Met Scheidegger sta je sterker

HBO Associate degree Management in de Zorg

NVAO-geaccrediteerde HBO-opleiding met € 5.000,- korting!

Wil jij binnen 2 jaar een officieel diploma behalen op het gebied van management in zorg en welzijn? Dan is dit unieke programma echt iets voor jou. In de HBO Associate degree Management in de Zorg leg je een stevige basis op het gebied van management op erkend HBO-niveau. Zo ontwikkel je je managementvaardigheden, verdiep je je in zorgmanagement en ga je aan de slag met je communicatieve vaardigheden. Na afronding van dit offiële Ad-programma kun je mogelijk versneld afstuderen in de volledige HBO Bachelor Management in de Zorg van Hogeschool NCOI. Ook de HBO Leergang Management in Zorg en Welzijn van Scheidegger biedt je deze mogelijkheid. Je ontvangt dan vrijstelling voor de onderwerpen die je al op het juiste niveau beheerst.

Studiefinanciering voor volwassenen

Deze HBO Bacheloropleiding wordt uitgevoerd in samenwerking met Hogeschool NCOI. Om die reden kun je tegen aantrekkelijke voorwaarden gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet (LLLK), de studiefinanciering voor ­volwassenen. Lees daarnaast ook alles over Vraagfinanciering, de subsidie die voor deze opleiding beschikbaar is gesteld door het ministerie van OCW. 

Voor wie?

De HBO Associate degree Management in de Zorg is speciaal ontwikkeld voor iedereen die in 2 tot 3 jaar een officieel diploma wil behalen op het gebied van zorgmanagement. Je werkt bijvoorbeeld in de zorg en hebt de ambitie om door te groeien naar een (meer) coördinerende, leidinggevende of aansturende functie.

HBO Associate degree

Met een Associate degree (Ad) word je opgeleid voor een wettelijk erkend HBO-getuigschrift. Deze HBO-programma’s zijn naast HBO Bachelor en Master formele opleidingen vanuit de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). De Ad-programma’s zijn korter en bieden een mogelijkheid om in 2 jaar een volledig HBO-programma af te sluiten met de graad Associate degree (Ad). Vanuit de Associate degree kun je weer verder studeren naar HBO Bachelor.

Vooropleiding

Je kunt deelnemen aan deze Associate degree met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Heb je dit niet en ben je minimaal 21 jaar? Dan kun je instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling van Scheidegger.

Aanpak

Je gaat in klassikale bijeenkomsten aan de slag met praktische theorie waar je ook echt iets aan hebt. Daarnaast ontwikkel je belangrijke vaardigheden waar je in een leidinggevende of coördinerende functie binnen de zorg veel gebruik van maakt. De combinatie van bijeenkomsten, een zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt!

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 2 fases met 1 avondbijeenkomst in de week of 1 dagbijeenkomst per 2 weken. Afsluitend ga je afstuderen. Associate-degreeopleidingen duren in principe 2 jaar. Je kunt korter of langer over je opleidingstraject doen. Dit is afhankelijk van je werkervaring, je werkplek en de hoeveelheid tijd die je besteedt aan de opleiding. Heb je langer nodig, dan betaal je geen extra kosten.

De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten en trainers, die zelf actief zijn in de praktijk. Je zult merken dat zij een ideaal klankbord voor je vormen. Zo kun je praktijksituaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen. Je gaat in de inspirerende bijeenkomsten in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. Je koppelt dit direct aan je eigen werkomgeving. Zo kun je wat je leert, direct toepassen en ook daarvan weer leren. Deze studieaanpak is bijzonder effectief.

Stage

Onze opleidingen zijn praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat je daar veel leert. Dit kun je veelal combineren vanuit je baan. Als je geen (passende) baan hebt, dan kun je toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie pas je de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. Je loopt 2 maanden stage. Dat kan aan het eind van je studie, waarbij je dit combineert met je afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je wel een passende baan? Dan is een stage niet nodig.

Vrijstellingen

Vanuit deze HBO Associate degree Management in de Zorg kun je eventueel verder studeren in een van de HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI. Als je toelaatbaar bent, ontvang je vrijstelling voor gelijke onderdelen.

Een verkort programma

Associate-degreeopleidingen hebben een wettelijke duur van 2 jaar. Als je de opleiding HBO Leergang Zorgmanagement van Scheidegger hebt gevolgd, krijg je vrijstelling voor de onderwerpen die jij al beheerst in de eerste fase van deze HBO Associate-degreeopleiding.

Opleiding HBO Associate degree Management in de Zorg

Studieprogramma 120 EC

Fase 1

 • Managementvaardighden [DE] 8 EC
 • Organisatiepsychologie [DE] 8 EC
 • Personeel en organisatie [DE] 8 EC
 • Zorgmanagement [MO] 8 EC
 • Financieel management voor zorg en welzijn [DE] 8 EC
 • Kwaliteits- en procesmanagement voor zorg en welzijn [MO] 8 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC
 • Eindopdracht [EO] 6 EC

Fase 2

 • Inspirerend leidinggeven [MO] 12 EC
 • Effectief communiceren en beïnvloeden [ME] 12 EC
 • Verandering, management en organisatie [MO] 12 EC
 • Organisatieverandering, personeel en begeleiding [MO] 12 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC
 • Afstuderen 6 EC

Examens

Je examens bestaan uit digitale examens [DE], moduleopdrachten [MO], een mondeling examen [ME] en een praktijkportfolio [PF]. Ook maak je een eindopdracht [EO]. In het studieprogramma zie je hoe je ieder onderdeel afrondt. Uiteraard houden wij je hierover op de hoogte tijdens je opleiding.

Officieel getuigschrift

Je sluit de opleiding af met het officieel erkende getuigschrift ‘HBO Associate degree Management in de Zorg’ van Hogeschool NCOI. Hogeschool NCOI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Associate degree/Bachelor/Master) te verlenen.

Planning en inschrijven

Deze opleiding start in september en november 2017 en in februari en april 2018 door heel Nederland. Je kunt de lessen ‘s avonds, overdag of in het weekend bijwonen. Wil je meer informatie of wil je je inschrijven? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Onze adviseurs zijn te bereiken via 035 - 7 121 992 of info@scheidegger.nl.

De nieuwe startdata voor de opleiding HBO Associate degree Management in de Zorg worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 150,-
Cursusgeld: € 5.090,-
Studiemateriaal: € 1.250,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
€ 260,- (per mondeling)
Eindopdracht: € 550,- (fase 1)
Afstuderen: € 600,-
Praktijkprogramma: € 990,-
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten vanaf het tweede jaar: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 2, 8 of 24 termijnen ­betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht. 

Deze HBO-opleiding van NCOI kun je ook volgen met een aantrekkelijke ­korting door vraagfinanciering. Neem hiervoor contact op met een van onze opleidingsadviseurs.

Meer informatie

Heb je een baan die past bij het werkveld? Dan kun je je opleidingskosten volledig aftrekken van je belastbaar inkomen bij je belastingaangifte. Zie Toelichting HBO voor meer praktische informatie.

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.