• Home
  • Financiële Administratie

Opleidingen Financieel en Administratie

Voor organisaties is goed geldbeheer een must. Een goede financiële administratie vormt dan ook de basis voor een...

Lees meer

Opleidingen Financieel en Administratie

Voor organisaties is goed geldbeheer een must. Een goede financiële administratie vormt dan ook de basis voor een gezond bedrijf, en voorkomt achterstallige betalingen, gemiste inkomsten en problemen met de Belastingdienst. Werk je op een financiële afdeling? Of wil je je verder ontwikkelen richting een carrière in de financiële administratie? Dan moet je over...

Lees meer

Opleidingen Financieel en Administratie

Voor organisaties is goed geldbeheer een must. Een goede financiële administratie vormt dan ook de basis voor een gezond bedrijf, en voorkomt achterstallige betalingen,...

Lees meer

Financiële Administratie: 17 opleidingen

Alle filters
Niveau
Dag(deel)
STAP - budget
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Prijs
Filters

Erkende MBO-opleidingen (1)

MBO-programma (6)

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen (10)

Opleidingen Financieel en Administratie

Voor organisaties is goed geldbeheer een must. Een goede financiële administratie vormt dan ook de basis voor een gezond bedrijf, en voorkomt achterstallige betalingen, gemiste inkomsten en problemen met de Belastingdienst. Werk je op een financiële afdeling? Of wil je je verder ontwikkelen richting een carrière in de financiële administratie? Dan moet je over goede financiële kennis en vaardigheden beschikken. Bij Scheidegger vind je de opleiding of cursus die bij jouw leerdoelen past. Daarmee word je een waardevolle toevoeging voor iedere financiële afdeling.

Financiële administratie

Debiteuren- en crediteurenbeheer, belastingaangifte doen, factureren, declareren en het opstellen van jaarrekeningen of winst-en-verliesrekeningen. En dat zijn nog maar een paar taken die onder de financiële administratie vallen. Zonder financiële administratie kunnen organisaties niet functioneren. Inzicht in de geldcyclus is daarom essentieel bij het nemen van belangrijke besluiten. Maar dat niet alleen: ook de bedrijfsdoelstellingen leunen op een goede financiële administratie. Zonder de juiste cijfers kan er geen concreet beeld van de toekomst worden geschetst. Daarom moeten werknemers op een financiële afdeling over actuele kennis en vaardigheden beschikken om de financiële administratie correct door te voeren.

Cursus boekhouden

De boekhouding is het kloppende hart binnen de bedrijfsadministratie. Om je organisatie financieel gezond te houden moet je overzichtelijk én met cijfers kunnen werken. Een opleiding of cursus boekhouden is dan ook zeker de moeite waard. Heb je nog weinig of geen ervaring met boekhouden? Start dan met de opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB®). In deze opleiding maak je kennis met de basiselementen van het vak. Heb je al enige kennis en ervaring van boekhouden opgedaan? Duik dan verder in de materie met de vakopleiding Praktijkdiploma Boekhouden, ook wel PDB® genoemd. Daarmee ontwikkel je jezelf in 9 maanden tot een expert op gebied van boekhouden. Je krijgt inzicht in alle boekhoudkundige en bedrijfseconomische processen die zich in een organisatie afspelen. Wil je binnenkort aan de slag in de boekhouding? Met deze opleidingen maak je een vliegende start in jouw financiële carrière.

Opleidingen Financiële Administratie

Ben je werkzaam als financieel-administratief medewerker op een financiële afdeling? Of wil je binnenkort aan de slag als hoofd financiële administratie? Bij Scheidegger kun je uit verschillende financiële opleidingen kiezen, die je kennis en vaardigheden op financieel gebied vergroten. Met de MBO-opleiding Financiële Administratie ontwikkel je bijvoorbeeld een stevige basis op gebied van administratie en boekhouden. Wil je liever meer weten over bedrijfsadministratie? Volg dan de erkende MBO-opleiding Bedrijfsadministrateur niveau 4. In deze opleiding maak je kennis met de belangrijkste facetten op financieel gebied om direct als bedrijfsadministrateur aan de slag te gaan! En of je nu een functie als financieel-administratief medewerker of manager financiële administratie ambieert: met de erkende opleidingen van Scheidegger ben je een waardevolle toevoeging aan iedere financiële afdeling.   
 
Studeer ook met de wind in de rug en schrijf je in voor een financiële opleiding of cursus bij Scheidegger. Wil je meer opleidingen zien in het vakgebied Financieel en Administratie? Ons hele aanbod financiële opleidingen en cursussen vind je boven aan deze pagina!

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tussen 08:00 en 17:00. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Uitgelicht: een carrière in de pedagogiek of kinderopvang
Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uitkomen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen.
Bezoek een van onze Open Avonden
Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.
Gratis proefles Welzijn en Hulpverlening
Wil jij weten of een opleiding in Welzijn en Hulpverlening iets voor jou is? Vraag nu een gratis proefles Sociaal Pedagogisch Begeleiden aan.