Opleidingen logistiek

Wil je gaan werken in een logistieke functie? Of ben je hier al in werkzaam en wil je jezelf juist verder ontwikkelen? Bij logistiek...

Lees meer

Opleidingen logistiek

Wil je gaan werken in een logistieke functie? Of ben je hier al in werkzaam en wil je jezelf juist verder ontwikkelen? Bij logistiek gaat het erom de juiste dingen op het juiste moment in de juiste hoeveelheden op de juiste plaats...

Lees meer

Opleidingen logistiek

Wil je gaan werken in een logistieke functie? Of ben je hier al in werkzaam en wil je jezelf juist verder ontwikkelen? Bij logistiek gaat het erom de juiste dingen op het juiste moment in de juiste hoeveelheden op de juiste plaats te krijgen. En dat tegen minimale kosten. Scheidegger biedt op verschillende niveaus opleidingen logistiek aan. Van een opleiding Logistiek Medewerker tot de opleiding Logistiek Manager. Tijdens deze opleidingen komen onder andere opslagmanagement...

Lees meer

Logistiek: 9 opleidingen

HBO-programma (1) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

MHBO-opleidingen (1) Een MHBO-opleiding is gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van de opleiding zit tussen MBO- en beginnend HBO-niveau in. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO.

Erkende MBO-opleidingen (4) Deze MBO-opleidingen zijn erkend door het Ministerie van OCW. Ze zijn bovendien vastgelegd in het CREBO (Centraal Register Beroepsopleidingen). Je volgt beroepsgerichte vakken en loopt stage. Je wordt ook getoetst in algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en Rekenen. Je ontvangt een officieel MBO-diploma niveau 2, 3 of 4.

MBO-programma (2) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen (1) Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

NVAO-geaccrediteerd
6 maanden Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

Opleidingen logistiek

Wil je gaan werken in een logistieke functie? Of ben je hier al in werkzaam en wil je jezelf juist verder ontwikkelen? Bij logistiek gaat het erom de juiste dingen op het juiste moment in de juiste hoeveelheden op de juiste plaats te krijgen. En dat tegen minimale kosten. Scheidegger biedt op verschillende niveaus opleidingen logistiek aan. Van een opleiding Logistiek Medewerker tot de opleiding Logistiek Manager. Tijdens deze opleidingen komen onder andere opslagmanagement en distributie aan de orde.

Transport en logistiek: medewerker logistiek of manager logistiek?

Met de MBO Basisopleiding Logistiek kun je zo aan de slag als logistiek medewerker. Maar wil je hogerop en aan het werk als logistiek manager? Dan is de officieel erkende beroepsopleiding voor managers in de opslag- en vervoerssector MBO Manager Transport en Logistiek niveau 4 de perfecte opleiding. Je wordt bijvoorbeeld leidinggevende bij een expediteur, in het beroepsgoederenvervoer of bij een logistiek dienstverlener.

HBO Logistiek Management

Ambieer je een functie als logistiek manager op HBO-niveau en wil je efficiënte logistieke ketens kunnen inrichten en managen? Dan is de opleiding HBO Logistiek Management iets voor jou. Je krijgt actueel goed inzicht in belangrijke zaken binnen de logistiek op HBO-niveau en leert:

  • De verschillende processen binnen de logistieke keten
  • Leidinggeven aan en motiveren van medewerkers
  • Inzicht in het slimmer organiseren van organisatieprocessen
  • Onderhouden van contacten en relaties met leveranciers
  • Professioneel inkopen
  • Informatiemanagement

Met deze opleiding kun jij onder meer aan de slag als logistiek manager, supply chain manager of warehouse manager.