HBO Associate degree Management in de Zorg (met subsidie)

NVAO-geaccrediteerde HBO-opleiding met € 5.000,- korting!

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Wil jij binnen 2 jaar een officieel diploma behalen op het gebied van management in zorg en welzijn? Dan is dit unieke programma echt iets voor jou. In de HBO Associate degree Management in de Zorg leg je een stevige basis op het gebied van management op erkend HBO-niveau. Zo ontwikkel je je managementvaardigheden, verdiep je je in zorgmanagement en ga je aan de slag met je communicatieve vaardigheden. Na afronding van dit Ad-programma kun je mogelijk versneld afstuderen in de HBO Bachelor Management in de Zorg van Hogeschool NCOI.

Subsidie

Het ministerie van OCW stimuleert de deelname van volwassenen aan het hoger onderwijs met een aantrekkelijke subsidie. De subsidie is alleen beschikbaar voor een aantal geselecteerde opleidingen. Deze HBO Associate degree Management in de Zorg, die aangeboden wordt in samenwerking met Hogeschool NCOI, is uitgekozen voor deze regeling. Zo kun je middels vouchers een korting krijgen van € 1.250,- per half studiejaar, wat oploopt tot € 10.000,- voor een volledige Bachelor. Naast deze subsidie zijn er ook andere subsidies beschikbaar voor werkgevers. Zie Subsidieregeling en belastingvoordeel voor meer informatie.

Voorwaarden subsidie en toelating

Je dient toelaatbaart te zijn voor een HBO Bacheloropleiding. Dit betekent dat je een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4 hebt. Als je niet in het bezit bent van een van deze diploma’s, kun je ook instromen met een 21+ toets. Wil je geen gebruikmaken van de voucherkorting? Dan kun je de reguliere Bachelor volgen.

Voor wie?

De HBO Associate degree Management in de Zorg is ontwikkeld voor iedereen die in 2 tot 3 jaar een officieel diploma wil behalen op het gebied van zorgmanagement. Je werkt bijvoorbeeld in de zorg en hebt de ambitie om door te groeien naar een (meer) coördinerende, leidinggevende of functie.

HBO Associate degree

Met een Associate degree (Ad) word je opgeleid voor een wettelijk erkend HBO-getuigschrift. Deze HBO-programma’s zijn naast HBO Bachelor en Master formele opleidingen vanuit de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). De Ad-programma’s zijn korter en zo kan je in 2 jaar een volledig HBO-programma af sluiten met de graad Associate degree (Ad). Vanuit de Ad kun je weer verder studeren naar HBO Bachelor.

Vooropleiding

Je kunt deelnemen aan deze Associate degree met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Heb je dit niet en ben je minimaal 21 jaar? Dan kun je instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling van Scheidegger.

Aanpak

Je gaat in klassikale bijeenkomsten praktijkgericht aan de slag. Daarnaast ontwikkel je de vaardigheden waar je in een leidinggevende of coördinerende functie binnen de zorg veel gebruik van maakt. De combinatie van bijeenkomsten, een professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt!

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 2 fases met 1 avondbijeenkomst in de week of 1 dagbijeenkomst per 2 weken. Afsluitend ga je afstuderen. Associate-degreeopleidingen duren in principe 2 jaar. Je kunt korter of langer over je opleidingstraject doen. Dit is afhankelijk van je werkervaring, je werkplek en de hoeveelheid tijd die je besteedt aan de opleiding. Heb je langer nodig, dan betaal je geen extra kosten. De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten en trainers, die zelf actief zijn in de praktijk. Je zult merken dat zij een ideaal klankbord voor je vormen. Zo kun je praktijksituaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen. Je gaat in de bijeenkomsten in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. Je koppelt dit aan je eigen werkomgeving. Zo kun je wat je leert, direct toepassen en daar weer van leren. Deze studieaanpak is bijzonder effectief.

Stage

Onze opleidingen zijn praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat je daar veel leert. Dit kun je veelal combineren vanuit je baan. Als je geen (passende) baan hebt, dan kun je toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie pas je de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. Je loopt 2 maanden stage. Dat kan aan het eind van je studie, waarbij je dit combineert met je afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je wel een passende baan? Dan is een stage niet nodig.

Vrijstellingen

Vanuit deze HBO Associate degree Management in de Zorg kun je eventueel verder studeren in een van de HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI. Als je toelaatbaar bent, ontvang je vrijstelling voor gelijke onderdelen.

Een verkort programma

Associate-degreeopleidingen hebben een wettelijke duur van 2 jaar. Als je de opleiding HBO Leergang Zorgmanagement van Scheidegger hebt gevolgd, krijg je vrijstelling voor de onderwerpen die jij al beheerst in de eerste fase van deze HBO Associate-degreeopleiding.

Opleiding HBO Associate degree Management in de Zorg (met subsidie)

Studieprogramma 120 EC

Fase 1

 • Management in de zorg [DE] 8 EC
 • Organisatiegedrag [MO] 8 EC
 • Managementvaardigheden [MO] 8 EC
 • Financieel management voor zorg en welzijn [DE] 8 EC
 • Kwaliteits- en procesmanagement in de zorg [MO] 8 EC
 • Personeelsmanagement [MO] 8 EC
 • Eindopdracht [EO] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Fase 2

 • Inspirerend leidinggeven [MO] 12 EC
 • Effectief communiceren en beïnvloeden [ME] 12 EC
 • Verandering, management en organisatie [MO] 12 EC
 • Organisatieverandering, personeel en begeleiding [MO] 12 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC
 • Afstuderen 6 EC

Examens

Je examens bestaan uit digitale examens [DE], moduleopdrachten [MO], een mondeling examen [ME] en een praktijkportfolio [PF]. Ook maak je een eindopdracht [EO]. In het studieprogramma zie je hoe je ieder onderdeel afrondt.

Officieel getuigschrift

Je sluit de opleiding af met het officieel erkende getuigschrift ‘HBO Associate degree Management in de Zorg’ van Hogeschool NCOI. Hogeschool NCOI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (zoals Associate degree) te verlenen.

Planning

Deze opleiding start in september en december 2017 en in maart 2018 door heel Nederland. Je kunt de lessen ‘s avonds, overdag of in het weekend bijwonen.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Almere
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Arnhem
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Den Haag
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Enschede
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Groningen
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Nijmegen
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Tilburg
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Zwolle
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Zaterdag Zaterdag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Zaterdag Zaterdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Zaterdag Zaterdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Zaterdag Zaterdag Zwolle
Inschrijven Planning

Kosten

Collegegeld: € 5.590,-
Studiemateriaal: € 1.250,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

In het collegegeld zijn alle kosten voor het onderwijs opgenomen inclusief examens (waar ook 1 herexamen bij inbegrepen is) en is de voucher van € 1.250,- per halfjaar (oplopend tot € 5.000,- voor de gehele opleiding) direct in mindering gebracht. Indien je vaker dan 1x herexamen wilt doen, is dat mogelijk tegen geldende tarieven. Indien blijkt dat je geen gebruik mag maken van de voucher met de kortingsregeling, dan wordt dit bedrag alsnog aan u in rekening gebracht. Je betaalt per halfjaar in gelijke termijnen.

Meer informatie

Heb je een baan die past bij het werkveld? Dan kun je je opleidingskosten volledig aftrekken van je belastbaar inkomen bij je belastingaangifte. Zie Toelichting HBO voor meer praktische informatie.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.