Testimonials

Testimonials

Lidi Albrechtovics

Het verhaal van Lidi Albrechtovics: ‘Ik heb goede uitleg over Scheidegger gekregen’

Lidi Albrechtovics is in haar geboorteland Hongarije opgeleid tot verpleegkundige, maar met haar diploma kan ze in Nederland niet helemaal uit de voeten. Hier gelden nu eenmaal andere eisen. Om haar kansen te vergroten, wil ze de HBO Bachelor tot Verpleegkundige volgen. Vandaar haar aanwezigheid op de Open Dag.

Lidi wacht op haar beurt voor het adviesgesprek en maakt van de gelegenheid gebruik om de brochure van Scheidegger door te lezen. Waar Scheidegger voor staat, weet ze overigens al. Ze had onze website bekeken – en de aankondiging van de Open Dag gezien – en heeft zich aan het begin van de ochtend laten informeren.

Face-to-face

“Ik heb goede uitleg over Scheidegger gekregen”, zegt ze. “Maar ik wil nog een paar specifieke vragen stellen. Dat kun je het beste face-to-face doen. Ik wil straks naar huis met een duidelijk idee over wat ik ga doen.”

Nederlands diploma nodig

Over de richting heeft Lidi al vastomlijnde plannen. Met het diploma dat ze in Hongarije heeft behaald mocht ze in Nederland aan de slag als operatie-assistente, maar verder dan dat komt ze er niet mee.  “Ik wil een stap hoger en daarvoor heb ik een Nederlands diploma nodig. Dat vergroot mijn kansen. Maar ik wil ook doorstuderen voor mijn eigen ontwikkeling.”

De juiste opleiding

Lidi is vastbesloten om stappen te maken en vindt het niet erg om te wachten tot er een adviseur vrij is. Vooral omdat ze ervan overtuigd is dat haar de juiste opleiding wordt aangeraden en ze het gewenste diploma gaat behalen. “Het gaat lukken!”