Thema's

Thema's

Zo werkt het STAP-budget

Vanaf 2 mei 2022 start de tweede aanvraagtermijn voor de STAP-subsidie. Wil jij profiteren van € 1.000,- subsidievoordeel op je opleiding bij Scheidegger? Zet de volgende stap en schrijf je in voor een opleiding. Speciaal voor deze regeling hebben we bij Scheidegger ruim 30 opleidingen ontwikkeld die minder kosten dan € 1.000,-. Zo kun je nagenoeg kosteloos een opleiding volgen en ontdekken of dit wat voor je is! Wees er snel bij, want er is beperkt budget beschikbaar dus op=op. 

In dit artikel lees je hoe STAP precies werkt en welke stappen jij moet ondernemen om gebruik te maken van deze korting.

Het stappenplan voor STAP

Ontdek hoe je gebruik kunt maken van deze subsidie:

  • Schrijf je in via de opleidingspagina. Geef bij je inschrijving aan dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget. Je krijgt dan van ons een STAP-aanmeldbewijs per mail.
  • Je kunt het STAP-aanmeldbewijs binnen de aanvraagtermijn (tussen 2 mei en 30 juni) uploaden in het STAP-portaal van UWV. 
  • Als je de aanvraag binnen het tijdvak doet, je aan de voorwaarden voldoet en er budget beschikbaar is, ontvangen wij als opleider direct het STAP-budget. Je hoeft dus zelfs niks voor te schieten. 
  • Scheidegger ontvangt het bedrag en verrekent dit met de opleidingskosten, waardoor er € 1.000,- afgaat van je opleidingskosten.

Wat is STAP precies?

Het bedrag dat je met STAP ontvangt is een gift. Als je je opleiding of training goed afrondt, hoef je dus niets terug te betalen. Zo maak je jouw opleiding een stuk goedkoper. Ook zijn er verschillende opties bij Scheidegger om kennis te maken met een nieuw vakgebied. Dit soort opleidingen zijn nagenoeg kosteloos te volgen met het STAP-budget. Ontdek welke opleidingen dit zijn

Op=op

Het is belangrijk om de aanvraag zo snel mogelijk in te dienen bij UWV. Er is namelijk beperkt budget beschikbaar. Je kunt je nu al aanmelden voor een opleiding bij Scheidegger en aangeven het STAP-aanmeldbewijs te willen ontvangen. 

Het kan druk zijn in het STAP-portaal van UWV. Zo kun je in een wachtrij terechtkomen. Het is belangrijk dat je de webbrowser niet afsluit, je zult vanzelf naar de juiste pagina worden geleid. 

Je opleiding dient vier weken na de aanvraag te starten. Dat betekent bijvoorbeeld dat als je op 2 mei de aanvraag doet, je vanaf juni kunt starten met de opleiding. Bekijk de andere voorwaarden voor STAP

Contact met Scheidegger

Wil je weten wat STAP voor jou kan betekenen? Neem contact op met een opleidingsadviseur via 035 − 7 121 992 of stel je vraag online. Wij vertellen je graag meer.