Testimonials

Testimonials

Patrick

“Weet wat je wilt bereiken”

Patrick (28 jaar) volgde de opleiding MBO Bedrijfsadministrateur niveau 4 bij Scheidegger. Daarvoor was hij werkzaam bij Defensie, maar het werd tijd voor iets anders. Hij werkt nu op de plek waar hij stage liep tijdens de opleiding. Hoe heeft hij dit gedaan? Je leest het in dit artikel. 

Omscholen, hoe pak je dat aan?

Na tien jaar te hebben gewerkt bij Defensie vond Patrick het tijd worden voor iets anders. Hij besloot zich om te laten scholen. Hoe kwam hij bij het vakgebied bedrijfsadministratie? “Ik deed bij Defensie al verschillende cursussen. Daaruit bleek dat administratie mijn sterkste kant was.” Hij heeft via Defensie de opleiding bij Scheidegger kunnen volgen. “Ik wilde graag een MBO-diploma niveau 4 behalen, omdat ik hiermee in de toekomst verder kan naar een HBO-opleiding. Wel blijf ik graag in het financiële vakgebied werkzaam, dit bevalt goed.”

Leren in de praktijk

Een belangrijk onderdeel van een erkende MBO-opleiding niveau 4 is de stage. Je loopt in totaal 1220 uur aan stage tijdens de opleiding. Hiernaast volg je verschillende modules. Zo breng je de theorie direct in de praktijk. “Op mijn stageplek deed ik veel aan rapporteren. Dit kwam ook terug in de theorie van de opleiding, dat was een fijne combinatie. Uiteindelijk kon ik ook blijven werken op mijn stageplek. Ik heb om die reden mijn opleiding versneld afgerond.” Patrick werkt dus nu als financieel administrateur, dit is volgens hem een brede functie. Hij zorgt voor bijvoorbeeld de binnenkomende facturen, het archiveren en doet dagelijkse betalingen. Rapportages en analyses maken vindt hij het leukste onderdeel van z’n werk.

Flexibel studeren

Vanwege de coronapandemie konden op sommige momenten klassikale lessen niet doorgaan. Patrick besloot de modules te volgen via e-learning en virtual classroom. “Corona bracht soms moeilijkheden met zich mee. Omdat ik graag mijn opleiding versneld wilde afronden heb ik verschillende modules tegelijkertijd ingepland. Het was prettig dat dit dus flexibel ingedeeld kon worden. Voor mij was het te doen om meerdere modules tegelijkertijd te volgen, maar dat is niet voor iedereen het geval.” Je kunt bij Scheidegger de modules in verschillende varianten volgen. Hierin kunnen we altijd samen met jou kijken welke vorm goed bij je past.

Duidelijk doel voor ogen

Wat zou Patrick graag willen meegeven aan toekomstige studenten? “Het is erg belangrijk dat je weet wat je wilt bereiken met de opleiding, een duidelijk doel voor ogen houden dus. Het studeren vereist een zekere mate van zelfstandigheid, dit is soms best wel pittig. Maar als je weet waar je naartoe wilt, dan helpt dit enorm”.

Contact met Scheidegger

Heb je nog vragen over onze opleidingen, of wil je persoonlijk advies? Bel ons op 035 − 7 121 992 of mail naar info@scheidegger.nl. Of stel je vraag online. Wij helpen je graag bij het vinden van de opleiding die bij je past.