STAP-budget voorwaarden

Wil jij je verder ontwikkelen en heb je al een passende opleiding op het oog? Dan is het goed om te weten dat je die bij Scheidegger voordelig kunt volgen met het STAP-budget. Wil je daarvoor in aanmerking komen, dan moet je wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Welke voorwaarden dat precies zijn, vertellen we je hieronder.

Lees hier alles over het STAP-budget

Voorwaarden STAP-budget

Leeftijd 

Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd. 

Werksituatie

Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.

Andere subsidies

Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen. Je kunt STAP wel combineren met LLLK. 

Startdatum opleiding

Je scholing start minimaal 4 weken nadat je het STAP-budget hebt aangevraagd, maar uiterlijk 6 maanden later. 

Erkende opleidingen

Je kunt STAP-budget aanvragen voor een erkende MBO- of HBO Bacheloropleiding. Ook met een deelprogramma of module van een erkende opleiding kom je in aanmerking. 

Eén keer per jaar

Je kunt jaarlijks eenmaal STAP-budget toegekend krijgen. 

Let op: Om STAP-budget aan te kunnen vragen voor een erkende MBO- of HBO Bacheloropleiding, moet je een toelatingsdossier inleveren voordat je je STAP-aanmeldbewijs ontvangt. Je doet dit als volgt: 

  1. Meld je aan voor een erkende MBO-, HBO Bacheloropleiding.
  2. Je ontvangt een link om alle gegevens in te vullen. Hierin kan je ook documenten zoals een diploma toevoegen die bewijzen dat je aan de toelatingseisen voldoet. 
  3. Je ontvangt vervolgens je STAP-aanmeldbewijs.


Schrijf je op tijd in en lever je toelatingsdossier in. Heb je alle gegevens en documenten bij de hand? Dan kan je dit al binnen een dag geregeld hebben!

Kom je niet in aanmerking voor STAP-budget?

Voor veel opleidingen gelden vaak interessante financiële voordelen vanuit de overheid. Wil je weten welke regelingen er zijn om je opleiding voordeliger te maken? Lees er meer over op onze pagina Subsidie en financieel voordeel of vraag onze subsidiebrochure aan.

Weet jij al welke opleiding je gaat volgen?

Heb je een diploma nodig voor je werk? Of wil je met een diploma laten zien op welk niveau je zit? Dan ben je bij Scheidegger aan het juiste adres. Want bij Scheidegger studeer je altijd met de wind in de rug en haal je je diploma soepel en snel. En welke opleiding je ook wilt volgen, met het STAP-budget ben je een stuk voordeliger uit. Bekijk onze populaire STAP-opleidingen: 

Veelgestelde vragen over de voorwaarden van het STAP-budget

Hoe schrijf ik me in voor een opleiding met het STAP-budget?
Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget wanneer mijn werkgever of een andere derde partij dit financiert?
Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?
Moet ik binnen een bepaalde tijd de opleiding beginnen?
Waarom is mijn STAP-aanvraag afgewezen?
Wat gebeurt er als het STAP-budget op is?