Thema's

Thema's

Groeiende geldzorgen voor veel huishoudens

Van een torenhoge energierekening tot dure boodschappen: steeds meer huishoudens komen financieel in de knel. En ondanks de uitgebreide koopkrachtmaatregelen van de overheid is er grote vrees dat het aantal huishoudens met schulden flink zal toenemen de aankomende periode.

Het leven blijft dus nog wel even duur. Wil je er daarom voor zorgen dat je jouw arbeidsperspectief verbreedt voor de lange termijn? Dan kun je inspelen op de huidige economische situatie. Hoe? Dat leggen we je uit.

Financieel stappenplan

Steeds meer mensen ontvangen betalingsherinneringen, treffen een betalingsregeling of vragen om een voorschot op hun salaris. Ook halen steeds meer mensen geld van hun spaarrekening of lenen ze geld bij familie om betalingsachterstanden op te lossen, zo blijkt uit een rapport van Nibud.

Daarom komt het landelijke kennis- en adviescentrum met een stappenplan om je financiƫn zo goed mogelijk op orde te kunnen houden:

  1. Zet je maandinkomsten en -uitgaven op een rij
  2. Ontdek waar je snel op kunt besparen
  3. Vraag hulp uit noodregelingen aan
  4. Kijk enkele maanden vooruit
  5. Zoek oplossingen als betalingsproblemen ontstaan
  6. Vraag indien nodig uitstel van betaling(en) aan
  7. Zoek hulp bij grotere problemen

Budgetcoaching en schuldhulpverlening

De economische crisis raakt dus veel mensen nu of straks hard in hun portemonnee. Steeds meer mensen vinden daardoor de weg naar een budgetcoach, stress coach of schuldhulpverlener. Bijvoorbeeld om hulp te krijgen bij het maken van een budgetplan, mentale steun te krijgen in onzekere tijden of om uit de schulden te raken.

Scheidegger biedt meerdere opleidingen aan op het gebied van budgetcoaching en schuldhulpverlening. Wil jij graag meer betekenen voor de samenleving en een positieve bijdrage leveren aan het levensgeluk van een ander? Volg dan een van onze coachings opleidingen! Bekijk het aanbod.

Liever contact met een opleidingsadviseur?

Op maandag t/m donderdag staan onze opleidingsadviseurs telefonisch van 08:00 tot 18:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur voor je klaar. Zij zijn bereikbaar via 035 - 7 121 992. Uiteraard kun je jouw vragen ook stellen via ons contactformulier of mail naar info@scheidegger.nl. Daarnaast zijn we ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.