• Home
 • Budgetcoaching en Schuldhulpverlening

Budgetcoach en Schuldhulpverlening opleidingen

Ben jij een kei in financiën, structuur en het maken van inzichtelijke budgetten? En is coaching jou op...

Lees meer

Budgetcoach en Schuldhulpverlening opleidingen

Ben jij een kei in financiën, structuur en het maken van inzichtelijke budgetten? En is coaching jou op het lijf geschreven? Dan is een opleiding als budgetcoach of in de schuldhulpverlening de beste keuze voor jou. Hierbij help je mensen om hun financiën weer op de rit te krijgen en kun je écht een verschil maken. Scheidegger geeft jou graag alle tools,...

Lees meer

Budgetcoach en Schuldhulpverlening opleidingen

Ben jij een kei in financiën, structuur en het maken van inzichtelijke budgetten? En is coaching jou op het lijf geschreven? Dan is een opleiding als budgetcoach of in de schuldhulpverlening de beste keuze voor jou. Hierbij help je mensen om hun financiën weer op de rit te krijgen en kun je écht een verschil maken. Scheidegger geeft jou graag alle tools, zodat je levens kunt veranderen! 
 

Wat is een budgetcoach? 

Een budgetcoach is een professionele begeleider die mensen helpt bij het beheren van hun financiën. Een budgetcoach kan meerdere taken...

Lees meer

Budgetcoaching en Schuldhulpverlening: 5 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Prijs
Filters

HBO-programma (1)

MBO-programma (1)

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen (3)

Budgetcoach en Schuldhulpverlening opleidingen

Ben jij een kei in financiën, structuur en het maken van inzichtelijke budgetten? En is coaching jou op het lijf geschreven? Dan is een opleiding als budgetcoach of in de schuldhulpverlening de beste keuze voor jou. Hierbij help je mensen om hun financiën weer op de rit te krijgen en kun je écht een verschil maken. Scheidegger geeft jou graag alle tools, zodat je levens kunt veranderen! 
 

Wat is een budgetcoach? 

Een budgetcoach is een professionele begeleider die mensen helpt bij het beheren van hun financiën. Een budgetcoach kan meerdere taken hebben, waaronder:  

 • Het in kaart brengen van inkomsten en uitgaven. 
 • Het vaststellen van financiële doelen. 
 • Het opstellen van een realistisch budget dat aansluit bij de levensstijl van de cliënt. 
 • Het bieden van ondersteuning bij het oplossen van schulden. 
 • Het verminderen van financiële stress. 
 • Het motiveren om financieel gezond te blijven. 

 

Wat is een schuldhulpverlener?

Een schuldhulpverlener ondersteunt mensen bij het oplossen van financiële problemen, zoals schulden. Deze deskundige helpt cliënten bij het herstructureren van hun financiën en het vinden van oplossingen. Zo zorgen ze er ook voor dat er geen nieuwe schulden ontstaan. Taken van een schuldhulpverlener omvatten onder andere het inventariseren van schulden, onderhandelen met schuldeisers en begeleiden van budgettering. Daarnaast biedt de schuldhulpverlener emotionele steun en versterkt hij financiële zelfredzaamheid. Het doel is het creëren van een realistisch aflossingsplan en het verbeteren van de financiële situatie van de cliënt. 

 

Wat leer je tijdens de opleidingen Budgetcoaching en Schuldhulpverlening? 

Tijdens de opleidingen Budgetcoaching en Schuldhulpverlening leer je om duidelijke financiële plannen te maken. Je hebt een sterk analytisch vermogen en gebruikt dit om mensen te helpen om goede keuzes te maken wat betreft hun financiën. Je leert hoe je jouw inlevingsvermogen het beste inzet en hoe je praktische tips kunt geven om schulden zo snel mogelijk af te lossen. Ook leer je hoe je juridische bijstand kunt verlenen om de schuldenlast op te lossen. Kortom, na deze opleidingen heb jij alle handvatten om als professional in de budgetcoaching en schuldhulpverlening aan de slag te gaan. 

 

Blogs over budgetcoach en schuldhulpverlening 

Heb jij grote dromen en net zulke grote ambities? Lees onze blog over loopbaanontwikkeling en hoe je al jouw dromen kunt najagen. 

 

Populaire opleidingen

Budgetcoaching en Schuldhulpverlening 

Wil jij mensen helpen om goed met hun geld om te gaan? En zou je ze juridisch advies willen geven op het moment dat het misgaat met hun financiën? Dan is de Vakopleiding Budgetcoaching en Schuldhulpverlening een goede match. In twaalf maanden leer jij hoe je anderen helpt met budgettering, schuldhulpverlening en financiële vertegenwoordiging. 

Budgetcoach 

Ben jij een geboren coach en werk je graag met mensen naar een specifiek financieel doel? Bekijk de Vakopleiding Budgetcoach eens. Als budgetcoach help je mensen weer naar een stabiele financiële situatie. Je treedt op als (tijdelijk) helper en brengt orde aan in de financiën. Tijdens de opleiding leer je hoe je mensen kunt helpen met het ordenen van facturen, inzicht in uitgaven kunt geven en kunt helpen bij de belastingaangiften. 

Schuldhulpverlening 

Waar moet je rekening mee houden wanneer je mensen helpt die in de schuldsanering terecht zijn gekomen? Dat en nog veel meer leer je tijdens de opleiding Schuldhulpverlening. Je bent met dit programma snel op de hoogte van de belangrijkste aspecten van schuldhulpverlening. Ook als je in je werk in de maatschappelijke zorg of juridische bijstand vaak te maken hebt met schuldenproblematiek is dit programma beslist een aanrader. 
 

Waarom een Budgetcoach en Schuldhulpverlening opleiding volgen bij Scheidegger? 

Een opleiding volgen in combinatie met een druk privéleven of een baan is best pittig. Bij Scheidegger doen wij er alles aan om jou te ondersteunen bij het behalen van je diploma. Wat kun je van ons verwachten? 

 • We adviseren en begeleiden je waar nodig op persoonlijk niveau. 
 • Je leert in je eigen tempo, zodat het perfect aansluit bij jouw huidige leven. 
 • Je leert veel van je medestudenten door de kleine klassen. Er is altijd ruimte voor extra uitleg. 
 • Door het unieke platform OnlineKlassikaal studeer je realtime in een klas, maar volg je de lessen online vanuit je eigen huis of werkplek. 
 • Onze docenten geven lessen van hoge kwaliteit en worden regelmatig geëvalueerd. 

Veelgestelde vragen over budgetcoach en schuldhulpverlening

Wat doet een budgetcoach? 
Wat doet een schuldhulpverlener? 
Wat is het verschil tussen een budgetcoach en schuldhulpverlener? 
Wat zijn praktijkelementen tijdens een opleiding Budgetcoach en Schuldhulpverlening?