Klassikale opleidingen Doktersassistent en Apothekersassistent

Opleiding Doktersassistent: welke kies jij?

De doktersassistent heeft een belangrijke...

Lees meer

Klassikale opleidingen Doktersassistent en Apothekersassistent

Opleiding Doktersassistent: welke kies jij?

De doktersassistent heeft een belangrijke rol als rechterhand van de arts of medisch specialist. Je maakt afspraken met cliënten en geeft voorlichting over ziektebeelden. Ook assisteer je de arts bij kleine medische ingrepen en voer je zelfstandig medisch-technische handelingen uit volgens...

Lees meer

Klassikale opleidingen Doktersassistent en Apothekersassistent

Opleiding Doktersassistent: welke kies jij?

De doktersassistent heeft een belangrijke rol als rechterhand van de arts of medisch specialist....

Lees meer

Top 5 opleidingen

1 MBO Doktersassistent niveau 4

€ 6.824,00
Erkende MBO-opleidingen
24 maanden

2 MBO Medisch Secretaresse

€ 1.834,00
MBO-opleidingen
6 maanden

3 MBO Apothekersassistent niveau 4

€ 6.724,00
Erkende MBO-opleidingen
24 maanden

4 MBO Medische Administratie

€ 941,50
MBO-opleidingen
3 maanden

5 MBO Basisopleiding Doktersassistent

€ 3.294,00
MBO-opleidingen
12 maanden
Bekijk alle Doktersassistent en Apothekersassistent opleidingen
 • 0
  We helpen jou
  De juiste opleiding kiezen
 • 1
  Kies een
  Vakgebied of opleidingsniveau
 • 2
  Kies een
  Specialisatie
 • 3
  Bekijk de
  Opleidingen

Doktersassistent en Apothekersassistent: 8 opleidingen

Filters

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Erkende MBO-opleidingen (3) Deze MBO-opleidingen zijn erkend door het Ministerie van OCW. Ze zijn bovendien vastgelegd in het CREBO (Centraal Register Beroepsopleidingen). Je volgt beroepsgerichte vakken en loopt stage. Je wordt ook getoetst in algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en Rekenen. Je ontvangt een officieel MBO-diploma niveau 2, 3 of 4.

MBO-opleidingen (3) Dit zijn opleidingen op MBO-niveau, samengesteld uit modules uit erkende MBO-opleidingen niveau 2, 3 en 4. Hierdoor leveren ze mogelijk vrijstellingen op als je wilt doorstromen naar een volledige erkende MBO-opleiding. Je loopt geen stage en krijgt geen algemene vakken, zoals Nederlands of Rekenen. Je ontvangt een officieel Scheidegger-diploma.

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen (2) Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

Klassikale opleidingen Doktersassistent en Apothekersassistent

Opleiding Doktersassistent: welke kies jij?

De doktersassistent heeft een belangrijke rol als rechterhand van de arts of medisch specialist. Je maakt afspraken met cliënten en geeft voorlichting over ziektebeelden. Ook assisteer je de arts bij kleine medische ingrepen en voer je zelfstandig medisch-technische handelingen uit volgens protocol. Wil jij bij een huisartsenpraktijk of in een ziekenhuis werken als assistent? Dan is de MBO Basisopleiding Doktersassistent iets voor jou!

Heb je deze doktersassistente opleiding afgerond? Dan kun je eventueel later in een versneld programma doorstromen naar de officieel erkende MBO Doktersassistent niveau 4. Daarin komt het zelfstandig medisch handelen nog uitgebreider aan bod. Je leert bovendien over wetgeving en medicatie, en krijgt belangrijke theorie over vitale functies en diabetes. Ook ga je actief aan de slag met EHBO, reanimatie en het gebruik van een AED.

