Proefles Scheidegger

Sociaal Pedagogisch Begeleiden

Deze proefles geeft je een kijkje in de wereld van sociaal pedagogisch begeleiden. Scheidegger heeft verschillende opleidingen in het segment welzijn en hulpverlenen, waar sociaal pedagogisch begeleiden aan bod komt.

Met het gebruik van verschillende filmpjes en oefeningen maken wij inzichtelijk hoe je aan de slag kunt gaan met sociaal pedagogisch begeleiden. De inhoud van dit lesmateriaal is afkomstig uit echte lessen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten van een les bij Scheidegger.

Maak kennis met Scheidegger

Bij Scheidegger doen we er alles aan om jou te ondersteunen bij het behalen van je diploma. We adviseren je bij het kiezen van de juiste opleiding en begeleiden je tot aan je diploma. Je staat er dus nooit alleen voor. Ben je benieuwd hoe het is om te studeren bij Scheidegger en wie de docenten zijn van wie je straks les krijgt? Docent Roelie stelt zich graag aan je voor.

Inleiding proefles: Sociaal Pedagogisch begeleiden

Bij opvoeding en ontwikkeling denk je misschien in eerste instantie aan kinderen en jongeren en hun ouders. Maar eigenlijk gaat de ontwikkeling levenslang door. Zo kun je als sociaalpedagogisch begeleider te maken krijgen met mensen uit elke levensfase, van baby tot bejaarde.

Deze proefles concentreert zich op het begeleiden van cliënten en het kiezen van de best passende interventie gezien de situatie. Denk bijvoorbeeld aan de levensfasen van cliënten en socialisatie. Daarbij zijn verschillende begeleidingsvaardigheden van belang. 

Welke pedagogische en psychologische basiskennis kun je toepassen tijdens de begeleiding van cliënten? Welke competenties heb je nodig? Welke begeleidingsstijl zet je in?

Vraag de proefles aan