Welke opleiding past bij jou?

Basisopleiding

Dit is een kort oriëntatieprogramma waarin je basiskennis en -vaardigheden leert om in het vakgebied aan de slag te gaan. Voor deze opleidingen gelden geen toelatingseisen en je hoeft geen stage te lopen. Je sluit de opleiding af met een officieel diploma van Scheidegger.
 

Vakopleiding

In een vakopleiding doorloop je een compleet afgerond programma met de theorie en vaardigheden die je nodig hebt voor het beroep van jouw keuze. Voor deze opleidingen gelden geen toelatingseisen en je hoeft geen stage te lopen. De vakopleidingen worden ontwikkeld op basis van de behoeften of zelfs vereisten van werkgevers. Je neemt deel aan Scheidegger-examens en behaalt een Scheidegger-diploma. Deze diploma's worden in het vakgebied zeer gewaardeerd, omdat ze zo goed aansluiten op wat er door werkgevers wordt gevraagd.
 

Brancheopleiding

Voor deze opleidingen is Scheidegger door de landelijke brancheorganisatie erkend als opleidingsinstituut. Dat betekent dat deze opleidingen officieel erkend (geaccrediteerd) zijn. Het kan daarom zijn dat je naast de Scheidegger-examens ook externe examens aflegt die vanuit de brancheorganisatie worden georganiseerd. Ook kan er sprake zijn van een stage om het branchediploma te kunnen behalen. Bij iedere brancheopleiding staat dit duidelijk beschreven.
 

MBO-programma

Dit zijn opleidingen op MBO-niveau. Ze zijn samengesteld uit modules die zijn opgenomen in MBO-opleidingen niveau 2, 3 en 4. Hierdoor leveren ze mogelijk vrijstellingen op als je wilt doorstromen naar een volledige erkende MBO-opleiding. Je hoeft geen stage te lopen en je krijgt geen algemene vakken, zoals Nederlands of Rekenen. Je behaalt het MBO-instituutsdiploma van Scheidegger.
 

Erkende MBO-opleidingen niveau 2, 3 en 4

De MBO-opleidingen niveau 2, 3 en 4 van Scheidegger zijn op basis van de Wet educatie en beroepsonderwijs (WEB) officieel erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschapen. Ze zijn bovendien vastgelegd in het CREBO (Centraal Register Beroepsopleidingen). Je behaalt bij Scheidegger een officieel MBO-diploma niveau 2, 3 of 4. Tijdens je opleiding loop je stage en volg je beroepsgerichte vakken. Je wordt ook getoetst in een aantal algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en Rekenen. Hiervoor hoef je geen lessen te volgen. De vooropleidingseisen zijn per opleiding vermeld. Als je niet beschikt over de juiste diploma’s maar wel de juiste motivatie hebt, dan kun je op basis van een toelatingstoets toch starten met de opleiding.
 

MHBO-opleidingen

Voor deze opleidingen volg je modules op MBO-niveau en maak je een praktische opdracht op beginnend HBO-niveau. Hiermee laat je zien dat je verbanden kunt leggen en overkoepelend kunt meedenken. Zo toon je aan dat je klaar bent voor de volgende stap in jouw carrière.
 

HBO-programma

De HBO-programma’s van Hogeschool Scheidegger zijn kort en bestaan uit modules die ook in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen zitten. Het verschil met een HBO Bacheloropleiding is dat je alleen modules volgt die gekoppeld zijn aan een specifiek onderwerp. Je bent dus veel sneller klaar. Deze HBO-programma's bieden vrijstelling voor gelijke modules binnen een HBO Bacheloropleiding, als je voldoet aan de overige toelatingseisen.
 

HBO Associate degree

De HBO Associate degree is een wettelijk erkende HBO-opleiding van 2 jaar. De Associate degree-opleidingen die Scheidegger biedt zijn officieel NVAO-geaccrediteerd. Na het behalen van je Associate degree kun je alsnog besluiten om door te studeren naar een Bachelor. Je behaalt het officiële getuigschrift Associate degree zoals vastgelegd in de Wet op het Hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Voor de Associate degree-opleidingen gelden vooropleidingseisen: je bent toelaatbaar met een diploma havo, vwo of MBO-niveau 4. Heb je niet het juiste diploma, maar ben je wel gemotiveerd en minimaal 21 jaar, dan kun je toegelaten worden op basis van een toelatingsonderzoek.
 

HBO Bacheloropleidingen

HBO Bacheloropleidingen zijn complete opleidingen die opleiden tot de graad Bachelor. Hogeschool Scheidegger heeft de HBO Bacheloropleidingen zo opgezet dat deze beter haalbaar zijn. Dat doen we door een iets rustiger tempo aan te houden en betere begeleiding bij de start. Hogeschool Scheidegger is door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap officieel bevoegd om Bachelorgraden te verstrekken op grond van de Wet op het Hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). De HBO Bacheloropleidingen zijn officieel geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Ze voldoen dan ook aan hele strenge eisen en leveren jou de internationale Bachelorgraad op. Voor de HBO Bacheloropleidingen gelden vooropleidingseisen: je bent toelaatbaar met een diploma havo, vwo of MBO-niveau 4. Heb je niet het juiste diploma, maar ben je wel gemotiveerd en minimaal 21 jaar, dan kun je toegelaten worden op basis van een toelatingsonderzoek.
 

Training

Met een praktijkgerichte training werk je in korte tijd aan persoonlijke vaardigheden die ervoor zorgen dat jij je werk sneller en beter kunt uitvoeren. Een training helpt je jezelf te verbeteren, bijvoorbeeld op het gebied van communicatie, leidinggeven of persoonlijke effectiviteit. Je hebt geen examens en ontvangt na afloop een Scheidegger-certificaat. Een training is dan ook de perfecte manier om in korte tijd je vaardigheden aan te scherpen. Dit zie je direct terug in je dagelijkse werk en op je cv.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur en 21.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752

 

 

"Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan."

Monique Falkenburg uit Den Bosch - MBO Marketing - en Communicatiemedewerker

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.