Thema's

Thema's

Wat zijn de voordelen van onze korte HBO-deelprogramma’s?

Als je in korte tijd op HBO-niveau je kennis uit wilt breiden kun je bij Scheidegger korte HBO-programma’s volgen. Dit zijn geen erkende HBO-opleidingen, maar ze zijn samengesteld uit een of meer modules van onze erkende HBO-opleidingen. 

Het voordeel daarvan is dat een HBO-deelprogramma mogelijk vrijstellingen oplevert als je wilt doorstromen naar een volledige erkende HBO-opleiding. Afhankelijk van het aantal modules waaruit de opleiding bestaat, duurt deze 3, 6 of 12 maanden. Een ander voordeel hiervan is dat je bij het volgen van veel HBO-deelprogramma’s ook gebruik kunt maken van het levenlanglerenkrediet.

Goed te combineren

Dus als jij in je werk de stap wilt maken van MBO- naar HBO-niveau, kun je ervoor kiezen om eerst te starten met een korte HBO-opleiding om te kijken of het bij je past. Je kunt dan heel specifiek kiezen voor een opleiding van een of meer modules die helemaal gericht zijn op kennis en vaardigheden die jij voor jouw ontwikkeling in je werk nodig hebt. Onze opleidingen zijn speciaal aangepast zodat ze goed te combineren zijn met een baan of een druk privéleven. 

En mocht je de smaak te pakken krijgen en verder willen studeren op HBO-niveau, dan heb je een goede basis voor het volgen van een van onze erkenden HBO Bachelor- of Associate degree-opleidingen. Je moet dan wel voldoen aan de officiële instroomeisen. Een overzicht van onze HBO-opleidingen vind je hier.

Heb je nog vragen?

Onze opleidingsadviseurs helpen je graag. Je kunt hen bereiken via 035 - 7 121 992. Of stel je vraag via ons contactformulier.