Thema's

Thema's

Zorg dat je klaar bent voor de toekomst

Het is sowieso altijd belangrijk dat je klaar bent voor de toekomst, maar in de huidige situatie geldt dat nog meer. Functies veranderen of verdwijnen zelfs helemaal. Werknemers moeten nieuwe dingen leren of zichzelf volledig omscholen. Om waardevol te blijven op de arbeidsmarkt kun je niet zonder erkend diploma. Begin daarom nu meteen met het voorbereiden van je eigen toekomst. Volg een (erkende) opleiding.

We begrijpen dat de kosten van een opleiding een sta-in-de-weg kunnen zijn, maar er zijn allerlei opties om die drempel weg te nemen. Zo heeft bijna elke werkgever een opleidingsbudget voor werknemers. Vraag hier eens naar bij je leidinggevende of de HR-afdeling. Ook zijn er verschillende financierings- en subsidieregelingen en biedt het UWV mogelijkheden om een opleiding te volgen.

UWV Krapteberoepen

Als je werkzoekend bent is de regeling Krapteberoepen van het UWV iets voor jou. Volgens het UWV worden vooral veel mensen gezocht in de vakgebieden techniek, ICT, logistiek en zorg. Maar ook in de bouw en installatie, industrie, autotechniek, pedagogie en agrarische beroepen lukt het nauwelijks om personeel te vinden.

Een van de oplossingen voor dit personeelstekort is (om)scholing. Het UWV geeft subsidie aan werkzoekenden met een uitkering, zodat zij zich kunnen omscholen om in een van deze krapteberoepen aan de slag te gaan. Dankzij deze subsidie wordt een opleiding heel voordelig en in veel gevallen zelfs helemaal gratis!

Wat houdt de subsidie in?

  • Je opleiding mag maximaal een jaar duren*
  • Je krijgt € 2.500,- subsidie via UWV
  • Je behoudt gewoon je uitkering
  • Je wordt tijdens je opleiding vrijgesteld van solliciteren

* Als je de zekerheid hebt dat je na je opleiding bij een werkgever aan de slag kunt, dan mag je opleiding 2 jaar duren en krijg je ook 2 jaar subsidie. Op onze site zie je welke opleidingen in aanmerking komen.

Re-integreren

Ook als je een opleiding wilt volgen om te re-integreren op de arbeidsmarkt kun je dat bespreken met de arbeidsdeskundige of adviseur werk van het UWV. Als de opleiding belangrijk is voor je re-integratie, betaalt het UWV misschien de opleiding. 

Financierings- en subsidieregelingen

Naast de regelingen van het UWV voor krapteberoepen en re-integratie zijn er nog andere mogelijkheden. Voor erkende HBO-opleidingen kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet. Hiermee leen je heel voordelig geld van de overheid voor je studiekosten. Daarnaast kunnen particulieren hun studiekosten aftrekken van de inkomstenbelasting en zijn er nog diverse subsidieregelingen. Ook voor je werkgever, als die de opleiding betaalt. Meer informatie over de verschillende mogelijkheden vind je op onze site.

Stageplaats vinden

Als je bij Scheidegger een opleiding volgt waarbij je ook stage moet lopen, helpen we je in je zoektocht naar een stageplek als dat nodig is. Je kunt kosteloos in onze databank zoeken naar stageplaatsen op MBO- en HBO-niveau in jouw regio. Als je geen geschikte plek vindt, gaan wij actief voor je op zoek en bemiddelen we voor jou. Je kunt daarvoor terecht bij het Stage Instituut. Start nu alvast met je opleiding. Met je stage kun je later nog starten en daar helpen wij je bij.

MBO en HBO

Bij Scheidegger kun je kiezen voor een volledige erkende MBO- of HBO-opleiding en het diploma halen dat je nodig hebt voor jouw loopbaan. Maar je kunt ook beginnen met een korte opleiding waarmee je aantoont dat je beschikt over het door de arbeidsmarkt gevraagde MBO- of HBO-niveau. Je krijgt dan een officieel Scheidegger-diploma. Onze korte opleidingen voldoen aan dezelfde strenge kwaliteitseisen als de erkende opleidingen. Daarom kunnen deze diploma’s vrijstellingen opleveren als je nog een volledige MBO- of HBO-opleiding wilt volgen.

De 6 gouden garanties van Scheidegger
Met ruim 70 jaar ervaring en meer dan een miljoen uitgereikte diploma’s zijn wij dé diplomaspecialist van Nederland. We doen er alles aan om jouw slagingskans zo groot mogelijk te maken. Daarom geven wij je 6 gouden garanties:

1.    Kleineklassengarantie

Bij Scheidegger zit je gegarandeerd met maximaal 19 andere studenten in een klas. Daardoor hebben de docenten aandacht voor iedereen en kunnen ze uitgebreid de tijd nemen om de lesstof goed uit te leggen.

2.    Goededocentengarantie

Onze docenten zijn geselecteerd op hun kwaliteit en worden regelmatig geëvalueerd. Mocht het toch niet helemaal klikken tussen jouw groep en de docent, dan zorgen wij dat er iemand anders voor de klas komt.

3.    Persoonlijkebegeleidingsgarantie

Bij ons krijg je een eigen vast mentorteam. Mensen die jou persoonlijk kennen, alles weten van je opleiding en klaarstaan voor al je vragen. 

4.    Klaar-voor-het-vak-garantie

Wij garanderen je dat je alles wat je leert meteen kunt toepassen in de praktijk. Daarom werken we met docenten die uit het vak komen en verzorgen we speciale praktijksessies. Bij ons word je echt klaargestoomd voor je vak.

5.    Examengarantie

Wij hielpen al meer dan een miljoen Nederlanders aan een diploma. We weten dus als geen ander hoe we je goed kunnen voorbereiden op jouw examen. Slaag je de eerste keer toch niet? Dan mag je het examen op onze kosten nog een keer overdoen.

6.    Diplomawaardegarantie

We mogen officiële MBO- en HBO-diploma’s uitreiken. Daarnaast hebben veel van onze opleidingen erkenningen vanuit de branche. Een diploma van Scheidegger voegt dus gegarandeerd waarde toe aan je cv.

Deze gouden garanties zorgen er samen met onze aanpak voor dat je bij Scheidegger studeert met de wind in de rug. Klinkt je dat als muziek in de oren? Bekijk dan snel ons opleidingsaanbod.

Kunnen we je nu alvast helpen?

Heb je vragen? Onze opleidingsadviseurs helpen je graag. Je kunt ze bereiken via 035 - 7 121 992 of info@scheidegger.nl. Je kunt ook ons contactformulier invullen, dan bellen wij jou.