Thema's

Thema's

Wat is personal branding en waarom is het belangrijk?

Juist als je jezelf goed wilt presenteren op de arbeidsmarkt is personal branding belangrijk. Bijvoorbeeld als je je gaat omscholen naar een ander beroep. Personal branding is in feite niets anders dan dat je jezelf in de markt zet. Net zoals bijvoorbeeld automerken hun modellen in de markt presenteren met unieke eigenschappen en kwaliteiten: sportief, praktisch, avontuurlijk enzovoort. Wanneer je gaat solliciteren, verkoop je het totaalplaatje van jezelf. Het doel van personal branding is het achterlaten van een positieve indruk van jou als persoon. Zo kun jij jezelf als uniek en authentiek persoon op de arbeidsmarkt presenteren.

Wel of niet op gesprek

Als je solliciteert op een vacature stuur je je cv en motivatiebrief op. Zeer waarschijnlijk via e-mail of een sollicitatieformulier op een website. Dat verschilt in wezen niet van het opsturen met de post zoals we vroeger deden. Maar er is wel degelijk iets veranderd. De kans is namelijk groot dat je potentiële nieuwe werkgever je even opzoekt op internet. Wanneer een potentiële nieuwe werkgever jou googelt, welk beeld krijgt hij dan van je? Dit kan het verschil maken of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Een paar tips

Personal branding kan zorgen voor zekerheid in een onzekere economie. Je hebt een interessant pakket aan vaardigheden en het is belangrijk dat je dit laat zien. Personal branding is hiervoor dé manier. Er zijn wel wat dingen waar je rekening mee moet houden en over na moet denken als je aan personal branding begint. Bijvoorbeeld over welk platform bij jou en je doel(groep) past: LinkedIn? Facebook? Instagram? Bedenk daarna dat wat je plaatst ook wel bij je moet passen. Wees vervolgens consistent met wat je plaatst, zo creëer je een eenduidig beeld van jezelf. 

Workshop Personal Branding

Nieuwsgierig geworden? Als je erover nadenkt of al hebt besloten je om te scholen en je inschrijft voor een opleiding van Scheidegger, dan kun je gratis deelnemen aan 3 workshops die je helpen met solliciteren, waaronder een workshop Personal Branding. Kijk snel of dit iets voor jou is.