Thema's

Thema's

Vraag van de week: Wat is het verschil tussen de opleidingen Budgetcoach, MBO Schuldhulpverlening en MBO Budgetcoaching en Maatschappelijke Dienstverlening?

De opleiding Budgetcoach is vooral gericht op de methoden en technieken die je nodig hebt om je cliënten te helpen hun financiën op orde te krijgen. Deze opleiding is dan ook een mooie aanvulling als je al in de maatschappelijke dienstverlening werkt.

In de opleiding MBO Schuldhulpverlening ga je meer in op de theorie en de achtergronden van de problematiek. Je leert hoe je moet schakelen met de diverse betrokken partijen. Omdat je je meer verdiept in preventie en langetermijnplanning, ben je ook langduriger betrokken bij de begeleiding van de cliënt.

MBO Budgetcoaching en Maatschappelijke Dienstverlening bestaat uit een module Budgetcoaching en een module Sociaal-maatschappelijke problematiek. Als je nieuw bent in het vakgebied maatschappelijke dienstverlening en meer ondersteuning wilt bieden dan alleen op financieel gebied, dan leg je met deze opleiding een hele mooie basis. Je kunt daarna namelijk doorstromen naar de erkende opleiding MBO Sociaal-maatschappelijk Dienstverlener niveau 4. Je krijgt dan 1 volledige module vrijgesteld.