• Home
  • HBO Projectmanagement in de Kinderopvang

HBO Projectmanagement in de Kinderopvang

Projectmatig managen binnen jouw organisatie - 9 maanden

Niveau

HBO-programma

Download brochure

Download brochure

Duur

9 maanden Duur van de opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Een team aansturen. Een veilige situatie creëren voor de kinderen. Samenwerkingen met lokale partners aangaan. Er komt veel kijken bij het managen van een kinderopvanglocatie. Het werken in projecten kan je helpen doelen overzichtelijk en gecontroleerd te bereiken. In dit HBO-programma doe je de benodigde kennis en vaardigheden op om door middel van projectmanagement een kinderopvang vorm te geven en te verbeteren. Je verdiept je in de branche en bouwt een netwerk aan contacten op. Je ontwikkelt je leiderschapsvaardigheden en je verdiept je in projectmanagement. Door de combinatie van deze onderwerpen kun je niet alleen effectief leidinggeven aan jouw organisatie, je weet ook hoe je veranderingen stapsgewijs en met support van het personeel doorvoert. Dit programma wordt uitgevoerd door onze businesspartner ISBW.

Vrijstelling

Vanuit dit HBO-programma kun je mogelijk verder studeren in een van de HBO Bacheloropleidingen. Hiervoor moet je wel toelaatbaar zijn tot die opleiding. Zie Toelichting HBO voor de voorwaarden.

Dit programma is onderdeel van de gelieerde HBO-Bacheloropleiding van Hogeschool Scheidegger.

Wat leer je

  • Je richt je kinderopvang zo in dat deze voldoet aan de wet- en regelgeving en kwaliteitseisen
  • Je initieert en begeleidt projecten om organisatiedoelen te bereiken. Daarbij houd je rekening met onder meer de planning, strategie en financiën
  • Je bent je bewust van de omgeving waarin je opereert en weet door samenwerkingen en een uniek concept jouw opvang in positieve zin onder de aandacht te brengen bij ouders en betrokkenen
  • Je coacht en begeleidt medewerkers tijdens hun loopbaan, zodat ze hun functie zo goed mogelijk kunnen uitvoeren en de kwaliteit van jouw kinderopvang steeds toeneemt

Voor wie?

Je bent aankomend manager, teamleider of coördinator binnen de kinderopvang en je wilt je kennis op het gebied van projectmanagement uitbreiden.

Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau. Er wordt van je verwacht dat je een diploma HAVO of MBO hebt of door werkervaring op dit niveau functioneert. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Unieke opleidingsopzet

Het programma duurt 9 maanden en bestaat uit 3 modules van elk 6 lessen. Je wordt begeleid door een studiebegeleider bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een studie succesvol af te ronden.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur tot 17.00 uur. Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7 121 992

06 - 10739752
 

 

HBO Projectmanagement in de Kinderopvang

Projectmatig managen binnen jouw organisatie - 9 maanden

Niveau

HBO-programma

Download brochure

Download brochure

Duur

9 maanden Duur van de opleiding

Ken jij onze gouden garanties al?

Een opleiding volg je niet voor niets: je wilt natuurlijk je diploma behalen. Met onze gouden garanties gaat je dat zeker lukken! Bekijk hieronder de animatie of ontdek wat deze garanties voor jou betekenen.

Een opleiding volg je niet voor niets: je wilt natuurlijk je diploma behalen. Met onze gouden garanties gaat je dat zeker lukken! Bekijk hieronder de animatie of ontdek wat deze garanties voor jou betekenen.
Een opleiding volg je niet voor niets: je wilt natuurlijk je diploma behalen. Met onze gouden garanties gaat je dat zeker lukken! Bekijk rechts de animatie of ontdek wat deze garanties voor jou betekenen.

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

De nieuwe studiegids voor 2021-2022 is er! Laat je gegevens achter en wij sturen de nieuwe gids zo spoedig mogelijk op.