Testimonials

Testimonials

Mark Lentink

Duidelijkheid en betrokkenheid is belangrijk in de lessen

Naast zijn baan bij een onderzoeks- en adviesbureau is Mark docent bij Scheidegger. Hij geeft modules zoals methodisch werken en didactische vaardigheden. Duidelijkheid en betrokkenheid vindt hij belangrijk als docent. Daar hoort een goed gesprek met je studenten ook bij. Mark: “Ik vind het werken met studenten leuk omdat het divers is, en het is leuk om alle verhalen te horen.” Benieuwd naar zijn verhaal?

Een betrokken docent

Als je zelf weet hoe het is om te studeren naast je werk, is het makkelijker om je in te leven in je studenten. “Ik weet hoe spannend, lastig en zwaar het is om werken en een opleiding te combineren. En dan wil je ook nog een privéleven hebben. Voor mij is het werken met studenten een ‘samen uit, samen thuis’ afspraak. De nadruk ligt daarbij wel op samen, je moet natuurlijk wel bereid zijn te werken.” 

Mark vertelt dat hij elke les stilstaat bij de eindopdracht. Zo is het altijd duidelijk waar je naartoe aan het werken bent. “Wat ik leuk vind is dat je als groep samen ergens naartoe werkt. Ik begeleid studenten tot vlak voor de eindopdracht. Maar ik houd ook in de gaten of ze geslaagd zijn en stuur ze altijd een felicitatie als het ze is gelukt. Dat voelt toch fijn als docent.”

Samen weet je meer dan alleen

Ervaringen uit de praktijk zijn een belangrijk onderdeel van elke opleiding. Door met de docent en je medestudenten te praten over hun ervaringen wordt een theorie makkelijker voor te stellen. Mark: “Een les is bij mij geen monoloog. De interactie met anderen, daar leer je als student het meeste van. Of je nou praktijkervaring hebt of helemaal nieuw bent in het veld: iedereen heeft wel een ervaring die past bij de stof.” Bij Scheidegger kom je in aanraking met mensen die ergens al veel van weten én mensen die juist een frisse blik kunnen bieden. En onze docenten? Die helpen je dan die ervaringen aan de theorie te koppelen. Zij komen uit de praktijk dus ze weten waar ze het over hebben.

Durf te proberen

Misschien weet je nog niet precies wat je wil. Welke opleiding je gaat volgen, of in welke vorm dat moet zijn? Keuzestress kan soms lastig zijn. Mark heeft gelukkig een tip voor twijfelaars. “Oriënteer je goed, breed en diep. Kijk of het mogelijk is om een dagje in de praktijk mee te lopen voor je aan de opleiding begint. Durf de stap te zetten, zoek je eigen grenzen op en durf er soms overheen te gaan. Een keer vallen is helemaal niet erg.” Weet je al welke opleiding je wilt volgen? Of ben je juist nog aan het nadenken? Kom naar een open avond. Daar kun je al je vragen stellen over weer studeren en hoe dat gaat bij Scheidegger.

Een opleiding volgen naast je werk

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een opleiding naast je werk? We vertellen je graag alles over onze opleidingen. Je kiest zelf wat het beste past bij jouw situatie. Wil je nog meer weten, dan kun je ook een open avond bezoeken. Daar bespreken we alles wat je wilt weten.

Contact met Scheidegger

Heb je nog vragen over onze opleidingen, of wil je persoonlijk advies? Bel ons op 035 − 7 121 992 of mail naar info@scheidegger.nl. Of stel je vraag online. Wij helpen je graag bij het vinden van de opleiding die bij je past.