Online cursussen voor medewerkers in de kinderopvang

Is het nu de tijd voor jouw medewerkers om zich bij te scholen. Bijvoorbeeld met de taaltoets Nederlands 3F of de cursus Werken met Baby’s. Beide cursussen moeten zij verplicht volgen door de invoering van de Wet IKK.

Ook bij Scheidegger staat ieders gezondheid voorop. Wij zorgen daarom dat al onze studenten hun opleiding kunnen volgen. Zijn klassikale lessen niet meer mogelijk? Dan richten we hiervoor Virtual Classrooms in. Hiermee kan de student vanuit huis online klassikaal lessen volgen. Ze kunnen ook kiezen voor de individuele vorm: e-learning. Dan leert de student zelfstandig onder begeleiding van een docent. Het voordeel is dat je geen rekening hoeft te houden met lestijden.

Organisaties in de kinderopvang benaderden Scheidegger de afgelopen maanden met de vraag of hun pedagogisch medewerkers vanuit huis de verplichte cursussen nu kunnen volgen. Hun personeel is al gestart. Scheidegger biedt organisaties de mogelijkheid om deze cursussen vanuit huis te laten volgen door middel van online en virtuele programma’s.

Nederlands 3F

Met deze online cursus kunnen pedagogisch medewerkers zich thuis voorbereiden op de toetsen spreken, gesprekken voeren en luisteren. Dat gebeurt in een interactieve leeromgeving. Hierin kan iedere deelnemer: 

  • Eigen gesprekken en presentaties opnemen.
  • De video wordt online verzonden. 
  • Feedback krijgen van een docent. 

Uniek aan deze cursus is de examenvorm. Mondelinge toetsen spreken en gesprekken voeren doen we op afstand via een camera. Ook het onderdeel luisteren toetsen we op afstand. Zo legt iedere deelnemer veilig thuis het examen af. 

Scheidegger verzorgt deze cursus zowel voor individuele pedagogisch medewerkers als voor een hele groep.

Werken met Baby’s

Dit korte geaccrediteerde programma is speciaal voor pedagogisch medewerkers die op de babygroep werken. Ook als ze alleen zo nu en dan met baby’s werken, is deze cursus verplicht volgens de Wet IKK. Met de interactieve leeromgeving frissen zij hun kennis op over de ontwikkeling van baby’s van 0 tot 2 jaar. Video’s laten zien hoe je baby’s verzorgt, begeleidt en stimuleert. Dit programma wordt afgetoetst met een geschreven eindopdracht. Ook die kan de cursist thuis maken.

Dit programma is individueel te volgen via e-learning of in groepen via onze virtual classroom. In beide gevallen krijgt de cursist begeleiding van een van onze docenten.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze cursussen? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035 – 7 121 992. Als je meerdere medewerkers van je organisatie wilt aanmelden voor deze cursussen, kun je via 06 – 209 687 62 contact opnemen met Ron de Ruijter, accountmanager van Scheidegger.