Thema's

Thema's

Werken in apotheek of dokterspraktijk

Wil jij wel een belangrijke rol spelen binnen zorg en welzijn, maar gaat je voorkeur meer uit naar de medische kant dan naar verzorging of hulpverlening? Dan is een baan als assistent echt iets voor jou!

Zelfstandig werken als assistent

Als je zelfstandig aan de slag wilt in een apotheek of (huis)artsenpraktijk, dan heb je een MBO-diploma niveau 4 nodig. Bij Scheidegger kun je kiezen tussen MBO Doktersassistent niveau 4 of MBO Apothekersassistent niveau 4. Als doktersassistent moet je goed met mensen kunnen omgaan. Je bent het eerste aanspreekpunt voor patiënten en probeert de ernst van hun klachten in te schatten.
Als apothekersassistent maak je medicijnen klaar en geef je hier uitleg over aan de cliënt. Het is in die functie dus erg belangrijk dat je goede kennis hebt van geneesmiddelen en goed kunt communiceren.

De basis: korte MBO-opleidingen

Wil je wel graag werken in een apotheek of huisartsenpraktijk, maar vind je een volledige MBO 4-opleiding te lang duren? Dan kun je kiezen voor een van de korte programma’s van Scheidegger. In de Basisopleiding Praktijkassistent leer je in 6 maanden de basis van het vak. Je kunt ook kiezen voor een opleiding van een jaar, met de MBO Basisopleiding Doktersassistent of de MBO Basisopleiding Apothekersassistent. In deze opleidingen volg je een aantal modules uit de volledige MBO 4-opleiding. Daarmee kun je aan de slag als medewerker in een apotheek of artsenpraktijk. En wil je daarna alsnog doorstuderen richting MBO 4? Dan krijg je vrijstelling voor de modules die je al hebt gevolgd. Ideaal dus als je eerst wilt ontdekken of dit vakgebied echt iets voor jou is.