Thema's

Thema's

Ken jezelf, doe een assessment bij Het Loopbaaninstituut

Wil jij je omscholen en ben je nog op zoek naar wat je precies wilt? Met een assessment van onze samenwerkingspartner Het Loopbaaninstituut leer je jezelf goed kennen op dit gebied. Het Loopbaaninstituut kan jou helpen met verschillende assessments zodat je kunt kiezen voor het assessment dat antwoord geeft op jouw specifieke vraag.

Ontwikkeladvies 

Als je denkt aan omscholen is de belangrijkste vraag waarschijnlijk: wat voor werk past bij mij? Wat kan ik nog leren? Met het ontwikkeladvies helpt Het Loopbaaninstituut deelnemers om inzicht te krijgen in hun drijfveren, talenten, ontwikkelpunten en huidige arbeidsmarktkansen. Met je persoonlijke loopbaancoach voer je diverse gesprekken, doe je een digitale test en krijg je een arbeidsmarktscan. Wat zijn reële opties op de arbeidsmarkt met jouw kennis en ervaring? De coach helpt je ook om je nieuwe plannen in gang te zetten.

Niveauscan 

Misschien vraag je jezelf af op welk niveau je eigenlijk werkt. Dat je een opleiding op MBO- of HBO-niveau hebt gevolgd, betekent niet per se dat je ook op dat niveau werkt. Als je objectief wilt weten op welk niveau je werkt kan de online niveauscan je daarbij helpen. Met verschillende opdrachten ontdek je wat je werk- en denkniveau is.

Beroepskeuzescan 

Ook de vraag ‘Welk beroep past bij mij?’ komt op als je wilt omscholen. Daar geeft de online beroepskeuzescan een antwoord op. Aan de hand van je competentieaanleg, drijfveren en interesses ontdek je wat voor type beroepen bij je passen. Met deze scan meet Het Loopbaaninstituut niet alleen welk werk je leuk vindt en goed kunt, maar ook wat je zou kúnnen leren en wat jou werkelijk beweegt. Het overzichtelijke loopbaanrapport dat daar uitkomt maakt het makkelijker om een volgende stap te bepalen in jouw loopbaan.

Meer assessments

Dit waren nog maar drie voorbeelden van de verschillende assessments die je bij Het Loopbaaninstituut kunt doen. Ben je nieuwsgierig naar de rest? Kijk dan op de site van Het Loopbaaninstituut.

Deze assessments kunnen een startpunt zijn om van daaruit te kijken welke opleiding daar het beste op aansluit. Want hoe beter je weet wat je wilt, des te groter is je motivatie om te slagen.