• Home
 • Budgetcoaching en schuldhulpverlening

Opleidingen Budgetcoaching en Schuldhulpverlening

Ben jij zo iemand die zijn financiën altijd perfect op orde heeft? En lijkt het je leuk om anderen...

Lees meer

Opleidingen Budgetcoaching en Schuldhulpverlening

Ben jij zo iemand die zijn financiën altijd perfect op orde heeft? En lijkt het je leuk om anderen te helpen die dit juist heel lastig vinden? Met een Opleiding Budgetcoaching en Schuldhulpverlening...

Lees meer

Opleidingen Budgetcoaching en Schuldhulpverlening

Ben jij zo iemand die zijn financiën altijd perfect op orde heeft? En lijkt het je leuk om anderen te helpen die dit juist heel lastig vinden? Met een Opleiding Budgetcoaching en Schuldhulpverlening van Scheidegger word je dé professional die mensen helpt aan een schuldenvrij bestaan. Tijdens de opleiding verdiep je je in de geldende richtlijnen en maak je kennis met de bestaande wet- en regelgeving. Ook leer je alles over het maken van betalingsvoorstellen...

Lees meer

Top 5 opleidingen

1 HBO Budgetcoach

€ 1.914,00
HBO-opleidingen
6 maanden

2 Vakopleiding Budgetcoaching en Schuldhulpverlening

€ 2.734,00
MBO-opleidingen
12 maanden

3 Budgetcoach

€ 1.914,00
HBO-opleidingen
6 maanden

4 Schuldhulpverlener (Kiwa SHV)

€ 3.225,00
HBO-opleidingen
6 maanden

5 Schuldhulpverlening

€ 1.052,50
Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen
3 maanden
Bekijk alle Budgetcoaching en schuldhulpverlening opleidingen

   Budgetcoaching en schuldhulpverlening: 7 opleidingen

   Filters

   Filter
   Niveau
   Toon alle niveau's
   Prijs

   HBO-opleidingen (4) De korte HBO-programma’s van Hogeschool Scheidegger bestaan uit modules die ook in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen zitten. Je volgt alleen modules rondom een specifiek onderwerp en bent dus snel klaar. Deze HBO-programma's bieden vrijstelling voor gelijke modules binnen een HBO Bacheloropleiding, als je daarna verder wilt studeren.

   MHBO-opleidingen (1) Voor deze opleidingen volg je modules op MBO-niveau en/of HBO-niveau en maak je een praktische opdracht op beginnend HBO-niveau. Hiermee laat je zien dat je verbanden kunt leggen en overkoepelend kunt meedenken. Zo toon je aan dat je klaar bent voor de volgende stap in jouw carrière.

   MBO-opleidingen (1) Dit zijn opleidingen op MBO-niveau, samengesteld uit modules uit erkende MBO-opleidingen niveau 2, 3 en 4. Hierdoor leveren ze mogelijk vrijstellingen op als je wilt doorstromen naar een volledige erkende MBO-opleiding. Je loopt geen stage en krijgt geen algemene vakken, zoals Nederlands of Rekenen. Je ontvangt een officieel Scheidegger-diploma.

   Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen (1) Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

   NVAO-geaccrediteerd
   3 maanden Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

   Opleidingen Budgetcoaching en Schuldhulpverlening

   Ben jij zo iemand die zijn financiën altijd perfect op orde heeft? En lijkt het je leuk om anderen te helpen die dit juist heel lastig vinden? Met een Opleiding Budgetcoaching en Schuldhulpverlening van Scheidegger word je dé professional die mensen helpt aan een schuldenvrij bestaan. Tijdens de opleiding verdiep je je in de geldende richtlijnen en maak je kennis met de bestaande wet- en regelgeving. Ook leer je alles over het maken van betalingsvoorstellen en het berekenen van de beslagvrije voet. Met de Budgetcoaching en Schuldhulpverlening-opleidingen van Scheidegger weet je zeker dat je slaagt!

   Budgetcoaching en schuldhulpverlening als oplossing

   Als mensen te maken krijgen met geldproblemen, dan kan een budgetcoach ze helpen hun financiën weer op orde te krijgen. Daarbij is het heel belangrijk om naar hun inkomsten- en uitgavenpatroon te kijken: wat komt er binnen en waar wordt dit aan uitgegeven? De budgetcoach voorkomt ook dat mensen (nog verder) in de financiële problemen komen, door ervoor te zorgen dat zij hun betalingsverplichtingen nakomen. Bijvoorbeeld door het opstellen van een budgetplan en het maken van duidelijke afspraken over de prioriteiten. Soms is de ondersteuning van de budgetcoach toch niet voldoende en is schuldhulpverlening noodzakelijk. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet worden aangetoond dat er sprake is van een problematische schuld: de schuldenaar kan dan zijn openstaande schulden niet meer afbetalen van zijn inkomsten. De budgetcoach verzamelt in dat geval samen met de schuldenaar de benodigde papieren om een aanvraag schuldhulpverlening bij de gemeente te doen.

   Budgetcoach of schuldhulpverlener worden?

   Wil jij budgetcoach worden of aan de slag binnen de schuldhulpverlening? Dan is het belangrijk dat je beschikt over de juiste kennis en vaardigheden. Want schuldhulpverlening moet niet alleen worden uitgevoerd volgens de geldende wetten en regels, je hebt bovendien te maken met mensen in een periode waarin het allemaal even tegenzit. Je moet dus over goede sociale en communicatieve vaardigheden beschikken. Daarom krijg je tijdens de opleiding zowel juridische als sociale vakken. In een opleiding Budgetcoaching en Schuldhulpverlening van Scheidegger leer jij dan ook alles wat je moet weten en kunnen om mensen de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben.

   Opleidingen Budgetcoaching en Schuldhulpverlening bij Scheidegger

   Lijkt het je leuk om mensen te helpen hun financiën op orde te brengen? Dan kun je bijvoorbeeld de vakopleiding Budgetcoach volgen, of het praktijkgerichte programma HBO Budgetcoach. Wil je je liever ontwikkelen op het gebied van schuldhulpverlening? Meld je dan aan voor de korte,  praktijkgerichte opleiding Schuldhulpverlening of de vakopleiding Budgetcoaching en Schuldhulpverlening. Bij Scheidegger studeer je met maximale ondersteuning en de grootste slagingskans! Meer opleidingen zien? Ons hele aanbod Budgetcoaching en Schuldhulpverlening-opleidingen vind je boven aan de pagina.