Thema's

Thema's

Werken in de logistiek steeds populairder

De afgelopen twee jaar is de arbeidsmarkt flink in beweging gekomen. Voor een groot deel komt dat door de coronacrisis. Maar werken in de logistiek is al langer populair aan het worden. Een van de redenen is dat we steeds meer online kopen. Uit cijfers van UWV blijkt dat er bijvoorbeeld veel werk is in de logistiek en voorraadbeheer. Weet jij wat werken in de logistiek en voorraadbeheer inhoudt? Het zou zomaar jouw nieuwe toekomst kunnen zijn. Bijvoorbeeld als logistiek medewerker of logistiek manager.

Werken in de logistiek is heel veelzijdig. Natuurlijk is er administratief werk, maar een groot deel van het werk bestaat uit plannen en het onderhouden van contacten met bijvoorbeeld leveranciers, transporteurs en klanten. Het logistieke proces bestaat uit veel verschillende schakels en als logistiek medewerker zorg je ervoor dat er geen schakels ontbreken of wegvallen. Je bent ervoor verantwoordelijk dat het hele proces klopt en leveringstijden worden nageleefd. Goed communiceren, stressbestendigheid, conflictbeheersing en doorzettingsvermogen zijn daarbij belangrijke vaardigheden.

Voorraadbeheer 

Een belangrijk onderdeel van het logistieke proces is voorraadbeheer. De voorraadbeheerder is verantwoordelijk voor de opslag en in- en uitgaande goederenstroom. Kortom, dat het aantal artikelen in de voorraad op orde is. Naast de aantallen gaat het er ook om dat de juiste producten worden geleverd en zijn ontvangen.

De afgelopen tijd is het bestellen en thuis laten bezorgen van producten flink toegenomen. En daarbij gaat het niet alleen om gebruiksspullen, maar ook om de dagelijkse boodschappen en maaltijden. Mede daardoor is er veel meer werk ontstaan in de logistiek. En omdat nu veel meer mensen het gemak van iets laten bezorgen hebben ervaren, is de kans groot dat ze dat in de toekomst ook zullen blijven doen.

Dus als jij denkt aan omscholen is een baan in de logistiek wellicht een mooie kans. Kijk maar eens naar ons actuele opleidingsaanbod in de logistiek.

Persoonlijk opleidingsadvies

Heb je vragen of wil je graag een persoonlijk opleidingsadvies? Onze ervaren adviseurs staan voor je klaar. Je kunt hen bereiken op maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 035 – 7 121 992. Uiteraard kun je vragen ook stellen via ons contactformulier of per mail naar info@scheidegger.nl. We zijn ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.