Toelatingseisen opleidingen Doktersassistent

Voor de opleiding MBO Basisopleiding Doktersassistent geldt geen vooropleidingseis. Als je interesse hebt in de gezondheidszorg, dan kun je je aanmelden voor deze opleiding. Voor de MBO Doktersassistent niveau 4 moet je in het bezit zijn van een MAVO-diploma, een diploma VMBO (kader, gemengd of theoretische leerweg) of een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar.
Ook met het diploma van de MBO Basisopleiding Doktersassistent kun je van start in de opleiding MBO Doktersassistent niveau 4. Je krijgt dan vrijstelling voor een deel van de opleiding, zodat je versneld je officiële MBO-diploma kunt halen!

Een carrière als Medisch Secretaresse

Ligt jouw interesse niet zozeer bij het uitvoeren van medische handelingen, maar spreekt een centrale, coördinerende rol in een ziekenhuis, (huis)artsenpraktijk of zorginstelling jou wel aan? Kies dan voor de opleiding Medisch Secretaresse. Je gaat dan onder meer aan de slag met het schrijven van medische brieven, verdiept je in de betekenis van medische terminologie en je leert werken met medische dossiers. Deze opleiding is op MBO-niveau. Er wordt verwacht dat je beschikt over basisvaardigheden voor een secretaresse, zoals computervaardigheden en goede communicatieve eigenschappen. Als dit niet het geval is, is het verstandig eerst de Vakopleiding Professioneel Secretaresse te volgen.
Ben jij al secretaresse en wil je een carrièreswitch maken richting de zorg? Dan leer je alles wat je nodig hebt in de MBO-cursus Medische Terminologie en Administratie.

Opleiding Apothekersassistent: basisopleiding of MBO 4?

Als apotheekmedewerker ben je de schakel tussen de cliënt en de behandelaar. Je geeft mensen uitleg over de werking en bijwerkingen van medicijnen. Je zet recepten klaar en geeft voorlichting over het gebruik van de geneesmiddelen. Ook geef je advies over alle zelfzorgmiddelen die je in de apotheek kunt kopen. Soms hoort het bereiden van geneesmiddelen tot de werkzaamheden. In de opleiding MBO Vakopleiding Apotheekmedewerker word je uitstekend voorbereid op de praktijk. Na afronding van deze apothekersassistente opleiding kun je versneld doorstuderen in de volledige opleiding MBO Apothekersassistent niveau 4 van Scheidegger.

Toelatingseisen opleidingen Apothekersassistent

Voor de opleiding MBO Vakopleiding Apotheekmedewerker geldt geen vooropleidingseis. Als je interesse hebt in werken in een apotheek, dan kun je je aanmelden voor deze opleiding. Voor de MBO Apothekersassistent niveau 4 moet je in het bezit zijn van een MAVO-diploma, een diploma VMBO (kader, gemengd of theoretische leerweg) of een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar. Ook met het diploma van de MBO Vakopleiding Apotheekmedewerker kun je van start in de opleiding MBO Apothekersassistent niveau 4. Je krijgt dan vrijstelling voor een deel van de opleiding, zodat je versneld je officiële MBO-diploma kunt halen!

Tandartsassistente opleiding volgen?

Wil jij graag gaan werken als tandartsassistent? Dan is de opleiding MBO Tandartsassistent niveau 4 iets voor jou! Je leert alles wat je moet weten over gebitskennis, tandheelkundige behandelingen en de wetten en regels die daaraan verbonden zijn. Natuurlijk komen ook communicatie en administratie aan bod. Na deze praktijkgerichte opleiding ben jij in het bezit van het meest waardevolle diploma voor de tandartsassistent. Voor deze opleiding MBO Tandartsassistent niveau 4 moet je in het bezit zijn van een MAVO-diploma, een diploma VMBO (kader, gemengd of theoretische leerweg) of een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur en 21.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752

 

 

"Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan."

Monique Falkenburg uit Den Bosch - MBO Marketing - en Communicatiemedewerker

Jouw eigen mentor

Klassikale en praktijkgerichte lessen

Waardevol diploma

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.