Thema's

Thema's

Docent Jessica van Iersel over haar interactieve en praktische lessen

Van receptiemedewerker tot commercieel directeur – de roots van docent Jessica van Iersel liggen in de internationale hotellerie. Die schat aan ervaring neemt zij mee in haar interactieve lessen. ‘Ik probeer altijd de link te leggen tussen de theorie en de praktijk. Zo maak ik volop gebruik van praktijkoefeningen en bespreek ik onderwerpen die écht iets met de praktijk te maken hebben. Door mijn lessen interactief in te steken, probeer ik studenten met elkaar te verbinden en er zo – met een dosis humor – ook gewoon een leuk moment van te maken.’ 

Praktijkgerichte lessen

Na haar jarenlange ervaring in de internationale hotellerie werkt Jessica nu als zelfstandig adviseur. ‘Naast mijn werk als docent voor Scheidegger help ik organisaties met het structureren van hun werkprocessen, zodat ze effectiever kunnen werken en meer resultaat behalen.’ Bij Scheidegger verzorgt Jessica verschillende lessen op het gebied van frontoffice, plannen en organiseren en officemanagement. ‘Hierin komen zowel mijn ervaringen bij verschillende organisaties als managementskills mooi samen.’ En met die jarenlange ervaring koppelt Jessica op een leuke en leerzame manier de theorie aan de praktijk. ‘Ik ben geen herkauwer van de theorie. Ik vind het juíst leuk om tijdens een les over praktijksituaties te discussiëren en met praktische oefeningen lekker aan het werk te zijn. Op die manier krijgen studenten vaak meteen al inzichten die ze direct kunnen toepassen.’

De wind in de rug

Jessica is blij met de kleine klassen van Scheidegger. ‘Wat ik zo fijn vind aan de kleine klassen, is dat ik al mijn studenten zo individueel leer kennen. Zo ken ik hun achtergrond én hun doelen. En als je dat weet, dan kun je op individueel niveau kijken van: wat heeft iemand nodig en wat kan ik daaraan bijdragen? Die persoonlijke aanpak vind ik écht de wind in de rug.’ Maar ook buiten de lesmomenten weten studenten Jessica te vinden. ‘Studenten mogen mij altijd berichten sturen tussen de lessen door, bijvoorbeeld als ze ergens in vastlopen of wanneer ze even een duwtje in de rug nodig hebben.’

Haal eruit wat erin zit

En hoewel ze haar studenten altijd zal blijven stimuleren, vindt Jessica dat studenten zélf verantwoordelijk zijn voor hun eigen leerpad. ‘Het is belangrijk om jezelf altijd te blijven ontwikkelen. Dus wanneer je ervoor kiest om een opleiding te volgen: kom voorbereid naar die lessen, zo haal je er tenslotte het meeste uit.’ Jessica onderstreept: ‘Jij bepaalt uiteindelijk zélf wat jouw leeropbrengst is.’

Bekijk ook de video met Jessica

Vragen?

Ben je enthousiast geworden over een opleiding of heb je vragen over de verschillende mogelijkheden? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs. Bel ons op 035 – 7 121 992 of mail naar info@scheidegger.nl. We vertellen je graag meer!