Met Scheidegger sta je sterker

Vakopleiding Beveiliging C

Praktijkgerichte opleiding voor een erkend diploma - 6 maanden

Werk jij al in de beveiliging en wil je nu graag hogerop? Dat kan! Het certificaat 'Beveiliging C' biedt je de gelegenheid om alleen het theoriegedeelte van de opleiding Coördinator Beveiliging te volgen. Als coördinator beveiliging heb je de operationele leiding over de beveiliging en controle van bijvoorbeeld een gebouw of een cluster van gebouwen, een terrein of een alarmcentrale. Je organiseert de dagelijkse gang van zaken, plant de diensten in, lost problemen op en bent aanspreekpunt voor medewerkers en opdrachtgevers. Onze docenten hebben ruime praktijkervaring. Zij willen jou graag het vak leren. Juist door die praktijkervaring van de docenten is deze opleiding van Scheidegger voor jou een goede keuze. Je ontvangt na het afronden van deze vakopleiding het certificaat 'Beveiliging C'. Je kunt na het behalen van dit certificaat ervoor kiezen om nog verder te studeren voor het volledige diploma 'MBO Coördinator Beveiliging niveau 3'.

Voor wie?

Deze korte opleiding is speciaal ontwikkeld voor mensen die in het bezit zijn van het diploma 'MBO Beveiliger niveau 2' en nu graag een leidinggevende functie willen, maar door omstandigheden (nu nog) geen tijd hebben voor praktijkopdrachten op de werkplek.

Vooropleiding

Voor de opleiding dien je in het bezit te zijn van het diploma 'MBO Beveiliger niveau 2' en het bijbehorende certificaat van de SVPB.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat aan de slag met praktische theorie waar je ook echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk. Daarnaast ontwikkel je vooral belangrijke vaardigheden waar je als coördinator in de beveiliging veel aan hebt. Deze opleiding bereidt je uitstekend voor op de externe examens van de SVPB.
Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens, en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent. Kenmerkend daarbij is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van Scheidegger. De combinatie van bijeenkomsten, een professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je ook daadwerkelijk je diploma behaalt.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 2 modules van 6 lessen. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt deze naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Opleiding Vakopleiding Beveiliging C

Studieprogramma

Coördineren en rapporteren van beveiligingswerkzaamheden

(6 lessen)

 • Beveiliging van gebouwen
 • Surveillance uitvoeren
 • Werken binnen de wettelijke kaders
 • Preventief toezicht op de veiligheid
 • Optreden bij calamiteiten
 • Verdachten aanhouden
 • Service en hulp aanbieden
 • Omgaan met agressie
 • Examens: Externe examens bij SVPB

Juridische aspecten in de beveiliging

(6 lessen)

 • Wetboek van Strafrecht
 • Wetboek van Strafvordering
 • Burgerlijk Wetboek
 • Bijzondere wetten
 • Beveiligingswerkzaamheden
 • Calamiteiten
 • Examen: Externe examens bij SVPB

Afronding en certificaat

Je rondt de modules af met externe examens bij de SVPB. Bij de SVPB leg je 3 examens af. Ook lever je een rapportage in die als examen geldt (zie www.svpb.nl). Deze examens worden meerdere keren per jaar afgenomen. Voor de SVPB-examens dien je jezelf aan te melden via www.svpb.nl. SVPB brengt de examenkosten direct in rekening. Je ontvangt na het behalen van alle examens het certificaat 'Beveiliging C'.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 6 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 12 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. Je kunt deze opleiding ook via e-Learning volgen met persoonlijke begeleiding. Zie Praktische informatie voor meer informatie over de unieke aanpak van Scheidegger.

De nieuwe startdata voor de opleiding Vakopleiding Beveiliging C worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 990,-
Studiemateriaal: € 125,- per module

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 75,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.