Thema's

Thema's

Coach worden? Bekijk deze opleidingen

Het beroep coach wordt steeds populairder. Dat komt goed uit, want steeds meer mensen gebruiken coaching om verder te komen. Bijvoorbeeld om beter om te gaan met stress, om te leren budgetteren of om meer uit zichzelf te halen. Wil jij de juiste vaardigheden leren om mensen écht verder te helpen? Bekijk onze opleidingen tot coach.

Coach worden

Ben jij op zoek naar een algemene coaching-opleiding waarin je leert hoe je mensen effectief begeleidt en adviseert? Bekijk onze opleiding HBO Coaching. In dit programma verdiep je je in psychologie en coaching, krijg je zicht op verschillende persoonlijkheidstypen en leer je de drijfveren van mensen kennen. Daarnaast ontwikkel je de benodigde coachingsvaardigheden. Zo kun jij straks zelfverzekerd aan de slag als coach.

Stress-coach of burn-outcoach worden

In de moderne samenleving komt er veel op ons af. Er wordt van ons verwacht dat we veel ballen tegelijkertijd in de lucht houden. Dit levert vaak stress op. Hierdoor krijgen steeds meer mensen een burn-out. Wil jij mensen helpen om met die stress om te gaan? In de opleiding HBO Stress Coach ontwikkel je coachingvaardigheden en krijg je inzicht in sociale en gezondheidspsychologie. Je gaat aan de slag met gespreksmodellen. Zo kun je mensen die onder stress staan verder helpen.

Burn-outs komen voor als iemand langdurig onder stress staat. Helaas gebeurt dat steeds vaker. Wil jij mensen die te maken hebben met een burn-out begeleiden, zodat ze gezond en gemotiveerd terug kunnen keren naar hun werkplek? Volg dan HBO Burn-out Coach. Je leert hier door middel van tools als intakegesprekken en een trajectplan hoe je een re-integratieproces kunt vormgeven. Als burn-outcoach ben je een belangrijke schakel in het herstel van coachees en de terugkeer naar de werkvloer.

Lifecoach worden

Veel mensen kampen met levensvragen. Wat zijn mijn doelen? Hoe word ik de beste versie van mezelf? In de opleiding HBO Lifecoach leer je hoe je mensen begeleidt om de antwoorden op deze vragen te vinden. Maar eerst leer je jezelf goed kennen, want een succesvol coach kent zichzelf door en door. Zo kun je beter met emoties en gedachten van anderen omgaan. Vervolgens ga je in deze opleiding tot lifecoach aan de slag met de kunst van het coachen. Als lifecoach help je mensen die even vastlopen door samen doelen te stellen en te reflecteren. Jij bent net dat steuntje in de rug, dat soms nodig is.

Kindercoach worden

Wil jij graag als zelfstandig kindercoach aan de slag? Of werk je in het onderwijs, de kinderopvang of hulpverlening en wil je je in kindercoaching specialiseren? Dan is de opleiding HBO Kindercoaching de juiste keuze voor jou. In dit programma ontdek je hoe je ouders en hun kind deskundige ondersteuning kan bieden bij opvoed- en gedragsproblematiek. Je leert hoe je kinderen bij een ontwikkelingsachterstand helpt om zelfstandig een volgende stap te zetten in hun ontwikkeling. Ook ga je aan de slag met het stimuleren van kinderen om hun talenten optimaal te benutten. Daarbij is een van de belangrijkste taken van de kindercoach het vergroten van het zelfvertrouwen van het kind.

Bedrijfscoach worden

Vind je het leuk om mensen te begeleiden in hun werksituatie, zodat ze gelukkig en zelfverzekerd hun werk kunnen doen? Wil je bruikbare tools in handen krijgen om als professioneel bedrijfscoach aan de slag te kunnen en wil je weten hoe je mensen in hun werk kunt begeleiden naar optimale resultaten? Dan is de opleiding HBO Bedrijfscoach iets voor jou. 

Budgetcoach worden

Wil je anderen helpen om ook weer overzicht te krijgen in hun inkomsten en uitgaven? Als budgetcoach help je mensen weer naar een stabiele financiële situatie. Je treedt op als (tijdelijk) helper en brengt orde aan in hun financiën. Daarvoor bezoek je klanten aan huis en maak je samen met hen een budgetplan dat is afgestemd op hun persoonlijke situatie. Je helpt ze met het ordenen van facturen, zorgt voor inzicht in hun uitgaven en helpt bij de belastingaangiften. Lijkt het je leuk om dit te gaan doen? Volg dan de opleiding Budgetcoach bij Scheidegger.

Contact met Scheidegger

Heb je nog vragen over onze coaching-opleidingen? Of wil je persoonlijk advies over welke opleiding het best bij je past? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035 - 7 121 992 of via onze website. Zij kunnen je alles vertellen over je coaching-opleiding.