Met Scheidegger sta je sterker

HBO Bachelor Human Resource Management

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding in samenwerking met Hogeschool NCOI

HRM ofwel personeelsmanagement is een ontzettend interessant vakgebied. Als personeelsmanager moet je steeds weer een goede afweging maken tussen mensgerichte interesse en organisatiebelangen. Het is ook een heel gevarieerd vakgebied. Je hebt te maken met arbeidsvoorwaarden, opleiden, ontwikkelen en verzuim, maar er wordt ook van je verwacht dat je meedenkt en adviseert bij organisaties en overnamen. Je bent een echte spin in het web en een goede personeelsmanager is zijn gewicht in goud waard voor een organisatie. Lijkt dit je wat? Of werk je al in het vakgebied personeelsmanagement, maar wil je je nu ontwikkelen naar officieel HBO Bachelorniveau? Dan is deze HBO Bachelor Human Resource Management precies de goede opleiding. De opleiding wordt verzorgd in samenwerking met Hogeschool NCOI en staat bekend om de praktijkgerichte en inspirerende opzet.

Voor wie?

De opleiding is speciaal ontwikkeld voor mensen die zich willen ontwikkelen op het gebied van personeelsmanagement en die deze ontwikkeling willen afronden met een officieel Bachelorgetuigschrift. Met deze door de NVAO geaccrediteerde, erkende opleiding word je opgeleid tot Bachelor. Je mag dan de officiële graad Bachelor of Human Resources Management (BHRM) voeren.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Er wordt verwacht dat je een HAVO-, VWO- of volledig MBO-diploma hebt. Heb je geen diploma en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling. Heb je hier vragen over, bel dan met onze opleidingsadviseurs via 035 - 7 121 992 of zie toelatingsprocedure.

Aanpak

Je gaat in klassikale bijeenkomsten aan de slag met praktische theorie waar je ook echt iets aan hebt. Daarnaast ontwikkel je belangrijke vaardigheden, waar je als personeelsmanager veel profijt van hebt. De combinatie van bijeenkomsten, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt!

Praktische informatie en kosten

Je kunt deze opleiding ook grotendeels via e-Learning volgen met persoonlijke begeleiding.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor mensen met een drukke baan en/of een druk privéleven. Daarom is het programma overzichtelijk opgebouwd uit modules. Per module rond je steeds een onderwerp af. Dat maakt het mogelijk om heel flexibel te studeren en de voortgang erin te houden. De opleiding bestaat uit 4 fases.

Fase 1 bestaat uit 6 modules en een eindopdracht. Elke module heeft 6 bijeenkomsten. Als je doorstroomt vanuit onze HBO Leergang Personeelsmanagement heb je een uitstekende basis. Je werkt dan nog aan een gericht programma waarmee je kennis van de resterende onderwerpen binnen de propedeuse van de HBO Bachelor Human Resource Management succesvol aantoont. Zo kun je vanuit Scheidegger optimaal doorstromen. 

Fase 2 bestaat uit 4 verdiepingsvakken op het gebied van strategisch management, organisatie en verandering, HR-accounting, talentmanagement en HRD en een eindopdracht.

In fase 3 werk je aan je professionele vaardigheden die je in het werkterrein van HRM nodig hebt. Naast deze modules volg je een keuzeprogramma, zodat je je kunt specialiseren in een deelgebied van personeelsmanagement. Het keuzeprogramma biedt je de mogelijkheid om je eigen accent te leggen in deze opleiding. Een accent dat past bij je huidige werk of juist bij je ambitie.

Fase 4 vormt het sluitstuk van de opleiding. In deze fase werk je aan je eindscriptie. In je eindscriptie doe je onderzoek en combineer je de algemene onderdelen met die van je keuzerichting. Op je cijferlijst staat vermeld waarin je je hebt gespecialiseerd.

Stage

In iedere beroepsopleiding op HBO Bachelorniveau is het van belang dat je ervaring opdoet in de werkpraktijk. Als je huidige werkplek geschikt is, kan die als stageplek dienen. Je kunt dan leren en werken optimaal combineren. Maar ook als je op dit moment geen werk hebt, of over een werkplek beschikt die niet goed aansluit bij deze opleiding, kun je toch deze opleiding volgen. Je volgt dan aan het eind van de opleiding een korte stage van een halfjaar om je specifieke beroepscompetenties te ontwikkelen. Dit combineer je met je afstuderen. Als je tegen het eind van de opleiding een passende baan hebt gevonden, dan vervalt deze stage.

Een verkort programma

Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. Als je over de juiste werkervaring beschikt, is het vaak mogelijk om de opleiding in 3,5 jaar af te ronden. De kosten van de opleiding zijn ook gebaseerd op 3,5 jaar. Als je langer over deze opleiding doet, worden hier geen extra kosten voor in rekening gebracht. Met de HBO Leergang Personeelsmanagement van Scheidegger heb je een goede basis gelegd. Je ontvangt vrijstelling voor de overeenkomstige modules die je al beheerst. In de vorm van het prodedeuseprogramma werk je de onderdelen in het 1e jaar af, zodat je optimaal doorstroomt in het 2e jaar van de HBO Bacheloropleiding.

Opleiding HBO Bachelor Human Resource Management

Studieprogramma 240 EC

Fase 1

 • Personeelsadministratie [SE]
 • Personeel en organisatie [SE]
 • Management en organisatie [SE]
 • Communicatieve vaardigheden [SE]
 • Werving en selectie [MO]
 • Arbeids- en sociaal recht [SE]
 • Eindopdracht [PF]
 • Propedeuseprogramma HBO Human Resource Management [PF]
 • Totaal fase 1 60 EC

Fase 2

 • Performancemanagement [MO] 12 EC
 • Organisatie en verandering [MO] 12 EC
 • Talentmanagement, employability en HRD [MO] 12 EC
 • Strategisch management [MO] 12 EC
 • Eindopdracht [PF] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Fase 3

 • Adviesvaardigheden [MO] 12 EC
 • Effectief communiceren en beïnvloeden [ME] 12 EC
 • Keuzeprogramma* 24 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 12 EC
 • Afstudeerfase
 • Praktijkprogramma [PF] 30 EC
 • Eindscriptie 30 EC


* Keuzeprogramma voor HBO Bachelor Human Resource Management:

 • Bedrijfspsychologie
 • Verandermanagement
 • Coaching
 • Arbeidsrecht
 • Recruitment A
 • Loopbaancoach
 • Arbeidsre-integratie
 • Opleidingskunde
 • Verzuimmanagement

Examens

De examens zijn een combinatie van praktijkgerichte examens [SE], moduleopdrachten [MO], mondelinge examens [ME] en een praktijkportfolio [PF]. In het studieprogramma zie je hoe ieder onderdeel wordt afgerond. Uiteraard word je hier gedurende de opleiding per onderdeel over geïnformeerd.

HBO Bachelorgetuigschrift

Je sluit deze unieke Bacheloropleiding af met het officiële getuigschrift 'HBO Bachelor Human Resource Management'. Dit getuigschrift wordt uitgegeven door Hogeschool NCOI. Met dit officiële HBO-getuigschrift mag je de officiële graad BHRM (Bachelor of Human Resources Management) voeren. Hogeschool NCOI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Avond Dinsdag Den Bosch
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Avond Donderdag Groningen
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Dag Dinsdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Avond Woensdag Breda
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Avond Donderdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Avond Woensdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Avond Donderdag Zwolle
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Zwolle
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Dag Dinsdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Avond Dinsdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Avond Dinsdag Arnhem
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 E-learning N.v.t. E-learning
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Dag Dinsdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Avond Woensdag Tilburg
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Avond Woensdag Den Haag
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Avond Maandag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Avond Donderdag Leeuwarden
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Amsterdam
Inschrijven Planning

Kosten

Dossiervorming: € 200,-
Cursusgeld: € 6.990,-
Examens: € 2.760,-
Competentieontwikkelprogramma (stage) en projectbegeleiding: € 1.980,-
Afstuderen: € 1.185,-
Diplomering: € 450,-
Studiemateriaal: € 1.490,-
Arrangementskosten vanaf het 2e jaar: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding per jaar, per kwartaal of maandelijks betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 300,-.

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.