Opleidingen Financieel en Administratie

Zonder financiële administratie kan een bedrijf niet draaien

Organisaties steken veel tijd en energie in het...

Lees meer

Opleidingen Financieel en Administratie

Zonder financiële administratie kan een bedrijf niet draaien

Organisaties steken veel tijd en energie in het 'primaire proces': het leveren van het product of de dienst waarmee het bedrijf zijn geld verdient. Maar dat geld moet vervolgens wel goed beheerd worden. Als de boeken niet in orde zijn, bestaat het risico van achterstallige betalingen, gemiste inkomsten...

Lees meer

Opleidingen Financieel en Administratie

Zonder financiële administratie kan een bedrijf niet draaien

Organisaties steken veel tijd en energie in het 'primaire proces': het leveren van het product of...

Lees meer

Top 5 opleidingen

1 Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®)

€ 3.127,00
Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen
9 maanden

2 MBO Bedrijfsadministrateur niveau 4

€ 6.724,00
Erkende MBO-opleidingen
24 maanden

3 Basiskennis Boekhouden (BKB®)

€ 953,00
Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen
3 maanden

4 MBO Professioneel Administratief Medewerker

€ 2.285,00
MBO-opleidingen
9 maanden

5 MBO Financiële Administratie

€ 2.589,00
MBO-opleidingen
9 maanden
Bekijk alle Financiële Administratie opleidingen
 • 0
  We helpen jou
  De juiste opleiding kiezen
 • 1
  Kies een
  Vakgebied of opleidingsniveau
 • 2
  Kies een
  Specialisatie
 • Maak een keuze in stap 2
  3
  Bekijk de
  Opleidingen
 • 3
  Bekijk de
  Opleidingen

Financiële Administratie: 14 opleidingen

Filters

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Erkende MBO-opleidingen (1) Deze MBO-opleidingen zijn erkend door het Ministerie van OCW. Ze zijn bovendien vastgelegd in het CREBO (Centraal Register Beroepsopleidingen). Je volgt beroepsgerichte vakken en loopt stage. Je wordt ook getoetst in algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en Rekenen. Je ontvangt een officieel MBO-diploma niveau 2, 3 of 4.

MBO-opleidingen (5) Dit zijn opleidingen op MBO-niveau, samengesteld uit modules uit erkende MBO-opleidingen niveau 2, 3 en 4. Hierdoor leveren ze mogelijk vrijstellingen op als je wilt doorstromen naar een volledige erkende MBO-opleiding. Je loopt geen stage en krijgt geen algemene vakken, zoals Nederlands of Rekenen. Je ontvangt een officieel Scheidegger-diploma.

MHBO-opleidingen (1) Voor deze opleidingen volg je modules op MBO-niveau en/of HBO-niveau en maak je een praktische opdracht op beginnend HBO-niveau. Hiermee laat je zien dat je verbanden kunt leggen en overkoepelend kunt meedenken. Zo toon je aan dat je klaar bent voor de volgende stap in jouw carrière.

HBO-opleidingen (1) De korte HBO-programma’s van Hogeschool Scheidegger bestaan uit modules die ook in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen zitten. Je volgt alleen modules rondom een specifiek onderwerp en bent dus snel klaar. Deze HBO-programma's bieden vrijstelling voor gelijke modules binnen een HBO Bacheloropleiding, als je daarna verder wilt studeren.

HBO Associate Degree-opleidingen (1) Dit zijn wettelijk erkende HBO-opleidingen van 2 jaar, officieel geaccrediteerd door de NVAO. Je behaalt het officiële getuigschrift Associate degree. Hiermee kun je vrijstelling krijgen als je verder wilt studeren in een Bachelor. Vooropleidingseisen: diploma havo, vwo of MBO-niveau 4.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Associate Degree-opleidingen NVAO-geaccrediteerd

Opleidingen Financieel en Administratie

Zonder financiële administratie kan een bedrijf niet draaien

Organisaties steken veel tijd en energie in het 'primaire proces': het leveren van het product of de dienst waarmee het bedrijf zijn geld verdient. Maar dat geld moet vervolgens wel goed beheerd worden. Als de boeken niet in orde zijn, bestaat het risico van achterstallige betalingen, gemiste inkomsten en zelfs problemen met de Belastingdienst of in het ergste geval een faillissement. Een belangrijke taak dus voor de financiële administratie.

