Met Scheidegger sta je sterker

NIMA Marketing-A

Het programma voor marketingprofessionals - 9 maanden

Wil je alle basisfacetten van marketing beheersen en je daarmee ontwikkelen als marketeer? Of wil je deze kennis en vaardigheden aanleren voor de marketing van je eigen zaak? Dan is deze opleiding echt iets voor jou. In de opleiding NIMA Marketing A komen alle belangrijke zaken op het gebied van marketing ruimschoots aan bod en ontwikkel jij je als volwaardig marketeer. Je krijgt inzicht in het koopgedrag van klanten, maakt analyses en leert een goede marketingstrategie bedenken. Deze opleiding wordt uitgevoerd door onze businesspartner NCOI. NCOI is Education Partner van NIMA. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je perfect wordt voorbereid op het officiële NIMA-examen.

Voor wie?

NIMA Marketing A is een uitstekende opleiding voor iedereen die zich wil verdiepen in de belangrijkste zaken van marketing. Je bent werkzaam op een marketingafdeling, hebt een andere commerciële functie of wilt meer van marketing weten, omdat je een eigen zaak hebt. Je wilt meer kennis en ervaring opdoen in marketing en het gehele marketingproces op een heldere en gestructureerde manier leren.

Vooropleiding

Scheidegger hanteert de volgende toelatingsrichtlijnen (aanbevolen) voor het examen NIMA Marketing A: het diploma 'NIMA Basiskennis Marketing', een HAVO-, VWO- of een MBO-diploma.

Aanpak

Onder leiding van zeer ervaren marketingdeskundigen doorloop je het volledige programma van NIMA Marketing A. Je rondt je opleiding af met een intensieve examentraining, zodat je optimaal bent voorbereid op alle onderdelen van het examen NIMA Marketing A. Scheidegger maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een zeer moderne online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die je voor de opleiding nodig hebt, met daarin de voorbereiding voor elke les, alle opdrachten en aanvullende informatie. Je zult merken hoe prettig dat werkt.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 1 module van 14 lessen en 1 module van 4 lessen. De bijeenkomsten worden verzorgd door zeer ervaren docenten uit de praktijk van de marketing. De docenten maken voortdurend de koppeling met de dagelijkse praktijk. Met deze opleiding wordt je uitstekend voorbereid op het officiële examen NIMA Marketing A.

NIMA-examen

De examens voor het diploma 'NIMA Marketing A' worden regelmatig aangeboden. Kijk voor de actuele data op www.nima.nl. Je wordt door NIMA benaderd om deel te nemen aan de examens. NIMA zorgt ervoor dat je uitstekend wordt geïnformeerd. Dit examen bestaat uit 2 onderdelen: NIMA A1 Marketing en NIMA A2. Bij NIMA A2 maak je de keuze tussen de specialisatie Marketingmedewerker of Online marketeer.

Opleiding NIMA Marketing A

Studieprogramma

Tijdens deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Marketing A1

(14 lessen)
Marketingconcept

 • Marketing: filosofie, systeem en basisbegrippen
 • Grondslagen van strategische marketingplanning
 • In- en externe omgevingsfactoren
 • Marktonderzoek
 

Marketingmix

 • Product, prijs, plaats, promotie
 • Nieuwe marketingmixen
 • Marketingmix en positionering
 

Marketingstrategie

 • Strategisch marketingplan
 • Marketingdoelstellingen (Gap-analyse)
 • Online marketinginstrumenten
 • Marktsegmentatie
 

Consumentengedrag

 • Koopbeslissingsproces
 • Distributiebeleid
 • Communicatie- en zoekgedrag
 

Examentraining

 • Meerkeuzevragen
 • Rekenopdrachten

Marketingmedewerker A2

(4 lessen)

 • Bedrijfseconomische vraagstukken en berekeningen
 • Marketingbeleid
 • Marketingplanningsproces
 • SWOT-analyse en groeistrategie

NIMA-examentraining

 • Gerichte voorbereiding op NIMA-examens
 • Oefenen van opgaven

Afronding en diploma

Het examen NIMA Marketing A leg je af bij NIMA. Je wordt door NIMA benaderd om deel te nemen aan de examens. Je behaalt het zeer gewaardeerde diploma 'NIMA Marketing A' met je specialisatie als extra aantekening. Iedereen die het NIMA-diploma heeft behaald, wordt automatisch ingeschreven in het officiële NIMA-diplomaregister. Het register geeft inzicht in wie, wanneer, welke NIMA-diploma's heeft behaald. Kijk voor meer informatie op www.nima.nl/diplomaregister.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 9 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 9 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 18 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. Je kunt deze opleiding ook via e-Learning volgen met persoonlijke begeleiding. Zie Praktische informatie voor meer informatie over de unieke aanpak van Scheidegger.

De nieuwe startdata voor de opleiding NIMA Marketing A worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.190,-
Studiemateriaal: € 200,-
Examenkosten: Examen NIMA A1 € 250,-*

Keuze:
Examen NIMA A2: Marketingmedewerker € 250,-*
Examen NIMA A2: Online marketeer € 395,-*
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

* De kosten van de NIMA-examens betaal je rechtstreeks aan NIMA. De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen door NIMA.

Je kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.