Testimonials

Testimonials

Ria Keuker

Ik ben me ervan bewust dat studenten zich vaak kwetsbaar opstellen

Ria Keuker is onder meer stress- en burn-outcoach en docent bij Scheidegger. Ze legt uit wat voor haar studeren met de wind in de rug betekent.

 “Van studenten hoor ik dat ik veiligheid bied in lessen. Ik geef ze de ruimte om zichzelf te zijn. Dat vinden ze heel belangrijk. Die veiligheid bied ik omdat ik me er ook heel erg van bewust ben dat studenten zich vaak kwetsbaar opstellen op momenten in mijn lessen.”

“Het is mijn vaardigheid om te zien dat ze iets moeten trainen en daarbij een stuk van zichzelf laten zien. Uiteindelijk kiezen ze zelf hoeveel energie ze in zo’n opleiding stoppen, maar ik probeer ze wel te motiveren om eruit te halen wat er in zit. Ik probeer in een les zoveel mogelijk af te wisselen tussen allerlei werkvormen, maar het gaat voornamelijk om de mensen vaardig en competent te maken in het vakgebied dat ze uitoefenen. En dat probeer ik, zeker in het begin, door veiligheid te creëren zodat mensen zichzelf kunnen zijn.“

“Ik vind het te gek als ik in de ogen van mensen zie ‘Oh, maar zo kan het dus ook! Zo sta ik dus fijner in het leven, dat is wat ik graag wil doen!’ Ik vind het fantastisch om dat te ervaren bij mensen. Dat je dat samen voor elkaar hebt gekregen. Dat is voor mij studeren met de wind in de rug”, aldus Ria.