Met Scheidegger sta je sterker

HBO Associate degree Management in de Zorg

NVAO-geaccrediteerd met mogelijkheid naar de Bachelor van Hogeschool NCOI - 24 tot 30 maanden

In de opleiding HBO Associate degree Management in de Zorg leer je hoe je op operationeel niveau moet managen in de zorg. Het programma biedt een aantrekkelijke combinatie van kennis en vaardigheden op het gebied van operationeel management, met een sterke focus op de zorg. Je kunt na afronding dit programma rechtstreeks inbrengen in een volledige HBO Bachelor Management in de Zorg van Hogeschool NCOI. Zo kun je deze Bachelor­opleiding binnen 2 jaar afronden. Dit ­programma is dan ook een unieke mogelijkheid om je te ontwikkelen tot een veelzijdige middle manager en bovendien de graad Associate degree te behalen. Deze opleiding wordt verzorgd door Hogeschool NCOI.

Voor wie?

Je wilt in 2 tot 3 jaar tijd de officiële graad Associate degree (Ad) behalen. Deze opleiding is bedoeld voor (toekomstig) managers, coördinatoren, teamleiders en verpleegkundigen in de zorg die een leidinggevende functie hebben of ambiëren. Met deze opleiding kun je je managementkennis en vaardig­heden verder professionaliseren.

Vooropleiding

Je kunt deelnemen aan deze Associate degree met een diploma HAVO, VWO of ­volledig MBO. Heb je dit niet en ben je ­minimaal 21 jaar? Dan kun je instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling van Hogeschool NCOI.

Aanpak

Je gaat in klassikale bijeenkomsten aan de slag met praktische theorie waar je ook echt iets aan hebt. Daarnaast ontwikkel je belangrijke vaardigheden waar je als manager veel aan hebt. De combinatie van bijeenkomsten, een zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je officiële getuigschrift behaalt!

 

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 2 fases met 1 avond­bijeenkomst in de week of 1 dagbijeenkomst per 2 weken en afsluitend ga je afstuderen. Het programma is overzichtelijk opgebouwd in de vorm van modules. Door deze modulaire opbouw kun je je opleiding flexibel indelen. Je zult ­merken dat het behalen van een Associate-degreegraad daardoor prima te combineren is met je drukke baan en privéleven. Je wordt begeleid door ervaren docenten, bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je heel goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. In fase 1 ga je aan de slag met de belangrijkste basisonderwerpen van management in de zorg. Je legt op deze manier direct een stevige basis. Je doorloopt 6 modules, waarin je je kennis van en inzicht in de diverse en gevarieerde aspecten van management ontwikkelt. Je sluit deze fase af met een eindopdracht. In fase 2 vervolg je je opleiding met 4 modules van 8 lessen (4 dagen of 8 avonden) en ga je vervolgens afstuderen.

Stage

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat je daar veel leert. Dit kun je veelal combineren vanuit je baan. Heb je geen (passende) baan, dan kun je toch deelnemen aan deze opleiding. In die ­situatie pas je de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijk­situaties. Je loopt 2 maanden stage. Dat kan aan het eind van je studie, waarbij je dit combineert met je afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je dan al wel een baan die past bij het werkveld? Dan is een stage niet meer nodig. Je kunt je opleidingskosten volledig aftrekken van je belastbaar inkomen bij je belastingaangifte.

Een verkort programma

Associate-degreeopleidingen hebben een wettelijke duur van 2 jaar. Als je de opleiding HBO Leergang Zorgmanagement van Scheidegger hebt gevolgd, dan kom je in aanmerking voor vrijstelling voor de overeenkomstige modules die je al beheerst.

Opleiding HBO Associate degree Management in de Zorg

Studieprogramma

Fase 1

 • Management in de zorg [SE] 8 EC
 • Organisatiegedrag [MO] 8 EC
 • Managementvaardigheden [MO] 8 EC
 • Financieel management voor zorg en welzijn [SE] 8 EC
 • Kwaliteits- en procesmanagement in de zorg [MO] 8 EC
 • Personeelsmanagement [MO] 8 EC
 • Eindopdracht [PF] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Fase 2

 • Inspirerend leidinggeven [MO] 12 EC
 • Effectief communiceren en beïnvloeden [ME] 12 EC
 • Verandering, management en organisatie [MO] 12 EC
 • Organisatieverandering, personeel en begeleiding [MO] 12 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC
 • Afstuderen 6 EC

Examens

De examens zijn een combinatie van praktijkgerichte examens [SE], module-opdrachten [MO], mondelinge examens [ME] en een praktijkportfolio [PF]. In het studieprogramma zie je hoe ieder onderdeel wordt afgerond. Uiteraard word je gedurende de opleiding hierover per onderdeel geïnformeerd.

Getuigschrift

De Associate degree Management in de Zorg is geaccrediteerd door de NVAO en gebaseerd op de geaccrediteerde opleiding HBO Bachelor Management in de Zorg. Je behaalt met deze opleiding het getuigschrift ‘HBO ­Associate degree Management in de Zorg’. Je mag dan ook de officiële graad Associate degree voeren. Hogeschool NCOI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Associate degree/Bachelor/Master) te verlenen.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2017 Avond Maandag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2017 Avond Dinsdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2017 Avond Maandag Zwolle
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2017 Avond Maandag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2017 Avond Dinsdag Den Haag
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2017 Avond Maandag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2017 Avond Maandag Arnhem
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Maart 2017 E-learning N.v.t. E-learning
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Zwolle
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Dag Donderdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Dag Donderdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Kosten

Inschrijfgeld: € 150,-
Cursusgeld: € 5.990,-
Studiemateriaal: € 1.250,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
€ 260,- (mondeling)
Eindopdracht: € 350,- (fase 1)
Afstuderen: € 600,-
Praktijkprogramma: € 990,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 8 of 30 termijnen ­betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.