Klassikale lessen via onze Virtual Classroom

Bij Scheidegger heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Daarom houden wij ons aan alle coronamaatregelen die de overheid en ons eigen brancheprotocol ons voorschrijven. Dat betekent dat we onze klassikale opleidingen t/m 18 januari 2022 zoveel mogelijk naar virtual classrooms hebben omgezet. De examens gaan wel door. Zodra de overheid het licht op groen zet voor klassikale bijeenkomsten, zullen deze weer worden opgestart. Je kunt je opleiding ook via e-learning uitvoeren.

De Virtual Classroom

Onze Virtual Classroom maakt het mogelijk om te studeren op afstand. Via een live-verbinding heb je contact met je docent en medestudenten. Zo kun je vanuit huis toch klassikaal onderwijs volgen en profiteren van de voordelen die dit biedt: 

  • Je kunt direct vragen stellen aan je docent;
  • Je krijgt opdrachten en vragen waarmee je de lesstof praktisch leert toepassen;
  • Je kunt met je medestudenten in subgroepjes aan een opdracht werken;
  • Je kunt gebruikmaken van geeltjes op een bord dat voor de hele klas zichtbaar is.

In onderstaande video vind je meer uitleg over onze Virtual Classroom:
 

Hoe kom je in de Virtual Classroom?

Je hoeft niet heel handig te zijn met computers om deel te kunnen nemen aan de Virtual Classroom. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Verder helpen wij je op weg. Als je je aanmeldt voor een opleiding of training ontvang je duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik van de verschillende functies in de online leeromgeving. Ook ontvang je van ons een telefoonnummer dat je kunt bellen als iets niet lukt of niet werkt. 

E-learning 

Je kunt ook voor kiezen voor e-learning, dan volg je jouw opleiding geheel zelfstandig, onder persoonlijke begeleiding van een docent. Omdat je niet fysiek ergens heen hoeft, kun je dit doen op je eigen locatie en wanneer je maar wilt. En dat is wel zo prettig.

Een e-learningopleiding heeft dezelfde looptijd als de reguliere dag- of avondopleiding. Ook de examens zijn hetzelfde als in de reguliere varianten. Via de online leeromgeving e-Connect heb je regelmatig contact met je docent en je medestudenten. Zo krijg je toch de inspiratie en motivatie die je anders in bijeenkomsten zou opdoen.

Voordat je aan de opleiding begint, bespreek je telefonisch de leerstof met je begeleider. Voor de afronding van elke module hebben jullie opnieuw contact. Zo weet je precies wat er van je wordt verwacht tijdens het examen of de afrondende opdracht. We zien dat onze studenten die e-learning doen net zo tevreden zijn als klassikale studenten en ook vergelijkbare slagingspercentages halen.

Switchgarantie

Bij Scheidegger bieden we bovendien een switchgarantie. Die houdt in dat je binnen je opleiding onbeperkt en zonder extra kosten per module kunt switchen tussen e-learning en klassikale lessen. Zo kun je je opleiding nu starten met de eerste module in e-learning. Als de klassikale lessen weer van start gaan, kun je de volgende module klassikaal volgen. 

Ben je al aangemeld voor een opleiding of training? Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om instructies te geven. 

Meer weten?

Heb je nog vragen over je opleiding, training of de Virtual Classroom? Neem dan contact met ons op via 035 - 7 121 992, vul het contactformulier in of mail naar info@scheidegger.nl.