Financieel Assistent

Korte en praktijkgerichte opleiding met uitstekende perspectieven - 6 maanden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

In deze opleiding combineer je de opleidingen Basiskennis Calculatie (BKC®) en Basiskennis Boekhouden (BKB®). Met deze combinatie leg je een stevige basis om als financieel assistent op een financiële afdeling van een organisatie aan de slag te gaan. Kortom: een prima start voor een mooie carrière in een financiële functie. In deze opleiding werk je stevig aan je toekomst. Je bereidt je tijdens de bijeenkomsten uitstekend voor op de examens Basiskennis Boekhouden en Basiskennis Calculatie. Zo behaal je na afloop van de opleiding 3 zeer gewilde diploma’s: Basiskennis Boekhouden (BKB®), Basiskennis Calculatie (BKC®) en Financieel Assistent. Deze opleiding wordt uitgevoerd in samenwerking met Markus Verbeek Praehep.

Voor wie?

Je vervult een administratieve functie of je wilt deze gaan vervullen en je wilt je optimaal voorbereiden op de examens Basiskennis Boekhouden (BKB®) en Basiskennis Calculatie (BKC®).

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er zijn geen speciale vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak

Je krijgt op zeer praktijkgerichte wijze bruikbare kennis aangereikt op het gebied van dagboeken, journaliseren, presenteren en rapporteren. Ook verkrijg je inzicht in alle relevante juridische aspecten. Daarnaast leer je alles over goederenhandel, kostprijscalculaties en het grafisch presenteren van gegevens. Tijdens deze opleiding word je uitstekend voorbereid op de examens Basiskennis Boekhouden en Basiskennis Calculatie. Je wordt begeleid door een ervaren docent die je dagelijkse praktijk goed kent.

Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent. Zie e-Connect voor meer informatie.

Als financieel professional is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is daarom van groot belang. De opleiding wordt verzorgd door ervaren praktijkdocenten. Zij zorgen voor interactieve bijeenkomsten waar veel ruimte is voor discussie en casuïstiek. In de bijeenkomsten hebben oefenvragen ter voorbereiding op het examen ook een belangrijke rol. Diverse oefentechnieken zitten verwerkt in speciale lessen om de examens te behalen. Zie het studieprogramma voor de inhoud van deze opleiding.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 1 module van 8 lessen en 1 module van 10 lessen. Je wordt begeleid door een ervaren docent bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je heel goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Onder begeleiding van de docent, die met beide benen in de praktijk staat, leer je de theorie toe te passen in de praktijk. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend.

Opleiding Financieel Assistent

Studieprogramma

Studieprogramma

Basiskennis boekhouden BKB

(10 lessen)

Dagboeken en journaliseren

 • Samenstellen van boekhoudkundige modellen
 • Journaliseren van mutaties
 • Grootboekrekeningen bijwerken
 • Computerboekhouden
 • Presenteren en rapporteren

Financiële onderwerpen

 • Belastingen
 • Eigen vermogen
 • Vreemd vermogen
 • Permanence
 • Duurzame productiemiddelen (DPM)

Examentraining

 • Tips en trucs
 • Proefexamens

Basiskennis calculatie BKC

(8 lessen)

Financieel-administratieve berekeningen

 • Elementaire berekeningen
 • Kostprijscalculaties
 • Statistiek en spreadsheetgebruik

Handel en verzekering

 • Goederenhandel
 • Handel, koop en verkoop
 • Internationale handel
 • Verzekering

Examentraining

 • Tips en trucs
 • Proefexamens

Afronding en diploma

Je neemt deel aan de examens van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Deze opleiding wordt online geëxamineerd. Bij een voldoende resultaat ontvang je het officiële certificaat ‘Financieel Assistent’ van Markus Verbeek Praehep. Daarnaast ontvang je ook de diploma’s ‘Basiskennis Boekhouden (BKB®)’ en ‘Basiskennis Calculatie (BKC®)’ van de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 9 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 14 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur en 2 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de examentrainingen. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. Je kunt deze opleiding ook grotendeels via e-learning volgen met persoonlijke begeleiding.

De nieuwe startdata voor de opleiding Financieel Assistent worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kostenspecificatie

Kosten

Cursusgeld: € 950,-
Examens: € 336,-*
Studiemateriaal: € 131,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

* Dit bedrag is inclusief de kosten voor examens die je aflegt bij de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Je kunt deze opleiding ook in 2 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren