Klassikale opleidingen Financiële administratie

Zonder financiële administratie kan een bedrijf niet draaien

Organisaties steken veel tijd en energie...

Lees meer

Klassikale opleidingen Financiële administratie

Zonder financiële administratie kan een bedrijf niet draaien

Organisaties steken veel tijd en energie in het 'primaire proces': het leveren van het product of de dienst waarmee het bedrijf zijn geld verdient. Maar dat geld moet vervolgens wel goed beheerd worden. Als de boeken niet in orde zijn, bestaat het risico van achterstallige betalingen, gemiste...

Lees meer

Klassikale opleidingen Financiële administratie

Zonder financiële administratie kan een bedrijf niet draaien

Organisaties steken veel tijd en energie in het 'primaire proces': het leveren van het product...

Lees meer

Top 5 opleidingen

1 Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®)

€ 3.099,00
Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen
9 maanden

2 Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

€ 2.661,00
Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen
6 maanden

3 Basiskennis Boekhouden (BKB®)

€ 909,00
Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen
3 maanden

4 HBO Bedrijfsadministratie

€ 1.760,00
HBO-opleidingen
6 maanden

5 MBO Professioneel Administratief Medewerker

€ 2.509,00
MBO-opleidingen
9 maanden
Bekijk alle Financiële administratie opleidingen
 • 0
  We helpen jou
  De juiste opleiding kiezen
 • 1
  Kies een
  Vakgebied of opleidingsniveau
 • 2
  Kies een
  Specialisatie
 • Maak een keuze in stap 2
  3
  Bekijk de
  Opleidingen
 • 3
  Bekijk de
  Opleidingen

Financiële administratie: 20 opleidingen

Filters

Filter

Klassikale opleidingen Financiële administratie

Zonder financiële administratie kan een bedrijf niet draaien

Organisaties steken veel tijd en energie in het 'primaire proces': het leveren van het product of de dienst waarmee het bedrijf zijn geld verdient. Maar dat geld moet vervolgens wel goed beheerd worden. Als de boeken niet in orde zijn, bestaat het risico van achterstallige betalingen, gemiste inkomsten en zelfs problemen met de Belastingdienst of in het ergste geval een faillissement. Een belangrijke taak dus voor de financiële administratie.

Bedrijfsadministratie

Ben jij goed met cijfers en kun je overzichtelijk werken? En durf jij de verantwoordelijkheid aan om jouw organisatie financieel gezond te houden? Als financieel-administratief medewerker ga je bijvoorbeeld aan de slag met de jaarrekening, facturen, declaraties, kredieten, debiteuren- en crediteurenadministratie en natuurlijk de belastingaangifte. Ook hou je continu in de gaten of alle financiële informatie correct in de boeken wordt vermeld. Maar je leert ook hoe je winst, verlies en het break-evenpoint kunt bepalen. En hoe ga je eigenlijk om met wanbetalers? Kortom: je krijgt flink wat taken en verantwoordelijkheden, dus een goede opleiding is absoluut onmisbaar.
 
Je kunt zelf kiezen op welk niveau je zo'n opleiding wilt volgen. Als je nieuw bent in het vakgebied, dan leer je in de erkende MBO-opleiding Bedrijfsadministrateur niveau 4 alles wat je moet weten om als financieel medewerker aan de slag te kunnen. Beschik je al over de basiskennis en wil je je graag verder ontwikkelen? Dat kan met het programma MHBO Bedrijfsadministrateur. Je volgt dan modules op MBO-niveau en doet een eindopdracht op beginnend HBO-niveau. Zo kun je op een prettige manier ontdekken of een HBO-opleiding iets voor jou is.
 
Heb je al uitgebreide ervaring of wil je graag een opleiding op HBO-niveau volgen? Dan kun je onder andere kiezen voor de HBO Leergang Financiële Administratie. Krijg je de smaak te pakken? Dan kun je later modules uit deze HBO Leergang inbrengen in een volledige Bacheloropleiding en zo in minder tijd je Bachelorgetuigschrift behalen.

Opleidingen boekhouden

Het hart van de bedrijfsadministratie is natuurlijk de boekhouding. Scheidegger biedt een groot aantal financiële opleidingen aan op het gebied van boekhouden. De standaard in de markt is natuurlijk het Praktijkdiploma Boekhouden, beter bekend als PDB®. Scheidegger bereidt jou in 9 maanden uitstekend voor op het officiële examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Zo maak jij een prima start in jouw financiële loopbaan. Volg je liever een korte cursus boekhouden? Kies dan voor het programma Basiskennis Boekhouden (BKB). Heb je geen behoefte aan een volledige opleiding, dan kun je ook kiezen voor een van onze gespecialiseerde opleidingen, bijvoorbeeld MBO Debiteuren- en Crediteurenbeheer.

Loon- en salarisadministratie

Bij een administratief medewerker-opleiding denk je al gauw aan de boekhouding. Maar onder moderne bedrijfsadministratie valt ook de loon- en salarisadministratie. Want ook de financiën van de medewerkers moeten natuurlijk goed geregeld worden! Hoe je dat doet, leer je in het MBO-programma MBO HR-administratie. Wil je liever in een kort programma jezelf voorbereiden op een van de examens van de Nederlandse Associatie voor Examinering? Kies dan voor de korte opleiding Basiskennis Loonadministratie (BKL®) of Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®).

Accountancy

De accountant speelt voor organisaties een belangrijke rol: hij maakt en/of controleert de jaarrekening van het bedrijf en houdt de financiële administratie bij. Vaak kan zo’n accountant hier wel wat ondersteuning bij gebruiken. Daarom biedt Scheidegger een aantal interessante opleidingen aan, waarin jij de accountant kunt ondersteunen in zijn controlerende en adviserende rol.

Haal een erkend praktijkdiploma met onze klassikale Associatie-opleidingen

In Nederland zijn honderden particuliere opleiders die hun opleidingen allemaal op een eigen manier invullen. Het gevolg is dat er heel veel verschillende diploma's in omloop zijn. Aan de naam is vaak niet te herkennen wat een student tijdens zijn opleiding heeft geleerd. Juist omdat financiën voor een organisatie zo belangrijk zijn, is het voor werkgevers belangrijk dat zij weten dat ze gekwalificeerd personeel aannemen. Daarom richten wij onze opleidingen zo in, dat je wordt klaargestoomd voor de examens van de Nederlandse Associatie voor Examinering, dé specialist in het ontwikkelen van examens. Vanuit het vakgebied is zo'n diploma heel aantrekkelijk. Het is een onafhankelijk bewijs dat jij beschikt over de benodigde kennis en vaardigheden. Meer informatie over de examens en diploma's vind je op de website van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Met een Associatie-opleiding van Scheidegger kun je dus 2 diploma's toevoegen aan je cv. Zo is het voor werkgevers altijd duidelijk over welke vaardigheden jij beschikt.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur en 21.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752

 

 

https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/scheidegger/scheidegger/content/contact-widget.jpg?ext=.jpg

"Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan."

Monique Falkenburg uit Den Bosch - MBO Marketing - en Communicatiemedewerker

Jouw eigen mentor

Klassikale en praktijkgerichte lessen

Waardevol diploma

https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/scheidegger/scheidegger/banners/open-avonden.jpg?ext=.jpg

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/scheidegger/scheidegger/brochures/scheidegger_gids_afbeelding_k10.png?ext=.png

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.