Thema's

Thema's

Met omscholing meer kans op werk

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Onder meer door de coronacrisis, maar ook daarvoor waren er al sectoren met flinke tekorten aan arbeidskrachten. Denk maar aan de zorg en het onderwijs of de bouw en de techniek. Door de coronacrisis zijn ook banen verdwenen, definitief of tijdelijk, in bijvoorbeeld de reisbranche, de horeca, de cultuursector en de evenementenbranche. Als je daardoor zonder werk zit of je gewoon toe bent aan een carrièreswitch, is omscholen zeker een goede optie.

Zo zijn er veel kansrijke beroepen, waar je met de juiste scholing zo goed als zeker aan de slag kunt. Je hebt dus eigenlijk een baangarantie. UWV doet hier onderzoek naar en kan vrij nauwkeurig berekenen hoe groot de baangarantie is op basis van waar je werkt, economische verwachtingen en arbeidsmarktcijfers. 

Kansrijke beroepen

UWV houdt ook een actuele lijst bij met kansrijke beroepen. Wie zich laat omscholen naar een van deze beroepen kan subsidie krijgen voor die scholing als de opleiding voldoet aan de juiste voorwaarden. Voor omscholing naar die beroepen geeft UWV onder bepaalde voorwaarden tot € 2.500,- subsidie voor werkzoekenden met een uitkering. Kijk hier voor de opleidingen van Scheidegger die hiervoor in aanmerking komen en de voorwaarden.

Kunnen we je nu alvast helpen?

Heb je vragen? Onze ervaren opleidingsadviseurs beantwoorden ze allemaal en kijken graag samen met jou welke opleiding het best bij jou en jouw leerdoelen past. Je kunt ze bereiken via 035 – 7 121 992 of mailen op info@scheidegger.nl. Je kunt ook ons contactformulier invullen, dan bellen wij jou.