Waarom omscholen en wat kies je dan?

Als je jezelf gaat omscholen doe je dat heel bewust en met goede redenen. Je moet er namelijk wel tijd, energie en geld in investeren.  Er is dus altijd een goede reden voor. Maar die redenen kunnen wel heel verschillend zijn. Een heel directe reden is dat je je baan bent kwijtgeraakt of dreigt kwijt te raken. Mogelijk als gevolg van reorganisaties of bezuinigingen. In de ene branche verdwijnen banen terwijl er in een andere sector juist weer banen bijkomen en er een tekort op de arbeidsmarkt ontstaat.

Een andere reden om te gaan omscholen kan natuurlijk zijn dat je iets anders wilt gaan doen. Bijvoorbeeld omdat je echt je passie wilt gaan volgen. Of omdat je in je huidige baan niet meer op je plek zit en een beroep zoekt dat beter bij je past en waar je gelukkig van wordt. Waarom dan ook, er is altijd een goede reden.

Maar wat zijn de mogelijkheden en waar kies je voor? Populaire vakgebieden zijn:

 

Gratis workshops

Als je klaar bent met je omscholing moet je vaak op zoek naar die nieuwe baan. En wij helpen je graag om opnieuw je plek te veroveren op de arbeidsmarkt en jezelf goed ‘in de markt’ te zetten.
Daarom kun je als je je vóór 1 maart inschrijft gratis deelnemen aan 3 workshops:

  • Solliciteren
  • CV + LinkedIn maken
  • Personal branding


Na 1 maart ontvang je van ons een uitnodiging om deel te nemen aan 1 of meerdere online workshops. 

Kies dus snel jouw opleiding en schrijf je in om te profiteren van deze actie.

Heb je vragen of wil je hulp bij het kiezen van de beste opleiding voor jou? Onze ervaren opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen om te helpen met het kiezen van de beste opleiding. Je kunt hen bereiken via 035 – 7 121 992 of info@scheidegger.nl. Je kunt ook ons contactformulier invullen. Dan bellen wij je terug.

Het verhaal van Iris

Lees hoe Iris zich omschoolde van werk in de motorbranche naar het beroep van doktersassistente.

Lees meer

Financiële mogelijkheden

Een opleiding is een flinke investering, gelukkig zijn er mogelijkheden om je opleiding betaalbaar te houden.

Lees meer