Nederlands 3F voor kinderopvang en Voorschoolse Educatie ( E- Learning)

Ga online aan de slag en breng je Nederlands naar het veelgevraagde taalniveau 3F - 6 maanden

Niveau

Trainingen

Variant

E-learning

Duur

6 maanden Duur van de opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Alle pedagogisch medewerkers in de voorschoolse opvang moeten vanaf 2023 voldoen aan niveau Nederlands 3F voor mondelinge taalvaardigheid en leesvaardigheid. Als pedagogisch medewerker speel je een belangrijke rol in de taalontwikkeling bij kinderen. Daarom is het belangrijk dat je taalvaardigheid van een goed niveau is. Tijdens deze training ga je aan slag met spreken, luisteren en gesprekken voeren. Kies voor deze unieke training en je kunt zelf online via e-learning aan de slag. Zo werk je waar en wanneer het jou het beste uitkomt aan deze waardevolle toevoeging op je cv.

Wat leer je?

 • Een helder verhaal vertellen met een begin, een kern en een slot
 • In taalgebruik rekening houden met de doelgroep; collega's, ouders en kinderen
 • Taal vloeiend en grammaticaal correct gebruiken
 • Kinderen stimuleren om actief taal te gebruiken
 • Kinderen feedback geven op het gebruik van taal
 • Leesstrategieën leren kennen en inzetten als hulpmiddel
 • Begrijpend lezen en teksten bespreken en beoordelen

Aantrekkelijke subsidie

Met deze opleiding komt jouw werkgever in aanmerking voor de aantrekkelijke subsidieregeling Tel mee met Taal. Een subsidie vanuit de ministeries van OCW, SZW en VWS, die speciaal is bedoeld voor werkgevers die hun medewerkers willen scholen op taal. Zo kan jouw werkgever tot wél 67% van de kosten van het taaltraject vergoed krijgen. De aanvraagperiode voor de nieuwe subsidieregeling eindigt op maandag 30 september 2019. Daarbij wordt de subsidie uitgekeerd op basis van ‘op is op’, dus wees er snel bij!

Voor wie?

Deze training is speciaal voor pedagogisch medewerkers in de voorschoolse opvang. Vanaf 2023 is aantoonbare kennis verplicht in deze beroepsgroep. Je volgt deze training online via e-learning.

Unieke opleidingsopzet

Scheidegger staat bekend om zijn professionele en resultaatgerichte aanpak. De training start met een schriftelijke intake, die wordt bekeken door je trainer. Deze intake helpt je om je eigen leerdoelen voor de training te bepalen. Je trainer begeleidt je bij het realiseren van deze leerdoelen. De trainingsdagen bereid je thuis goed voor. Tijdens de trainingsdagen staat veel praktische oefening onder leiding van ervaren trainers centraal.

Ook krijg je toegang tot de professionele digitale leeromgeving e-Connect. Hier vind je alle informatie over je training, je persoonlijk actieplan, praktijkopdrachten, filmpjes, tips en trucs. Daarnaast kun je via e-Connect makkelijk communiceren met je medestudenten en trainer. Zie e-Connect voor meer informatie.

Studeren bij Scheidegger

Wij willen het leren zo praktisch en efficiënt mogelijk maken. Tijdens de lessen worden niet alleen de theorie en de gemaakte opdrachten besproken, maar werk je ook aan de vaardigheden die je nodig hebt in je dagelijkse praktijk. Bovendien voer je inspirerende en leerzame discussies met je medestudenten, waardoor jullie samen tot oplossingen komen. Ook heb je tijdens je studie toegang tot de digitale leeromgeving e-Connect. Hierin vind je alle informatie over je studie en examens. Zie voor meer informatie e-Connect.

Natuurlijk moet je het zelf doen, maar je staat er niet alleen voor! Bij Scheidegger zien we jou echt staan. Tijdens je studie krijg je persoonlijke begeleiding van een mentor, die als geen ander weet wat er allemaal komt kijken bij het volgen van een studie. Zo helpen wij je om het beste uit jezelf te halen. Jouw doel is ons doel: een diploma!

Btw

Je ziet de prijs die je als consument betaalt. Ben je werkgever en wil je informatie over de btw, kijk dan op Praktische informatie.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

Nederlands spreken 3F

 • Gesprekstechnieken
 • Opbouw van een gesprek
 • STAR-methode
 • Luisteren, doorvragen en samenvatten (LSD)
 • Non-verbale communicatie
 • Houding
 • Veelgemaakte fouten

Nederlands lezen 3F

 • Leesstrategieën
 • Begrijpen, interpreteren, evalueren, samenvatten en opzoeken
 • Tekstsoorten en -opbouw
 • Onderwerp, doel en hoofdgedachte van de tekst
 • Alinea’s, kernzinnen en signaalwoorden
 • Voorkomende drogredenen herkennen

Afronding

De module Nederlands spreken 3F rond je af met een mondeling examen. Nederlands schrijven 3F wordt afgesloten met een digitaal examen.

Certificaat

Als je de training hebt afgerond, ontvang je het certificaat 'Nederlands 3F voor Kinderopvang en Voorschoolse Educatie' van Scheidegger.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Planning

  De training wordt aangeboden in de regio !!GEEN GEGEVENS!!.

  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie

  Kosten

  Inschrijfgeld: € 100,-

  Lesgeld: € 225,-

  Studiemateriaal: € 135,- (per module)

  Examenkosten: € 195,- (per digitaal examen)

  € 260,- (per mondeling examen)

  Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

  Btw

  Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

  Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

  Heb je vragen?

  Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur tot 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

  Mail ons

  035 - 7 121 992

  06 - 10739752
   

   

  Nederlands 3F voor kinderopvang en Voorschoolse Educatie ( E- Learning)

  Ga online aan de slag en breng je Nederlands naar het veelgevraagde taalniveau 3F - 6 maanden

  Niveau

  Trainingen

  Variant

  E-learning

  Duur

  6 maanden Duur van de opleiding