Bedrijfsadministratie

Ben jij goed met cijfers en kun je overzichtelijk werken? En durf jij de verantwoordelijkheid aan om jouw organisatie financieel gezond te houden? Als financieel-administratief medewerker ga je bijvoorbeeld aan de slag met de jaarrekening, facturen, declaraties, kredieten, debiteuren- en crediteurenadministratie en natuurlijk de belastingaangifte. Ook hou je continu in de gaten of alle financiële informatie correct in de boeken wordt vermeld. Maar je leert ook hoe je winst, verlies en het break-evenpoint kunt bepalen. En hoe ga je eigenlijk om met wanbetalers? Kortom: je krijgt flink wat taken en verantwoordelijkheden, dus een goede opleiding is absoluut onmisbaar.
 
Je kunt zelf kiezen op welk niveau je zo'n opleiding wilt volgen. Als je nieuw bent in het vakgebied, dan leer je in de erkende MBO-opleiding Bedrijfsadministrateur niveau 4 alles wat je moet weten om als financieel medewerker aan de slag te kunnen. Beschik je al over de basiskennis en wil je je graag verder ontwikkelen? Dat kan met het programma MHBO Bedrijfsadministrateur. Je volgt dan modules op MBO-niveau en doet een eindopdracht op beginnend HBO-niveau. Zo kun je op een prettige manier ontdekken of een HBO-opleiding iets voor jou is.
 

Opleidingen boekhouden

Het hart van de bedrijfsadministratie is natuurlijk de boekhouding. Scheidegger biedt een groot aantal financiële opleidingen aan op het gebied van boekhouden. De standaard in de markt is natuurlijk het Praktijkdiploma Boekhouden, beter bekend als PDB®. Scheidegger bereidt jou in 9 maanden uitstekend voor op het officiële examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Zo maak jij een prima start in jouw financiële loopbaan. Volg je liever een korte cursus boekhouden? Kies dan voor het programma Basiskennis Boekhouden (BKB). Heb je geen behoefte aan een volledige opleiding, dan kun je ook kiezen voor een van onze gespecialiseerde opleidingen, bijvoorbeeld MBO Debiteuren- en Crediteurenbeheer.

Loon- en salarisadministratie

Bij een administratief medewerker-opleiding denk je al gauw aan de boekhouding. Maar onder moderne bedrijfsadministratie valt ook de loon- en salarisadministratie. Want ook de financiën van de medewerkers moeten natuurlijk goed geregeld worden!  Wil je liever in een kort programma jezelf voorbereiden op een van de examens van de Nederlandse Associatie voor Examinering? Kies dan voor de korte opleiding Basiskennis Loonadministratie (BKL®) of Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®).

Haal een erkend praktijkdiploma met onze klassikale Associatie-opleidingen

In Nederland zijn honderden particuliere opleiders die hun opleidingen allemaal op een eigen manier invullen. Het gevolg is dat er heel veel verschillende diploma's in omloop zijn. Aan de naam is vaak niet te herkennen wat een student tijdens zijn opleiding heeft geleerd. Juist omdat financiën voor een organisatie zo belangrijk zijn, is het voor werkgevers belangrijk dat zij weten dat ze gekwalificeerd personeel aannemen. Daarom richten wij onze opleidingen zo in, dat je wordt klaargestoomd voor de examens van de Nederlandse Associatie voor Examinering, dé specialist in het ontwikkelen van examens. Vanuit het vakgebied is zo'n diploma heel aantrekkelijk. Het is een onafhankelijk bewijs dat jij beschikt over de benodigde kennis en vaardigheden. Meer informatie over de examens en diploma's vind je op de website van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Met een Associatie-opleiding van Scheidegger kun je dus 2 diploma's toevoegen aan je cv. Zo is het voor werkgevers altijd duidelijk over welke vaardigheden jij beschikt.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 21.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7 121 992

06 - 10739752

 

 

Uitgelicht: een carrière in de pedagogiek of kinderopvang

Opgroeien is een proces dat niet altijd zonder problemen verloopt. Ieder kind heeft wel een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Soms kan ondersteuning van een professional wenselijk zijn. Wil jij kinderen of jongeren ondersteunen op het moment dat ze er zelf niet uitkomen? Dan leer je de skills die je nodig hebt in onze deeltijd pedagogiek-opleidingen.

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.