HBO Begeleiding bij Specifieke Doelgroepen

Uniek programma voor het begeleiden van specifieke doelgroepen - 6 maanden

Niveau

HBO-programma

Download brochure

Download brochure

Duur

6 maanden Duur van de opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Specifieke doelgroepen zoals mensen met een verstandelijk beperking, autisme en niet aangeboren hersenletsel hebben goed opgeleide professionals nodig. Voel jij je betrokken bij mensen die hulp nodig hebben? Wil jij mensen begeleiden om beter te functioneren in de samenleving? Word dan die professionele begeleider die zo nodig is en volg HBO Begeleiding bij Specifieke Doelgroepen bij Scheidegger. In dit HBO-programma leer je ook kijken naar de groepsdynamiek. Een positieve dynamiek werkt motiverend, maar wat is de invloed van een negatieve dynamiek op een kwetsbare groep? En hoe buig je dit om? Wil je jouw cliënten helpen in de samenleving goed tot hun recht te komen? Dan is HBO Begeleiding bij Specifieke Doelgroepen echt iets voor jou.

Wat leer je?

  • Begeleidingsstijlen kennen en toepassen in specifieke begeleidingssituaties
  • Professioneel groepen en hun omgeving begeleiden en motiveren
  • Denken vanuit mogelijkheden en zelfstandigheid van de cliënten
  • Omgaan met groepswerk en groepsdynamica
  • Cliënten begeleiden met een licht verstandelijke beperking, matige tot ernstige verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en autistisch spectrum stoornissen

Voor wie?

Dit programma is bedoeld voor (aanstaande) hulpverleners die met specifieke doelgroepen, zoals cliënten met een licht verstandelijke beperking, matige tot ernstige verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en autistisch spectrum stoornissen te maken hebben, bijvoorbeeld verpleegkundigen, personeel in speciaal onderwijs of medewerkers in buurtcentra.

Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau. Er wordt van je verwacht dat je een diploma HAVO of MBO hebt of door werkervaring op dit niveau functioneert. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Studeren bij Scheidegger

Onze HBO-programma’s zijn zeer praktijkgericht. Tijdens de lessen worden niet alleen de theorie en de gemaakte opdrachten besproken, maar werk je ook aan de vaardigheden die je nodig hebt in je dagelijkse praktijk. Bovendien voer je inspirerende en leerzame discussies met je medestudenten onder leiding van docenten uit de praktijk, waardoor je samen tot oplossingen komt. Dat maakt het HBO ook leuk en direct toepasbaar. Ook heb je tijdens je studie toegang tot de digitale leeromgeving e-Connect. Hier vind je alle informatie over je studie en examens. Zie voor meer informatie e-Connect.

Natuurlijk moet je het zelf doen, maar je staat er niet alleen voor. Bij Scheidegger zien we jou echt staan. Tijdens je studie krijg je persoonlijke begeleiding van een mentor, die als geen ander weet wat er allemaal komt kijken bij het volgen van een studie. Zo helpen wij je om het beste uit jezelf te halen, want jouw doel is ons doel: een diploma!

Unieke opleidingsopzet

Het programma duurt 6 maanden en bestaat uit 2 modules. De modules bestaan elk uit 6 lessen. Je wordt begeleid door een studiebegeleider bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een programma succesvol af te ronden.

Studiefinanciering voor volwassenen

Betaal je het programma zelf? Vanwege de officiële erkenning van Scheidegger kunnen je opleidingskosten grotendeels gefinancierd worden door de overheid, dit heet levenlanglerenkrediet. Zie Levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma. Zie onze 6 gouden garanties voor meer informatie.

Btw

Je ziet de prijs die je als consument betaalt. Ben je werkgever en wil je informatie over de btw, kijk dan op Praktische informatie.

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur tot 17.00 uur. Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7 121 992

06 - 10739752
 

 

HBO Begeleiding bij Specifieke Doelgroepen

Uniek programma voor het begeleiden van specifieke doelgroepen - 6 maanden

Niveau

HBO-programma

Download brochure

Download brochure

Duur

6 maanden Duur van de opleiding

Ken jij onze gouden garanties al?

Een opleiding volg je niet voor niets: je wilt natuurlijk je diploma behalen. Met onze gouden garanties gaat je dat zeker lukken! Bekijk hieronder de animatie of ontdek wat deze garanties voor jou betekenen.

Een opleiding volg je niet voor niets: je wilt natuurlijk je diploma behalen. Met onze gouden garanties gaat je dat zeker lukken! Bekijk hieronder de animatie of ontdek wat deze garanties voor jou betekenen.
Een opleiding volg je niet voor niets: je wilt natuurlijk je diploma behalen. Met onze gouden garanties gaat je dat zeker lukken! Bekijk rechts de animatie of ontdek wat deze garanties voor jou betekenen.

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

De nieuwe studiegids voor 2021-2022 is er! Laat je gegevens achter en wij sturen de nieuwe gids zo spoedig mogelijk op.