HBO Associate degree Human Resource Management

Unieke klassikale opleiding naar HBO Associate degree in samenwerking met Hogeschool NCOI

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Wil je graag doorgroeien in het HRM-vak? En ben je op zoek naar een korte, officieel geaccrediteerde HBO-opleiding? Dan is deze opleiding iets voor jou. Het programma wordt verzorgd in samenwerking met Hogeschool NCOI en staat bekend om de praktijkgerichte en inspirerende opzet. In de NVAO-geaccrediteerde HBO Associate degree Human Resource Management ga je aan de slag met alle essentiële aspecten van personeelsmanagement. Je verdiept je in organisatiegedrag en ontdekt hoe je medewerkers kunt motiveren en het werkplezier kunt verhogen. Daarnaast ga je praktisch aan de slag met onderwerpen als personeelsplanning en talentmanagement en ontwikkel je vaardigheden als het omgaan met weerstand en het voeren van loopbaangesprekken. Kortom: je maakt beslist een goede keuze met deze opleiding. Bovendien kun je het diploma inbrengen in een vervolg naar de volledige HBO Bachelor Human Resource Management van NCOI.

HBO Associate degree

Met een Associate degree (Ad) word je opgeleid voor een wettelijk erkend HBO-getuigschrift. Deze opleidingen zijn naast HBO Bachelor en Master formele opleidingen vanuit de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). De Ad-opleidingen zijn korter en bieden een mogelijkheid om in 2,5 jaar een volledige HBO-opleiding af te sluiten met de graad Associate degree (Ad). Vanuit de Associate degree kun je weer verder studeren naar HBO Bachelor.

Voor wie?

Je wilt een officieel diploma behalen op het gebied van humanresourcesmanagement. Je bent ambitieus en hebt belangstelling voor personeelsmanagement. Deze opleiding is vooral interessant voor mensen die een functie hebben of willen hebben als HR-businesspartner, personeelsfunctionaris, intercedent, personeelsmanager of HR-manager.

Aanpak

De opleiding bestaat uit twee delen. In het eerste deel van 18 maanden doorloop je bij Scheidegger een programma waarin je een uitstekende basis legt voor je verdere vervolg in de Associate degree bij NCOI. Uit ervaring is gebleken dat veel studenten meer tijd nodig hebben voor de eerste fase van de opleiding. Daarom geven we je bij Scheidegger extra tijd om deze fase af te ronden. We begeleiden je in deze periode persoonlijk en samen zorgen we ervoor dat je straks in staat bent om fase 2 van de opleiding sneller te doorlopen. Je rondt fase 1 af met een eindopdracht. Bij een voldoende beoordeling hiervan kun je, als je toelaatbaar bent, direct met vrijstelling instromen in de tweede fase bij NCOI.

Tijdens je opleiding ga je in klassikale bijeenkomsten aan de slag met praktische theorie waar je ook echt iets aan hebt. De combinatie van bijeenkomsten, een professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt!

Opzet van de opleiding

Het programma is overzichtelijk opgebouwd in modules. Per module rond je steeds een onderwerp af. Dat maakt het mogelijk om heel flexibel te studeren. Je kunt deze opleiding ook grotendeels via e-learning volgen met persoonlijke begeleiding. Zie E-learning voor meer informatie.

De opleiding bestaat uit twee fases met 1 avondbijeenkomst in de week of 1 dagbijeenkomst per 2 weken. Afsluitend ga je afstuderen. Deze HBO Associate-degreeopleiding duurt in principe 2,5 jaar. Je kunt korter of langer over je opleidingstraject doen. Dit is afhankelijk van je werkervaring, je werkplek en de hoeveelheid tijd die je besteedt aan de opleiding. Heb je langer nodig, dan betaal je geen extra kosten.

Stage

Onze opleidingen zijn praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat je daar veel leert. Dit kun je veelal combineren vanuit je baan. Als je geen (passende) baan hebt, dan kun je toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie pas je de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. Je loopt 2 maanden stage. Dat kan aan het eind van je studie, waarbij je dit combineert met je afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je wel een passende baan? Dan is een stage niet nodig.

Vooropleiding

Voor de HBO Associate degree geldt als toelatingseis dat je HAVO, VWO of MBO niveau 4 hebt. Als je deze diploma’s niet hebt, kun je starten in de HBO Leergang HR-management van Scheidegger. Je mag dan, als je ten minste de helft van het programma met succes afrondt, doorstromen in de Associate degree. Je dient dan wel 21 jaar of ouder te zijn.

Heb je geen diploma en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je direct instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling. Heb je vragen hierover, bel dan onze opleidingsadviseurs op 035 - 7121992.

Waarom Scheidegger?

 • Lessen door ervaren docenten uit de beroepspraktijk
 • Kleine klassen en goede persoonlijke begeleiding
 • Een duidelijke opzet en aanpak
 • Plezier van samen leren en samen slagen
 • Een unieke examengarantie

Opleiding HBO Associate degree Human Resource Management

Studieprogramma

Studieprogramma 120EC

Fase 1

 • Organisatiepsychologie
 • Personeel en organisatie
 • Management en organisatie
 • Personeel, leiderschap en beloning
 • Werving en selectie
 • Arbeidsrecht
 • Eindopdracht
 • Praktijkprogramma

Totaal fase 60 EC

Fase 2

 • Talentmanagement, employability en HRD 12 EC
 • Effectief communiceren en beïnvloeden 12 EC
 • Adviesvaardigheden 12 EC
 • HR-performancemanagement en HR-analytics 12 EC
 • Praktijkprogramma 6 EC
 • Afstuderen 6 EC

Totaal fase 60 EC

Examens

Je ontvangt tijdens de opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Iedere module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachten wordt ook gebruikgemaakt van digitale examens. Het voordeel daarvan is dat je zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen.

Getuigschrift

Je sluit de opleiding af met het officieel erkende getuigschrift ‘HBO Associate degree Human Resource Management’. Dit getuigschrift wordt uitgegeven door Hogeschool NCOI. Hogeschool NCOI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Associate degree/Bachelor/Master) te verlenen.

Een verkort programma

Als je de opleiding HBO Leergang HR-management van Scheidegger hebt gevolgd, dan heb je een stevige basis op HBO-niveau gelegd. Als je toelaatbaar bent tot de HBO Associate degree Human Resource Management van NCOI heb je een kort intakegesprek op basis waarvan je vrijstelling kunt krijgen voor alle modules uit het eerste jaar. Daarnaast maak je een praktische opdracht waarmee je aantoont dat je de leerstof kunt koppelen aan de praktijk. Daarmee kun je direct doorstromen in de tweede fase van de HBO Associate degree.

Lesplanning

De nieuwe startdata voor de opleiding HBO Associate degree Human Resource Management worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 150,-
Cursusgeld: € 5.340,-
Studiemateriaal: € 1.450,-
Examenkosten: € 2.015,-
Eindopdracht: € 550,-
Afstuderen: € 600,-
Praktijkprogramma: € 990,-
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten vanaf het tweede jaar: zie onderstaande toelichting. 

Je kunt deze opleiding ook in 2, 10 of 30 termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 200,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren