HBO Associate degree Financieel Management - 3 jaar

NVAO-geaccrediteerde HBO Associate-degreeopleiding

Niveau

HBO Associate Degree-opleidingen

Variant

Download brochure

Download brochure

Duur

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Nog 25 minuten en dan begint de meeting. Je zet je spullen vast klaar voor je presentatie. Er zijn plannen om uit te breiden en omdat jij de financiële situatie in kaart hebt gebracht, ga jij hierover advies uitbrengen. Als je na de vergadering terugkeert naar je bureau zie je dat Achmed van Marketing jou heeft gemaild. Of je tijd hebt om even met hem te sparren over het marketingbudget. Jij weet namelijk hoe je zo efficiënt mogelijk omgaat met investeringen en budgettering. Nadat je een afspraak hebt gemaakt met Achmed om morgen even samen te gaan zitten, ga je bezig met het maken van de wekelijkse rapportage. Je bekijkt alle inkomsten en uitgaven en zorgt ervoor dat elke afdeling een duidelijk rapport krijgt met daarin de behaalde en niet behaalde targets. Je vindt het heerlijk om met cijfers te werken, maar de reden dat je zo van deze baan houdt is dat je cijfers kunt vertalen in strategieën en adviezen waarmee je bedrijfsprocessen kunt verbeteren en je bedrijf nog succesvoller kunt maken.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze opleiding is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie Levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie.

HBO Associate degree

Na afronding van een Associate degree (Ad) ontvang je een wettelijk erkend getuigschrift. Deze opleidingen zijn naast HBO Bachelor en Master formele opleidingen vanuit de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). De Ad-opleidingen zijn korter en bieden een mogelijkheid om in 2 jaar een volledige HBO-opleiding af te sluiten met de graad Associate degree (Ad). Vanuit de Associate degree kun je weer verder studeren naar HBO Bachelor.

Voor wie?

De HBO Associate degree Financieel Management is speciaal ontwikkeld voor iedereen die zich op HBO-niveau in een korte opleiding verder wil ontwikkelen op het gebied van financieel management. Je leert zelfstandig een administratie te voeren. Deze opleiding is opgebouwd uit de kernvakken van de volledige HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie. De HBO Associate degree Financieel Management is bedoeld voor iedereen die een carrière ambieert als financieel manager, (assistent-)controller of hoofd van een administratie.

Je kunt aan deze HBO Associate degree deelnemen met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Ben je niet in het bezit van een van deze diploma’s en ben je minimaal 21 jaar? Dan kun je instromen op basis van de 21+ regeling.

Enige voorkennis van de basisprincipes van boekhouden is gewenst wanneer je start met de inleidende module MBA Bedrijfsadministratie in fase 1. Indien je niet beschikt over voldoende voorkennis, adviseren wij je de 2-daagse opleiding Inleiding Boekhouden voor MBA van onze businesspartner Markus Verbeek Praehep te volgen.

Als je het diploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) al hebt, dan doorloop je een verkort programma. Zie Toelichting HBO voor meer informatie.

Unieke opleidingsopzet

De HBO Associate degree Financieel Management heeft een doorlooptijd van 2 jaar als je al in het bezit bent van het diploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA). De hele studie is ingericht op studeren naast een baan. De modulaire aanpak met aparte examens maakt het mogelijk heel flexibel te studeren.

De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten en trainers, die zelf actief zijn in de praktijk. Je zult merken dat zij een ideaal klankbord voor je vormen. Zo kun je praktijksituaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen.

Je gaat in de inspirerende bijeenkomsten in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. Je koppelt dit direct aan je eigen werkomgeving. Zo kun je wat je leert, meteen toepassen en ook daarvan weer leren. Deze studieaanpak is bijzonder effectief.

Het programma is overzichtelijk opgebouwd in de vorm van modules. Door deze modulaire opbouw kun je je opleiding flexibel indelen. Je zult merken dat het behalen van een HBO Associate degree daardoor prima te combineren is met je baan en je privéleven.

In deze opleiding word je uitgebreid voorbereid op je examens. Zo maak je in de bijeenkomsten oefenvragen ter voorbereiding op het examen. Ook bieden wij daarom extra examentrainingen aan. Deze zijn speciaal ingericht met diverse oefentechnieken. Daardoor maak je met nog meer vertrouwen het examen. Zie het studieprogramma voor de inhoud van deze opleiding.

Stage

Onze opleidingen zijn praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat je daar veel leert. Dit kun je veelal combineren vanuit je baan. Als je geen (passende) baan hebt, dan kun je toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie pas je de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. Je loopt 3 maanden stage. Dat kan aan het eind van je studie, waarbij je dit combineert met je afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je wel een passende baan? Dan is een stage niet nodig.

Btw

Deze opleiding is wettelijk erkend, waardoor deze opleiding vrijgesteld is van btw.

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur tot 17.00 uur. Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7 121 992

06 - 10739752
 

 

HBO Associate degree Financieel Management - 3 jaar

NVAO-geaccrediteerde HBO Associate-degreeopleiding

Niveau

HBO Associate Degree-opleidingen

Variant

Download brochure

Download brochure

Duur

Ken jij onze gouden garanties al?

Een opleiding volg je niet voor niets: je wilt natuurlijk je diploma behalen. Met onze gouden garanties gaat je dat zeker lukken! Bekijk hieronder de animatie of ontdek wat deze garanties voor jou betekenen.

Een opleiding volg je niet voor niets: je wilt natuurlijk je diploma behalen. Met onze gouden garanties gaat je dat zeker lukken! Bekijk hieronder de animatie of ontdek wat deze garanties voor jou betekenen.
Een opleiding volg je niet voor niets: je wilt natuurlijk je diploma behalen. Met onze gouden garanties gaat je dat zeker lukken! Bekijk rechts de animatie of ontdek wat deze garanties voor jou betekenen.

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

De nieuwe studiegids voor 2021-2022 is er! Laat je gegevens achter en wij sturen de nieuwe gids zo spoedig mogelijk op.