STAP-budget aanvragen in 4 stappen

Jezelf voordelig verder ontwikkelen met de wind in de rug? Gebruik dan je STAP-subsidie voor een opleiding naar keuze bij Scheidegger. Let op: Het STAP-budget stopt. Je allerlaatste kans om STAP-budget aan te vragen is op woensdag 15 november. Bekijk ons aanbod en schrijf je voor 14 november 17.00 uur in voor jouw opleiding:

Lees hier alles over het STAP-budget

Hoe vraag je het STAP-budget aan?

Kies je opleiding en meld je aan

Schrijf je in voor de opleiding die je wilt volgen en vink tijdens je inschrijving STAP-budget aan.

Krijg je STAP-aanmeldbewijs

Als je aan alle voorwaarden voldoet, ontvang je van ons het STAP-aanmeldbewijs. Dit heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij UWV. Zorg ervoor dat je je tijdig inschrijft, zodat je ook op tijd je STAP-aanmeldbewijs krijgt om je STAP-budget aan te vragen. Let op: Om STAP-budget aan te kunnen vragen voor een erkende MBO- of HBO Bacheloropleiding, moet je een toelatingsdossier inleveren voordat je je STAP-aanmeldbewijs ontvangt. Bekijk de voorwaarden.

Vraag het STAP-budget aan bij UWV

Ga naar het STAP-portaal van UWV, log in met je DigiD en vraag het STAP-budget aan. Let op: je moet je dus eerst hebben ingeschreven voor de Scheidegger-opleiding van jouw keuze. Als het STAP-budget aan jou wordt toegekend, ontvang je hierover bericht van UWV.

Scheidegger verrekent het STAP-budget

Scheidegger ontvangt het STAP-budget en verrekent dit met de kosten van de opleiding waarvoor je je hebt ingeschreven.

Ik heb de STAP-subsidie gekregen

Gefeliciteerd! De eerste stap naar je ontwikkeling is gezet. Wij ontvangen van UWV een bevestiging dat de STAP-subsidie aan jou is toegewezen en gaan aan de slag. Jij ontvangt van Scheidegger bericht over je opleiding en wanneer je kunt beginnen.

De STAP-subsidie vergoedt je opleiding tot een maximumbedrag van € 1.000,-. Is jouw opleiding duurder dan € 1.000,- dan betaal je de overige kosten zelf.

Ik heb de STAP-subsidie niet gekregen

Heb je geen STAP-budget toegewezen gekregen? Neem dan direct contact met ons op. met ons op. Onze studieadviseurs staan voor je klaar en kunnen je vertellen welke mogelijkheden je hebt!

Naast het STAP-budget zijn er een aantal andere regelingen waar je ook gebruik van kunt maken. Wij hebben deze regelingen overzichtelijk voor je op een rijtje gezet in onze brochure Subsidie en financieel voordeel. Vraag de brochure aan.

Veelgestelde vragen over het aanvragen van het STAP-budget

Hoe schrijf ik me in voor een opleiding met het STAP-budget?
Hoe vaak kan ik het STAP-budget aanvragen?
Hoe vraag ik het STAP-budget aan bij UWV?
Mijn STAP-aanvraag is afgewezen. Wat nu?
Wanneer kan ik het STAP-budget aanvragen?
Wanneer ontvang ik mijn STAP-aanmeldbewijs?