Over Scheidegger

Over Scheidegger

Scheidegger voor jouw organisatie

Opleidingstrajecten op maat op jouw locatie

Scheidegger ontwikkelt en verzorgt ook specifieke opleidingstrajecten voor bedrijven. Je kan daarbij kiezen uit ons standaardaanbod van ruim 200 opleidingen en trainingen, maar we kunnen ook opleidingen op maat verzorgen, die precies aansluiten op jouw wensen. We kunnen deze opleidingen zowel op een van onze locaties als binnen je organisatie verzorgen. Dankzij de aantrekkelijke fiscale voordelen kan je in veel gevallen je medewerkers zelfs volledig kosteloos laten opleiden.

De voordelen van een maattraject

Onze unieke aanpak heeft voor u een aantal belangrijke voordelen:

 • Je specifieke wensen worden verwerkt in onze opleidingsprogramma's.
 • Wij kunnen de opleiding bij jou op locatie verzorgen.
 • De planning van de opleiding wordt afgestemd op jouw behoefte.
 • Je eigen bedrijfscases komen tijdens de les aan bod.

Onze aanpak

We maken graag een afspraak voor een oriënterend gesprek. In dat gesprek brengen we samen met jou de aanleiding, het gewenste resultaat en de specifieke wensen ten aanzien van de opleidingsvraag in kaart. Je ontvangt van ons een helder opleidingsvoorstel.

Onze belofte aan jou

Scheidegger is al meer dan 70 jaar actief op het gebied van opleiden in Nederland. Al die tijd is Scheidegger trouw gebleven aan zijn visie: no-nonsense, betaalbaar, toegankelijk, flexibel en kwaliteit.

 • No-nonsense: we maken opleidings- of HRM-vraagstukken eenvoudig en oplosbaar. Daarbij kiezen we voor pragmatische oplossingen, waarbij het gewenste resultaat en uw organisatie het uitgangspunt zijn.
 • Betaalbaar: we werken met uitermate aantrekkelijke tarieven,
  zodat de oplossing van uw opleidingsvraag niet meer hoeft te kosten dan hij opbrengt.
 • Toegankelijk: onze opleidingen zijn laagdrempelig en voor bijna iedereen toegankelijk. Jouw wensen staan voor ons centraal. Uiteindelijk is jouw ondernemingswens ons resultaat!
 • Flexibel: onze maatwerktrajecten kunnen zowel op een van onze locaties als binnen jouw organisatie worden verzorgd. De data, lesfrequentie en -tijden worden in overleg met jou bepaald. Daardoor kan een traject in korte tijd worden afgerond. Specifieke vaardigheden of competenties kunnen worden geïmplementeerd in al onze bestaande opleidingen.
 • Kwaliteit: we garanderen kwaliteit. Opleiden, leren en ontwikkelen zijn belangrijk voor organisaties. Dat vraagt om een goede afstemming, korte communicatielijnen en een gedegen projectmatige en resultaatgerichte werkwijze. Het Projectbureau van Scheidegger verzorgt de gehele projectplanning, -organisatie en -administratie. Jouw organisatie wordt volledig ontzorgd! Alle maatwerktrajecten worden tussentijds geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd. Meestal volgt korte tijd na het traject een terugkomdag. Ter afsluiting vindt er een eindevaluatie plaats.

Subsidie

Als Scheidegger voor jouw organisatie een op maat gemaakte, erkende MBO-opleiding organiseert, dan kan je gebruikmaken van de Subsidieregeling praktijkleren. Het voordeel van deze subsidie kan oplopen tot € 2.700,- per medewerker per jaar.

Ook voor re-integratie- en outplacementtrajecten

Reorganisaties zijn tegenwoordig aan de orde van de dag, met als gevolg re-integratie- en outplacementtrajecten. Scheidegger is ook hier de aangewezen partner, of een dergelijk traject nu door jouw bedrijf zelf of in samenwerking met UWV en/of een re-integratiebureau wordt uitgevoerd.

UWV, gemeenten en re-integratiebureaus

Werk je bij een uitkeringsinstantie, zoals UWV of een gemeente, of bij een
re-integratiebureau? De opleidingen van Scheidegger bieden in veel gevallen een uitstekende oplossing om jouw kandidaten snel en goed opgeleid weer aan het werk te krijgen. Zelfs als de opleidings- en werkervaringsachtergrond minimaal is, denkt Scheidegger graag met je mee om deze mensen weer terug te laten keren op de arbeidsmarkt.

Contact

Voor meer informatie over onze maatwerkoplossingen kan je contact opnemen met Scheidegger Incompany, via incompany@scheidegger.nl of 035 - 750 61 93.

Stagiair nodig?

Als werkgever ben je waarschijnlijk al overtuigd van de meerwaarde van gemotiveerde stagiairs voor je organisatie. Scheidegger leidt een groot aantal MBO-studenten op, die voor hun opleiding stage moeten lopen. Ook voor hen is die stageperiode van onschatbare waarde. Omdat de studenten van Scheidegger volwassen zijn, beschikken zij al over de nodige werk- en levenservaring. Zij kiezen er bovendien heel bewust voor om een erkende MBO-opleiding te volgen. Onze studenten zijn dan ook heel gemotiveerd om een goede invulling te geven aan hun stage.

Stage Instituut

Het Stage Instituut is de ontbrekende schakel tussen studenten die op zoek zijn naar een stageplek en bedrijven die een stageplaats hebben die ze vervuld willen zien door een goed opgeleide, volwassen stagiair. Het Stage Instituut bemiddelt exclusief voor studenten uit opleidingen van een aantal specifieke opleiders, waaronder Scheidegger Opleidingen. Als je voor jouw bedrijf op zoek bent naar een (of misschien wel meerdere) stagiair(s), dan kan je bij het Stage Instituut een vacature laten plaatsen. De medewerkers van het Stage Instituut gaan dan voor jou op zoek naar geschikte kandidaten, die zij aan je zullen voorstellen.

Je kan telefonisch contact opnemen met het Stage Instituut via 035 - 7 506 127 of per e-mail via info@stageinstituut.nl.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tussen 08:00 en 17:00. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

"Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan."
Monique Falkenburg uit Den Bosch - MBO Marketing - en Communicatiemedewerker
Loopbaanontwikkeling: haal het uiterste uit je ambities

Sta jij waar je wilt staan op het gebied van jouw werk of denk je dat er meer inzit voor jou? Hoe kun jij alles uit jouw ambities halen en hoe kan jouw werkgever hierbij helpen? Met deze tips zorg je ervoor dat je blijft groeien en vooruit blijft kijken.

Dit zijn de leukste opleidingen van 2023-2024

Het aanbod aan opleidingen die je kunt volgen kan soms overweldigend zijn. Je hoeft je hier niet door te laten afschrikken: jezelf blijven ontwikkelen en uitdagen blijft ontzettend belangrijk. Wil je in één oogopslag zien wat onze studenten tot nu toe beschouwen als leuke opleidingen? Klik op een van deze populaire opleidingen hieronder en doe inspiratie op voor het studiejaar 2023-2024!