opgebouwd uit modules. Per module rond je steeds een onderwerp af. Dat maakt het mogelijk om heel flexibel te studeren. De opleiding bestaat uit 4 fases.

Fase 1 bestaat uit 4 modules en een eindopdracht. In de modules ga je direct aan de slag met de kern van fysiotherapie. Je legt op deze manier een stevige basis. Daarnaast zijn er in deze eerste fase van de opleiding 8 praktijkbijeenkomsten gepland, waarin de praktische vaardigheden van de fysiotherapeut centraal staan.

Fase 2 bestaat uit 4 verdiepingsvakken waarin je onder andere aan de slag gaat met revalidatie en bewegings- en massagetherapie. Je rondt deze fase af met een eindopdracht.

In fase 3 heb je de mogelijkheid je te specialiseren in een deelgebied binnen de fysiotherapie. Je kunt kiezen uit diverse richtingen. Om ervoor te zorgen dat de opleiding aansluit bij je huidige werk of ambitie biedt het keuzeprogramma de mogelijkheid om je eigen accent te leggen.

In de vierde en laatste fase doe je via een stage praktijkervaring op en werk je, persoonlijk begeleid door je praktijkdocent, aan praktijkgerichte opdrachten. Verder werk je aan je eindscriptie, waarin je onderzoek doet in je keuzerichting. Je krijgt hierbij professionele begeleiding van je scriptiebegeleider.

Stage

In deze opleiding is het erg belangrijk dat je ervaring opdoet in de praktijk. Als je in jouw werkomgeving niet voldoende kunt oefenen met de stof die in deze opleiding centraal staat, dan loop je aanvullend stage. Het is van groot belang dat je op verschillende momenten gedurende jouw opleiding in de praktijk kunt oefenen. Wij informeren je voor de start van de opleiding zorgvuldig over de omvang van jouw stage en de inhoudelijke eisen die er aan jouw stageplek worden gesteld. Het Stage Instituut kan je adviseren over de stage en kan helpen bij het vinden van een geschikte stageplek. Heb je vragen over jouw stage of stageplek? Neem dan gerust contact op met onze opleidingsadviseurs.

Opleiding HBO Bachelor Fysiotherapie

Studieprogramma 240 EC

Fase 1

 • Gezondheidsbevordering en preventie [ME] 12 EC
 • Cliënt en diagnose [MO]* 12 EC
 • Anatomie en fysiologie [DE]* 12 EC
 • Fysiotherapie, techniek en behandeling [DE]*12 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC
 • Eindopdracht [EO] 6 EC

Fase 2

 • Fysiotherapie en specifieke doelgroepen [ME]* 12 EC
 • Fysiotherapie en revalidatie [ME]* 12 EC
 • Complexe bewegings- en massagetherapie [ME]* 12 EC
 • Professioneel fysiotherapeutisch handelen [ME]* 12 EC
 • Eindopdracht [EO] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Fase 3

 • Professionele (para)medische dienstverlening [MO] 12 EC
 • Therapeutisch handelen en communiceren [ME] 12 EC
 • Keuzeprogramma 24 EC
  • Ondernemerschap
  • Ouderenzorg
  • Arbeid en gezondheid
  • Zorgmanagement
  • Manuele therapie*
  • Kinderfysiotherapie en -revalidatie
  • Gehandicaptenzorg
  • Kinderobesitas
  • Sportfysiotherapie
 • Praktijkprogramma [PF] 12 EC

Afstudeerfase

 • Praktijkprogramma [PF] 30 EC
 • Eindscriptie 30 EC

* Deze modules worden op een praktijklocatie centraal in Nederland verzorgd.

Examens

Je examens bestaan uit digitale examens [DE], moduleopdrachten [MO], mondelinge examens [ME], een praktijkportfolio [PF] en de eindscriptie. Ook werk je aan een aantal eindopdrachten [EO]. Hier word je gedurende de opleiding per onderdeel over geïnformeerd.

Officieel HBO Bachelorgetuigschrift

Deze opleiding is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de hoogste kwaliteitseisen. Je ontvangt het wettelijk erkende Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Fysiotherapie’. Je mag je dan Bachelor of Science (BSc) noemen. Dit getuigschrift wordt afgegeven door Pro Education. Pro Education is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen.

Planning en inschrijven

Deze opleiding start in september en november 2017 en in februari en april 2018 door heel Nederland. Je kunt de lessen ‘s avonds, overdag of in het weekend bijwonen. Wil je meer informatie of wil je je inschrijven? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Onze adviseurs zijn te bereiken via 035 - 7 121 992 of info@scheidegger.nl.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Avond Dinsdag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Avond Dinsdag Zwolle
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Avond Woensdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Avond Woensdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Avond Donderdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Zaterdag Zaterdag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Zaterdag Zaterdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Zaterdag Zaterdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Zaterdag Zaterdag Zwolle
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Maandag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Maandag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Maandag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Maandag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Maandag Zwolle
Inschrijven Planning

Kosten

Dossiervorming: € 200,-
Cursusgeld: € 7.990,-
Examens: € 2.760,-
Competentieontwikkelprogramma
(stage) en projectbegeleiding: € 1.980,-
Afstuderen: € 1.185,-
Diplomering: € 450,-
Studiemateriaal: € 2.250,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding per jaar, per kwartaal of maandelijks betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 300,-.

Meer informatie

Heb je een baan die past bij het werkveld? Dan kun je je opleidingskosten volledig aftrekken van je belastbaar inkomen bij je belastingaangifte. Zie Toelichting HBO voor meer praktische informatie.

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.