Met Scheidegger sta je sterker

Levenlanglerenkrediet (LLLK) | Scheidegger Opleidingen en Trainingen

Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Vanaf september 2017 kan iedereen van 30 tot 55 jaar tegen hele gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid om een HBO Bacheloropleiding te volgen. Dit heet het Levenlanglerenkrediet (LLLK). De HBO Bacheloropleidingen van Scheidegger worden uitgevoerd in samenwerking met Hogeschool NCOI en vallen daardoor ook onder deze regeling. Je kunt voor onze HBO Bacheloropleidingen dus gebruikmaken van deze vorm van studiefinanciering.

Ontdek of jouw opleiding in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet in het levenlanglerenkrediet opleidingsoverzicht.

Voorwaarden

De belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor het levenlanglerenkrediet lees je hier. De volledige voorwaarden kun je lezen op www.duo.nl.

  • Je neemt deel aan een wettelijk erkende HBO Bacheloropleiding.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit. Ook als niet-Nederlander met een verblijfsvergunning type II, III of IV kun je het levenlanglerenkrediet krijgen.
  • Je hebt geen recht (meer) op studiefinanciering.
  • Je bent op het moment van aanvragen jonger dan 55 jaar.
  • Je bent ouder dan 30 jaar óf je hebt al een diploma van een HBO of universiteit en gaat nu een 2e studie doen.
  • Je collegegeld of lesgeld wordt niet betaald of vergoed door een andere instantie, bijvoorbeeld je werkgever.

Aanvragen

Als je bent aangemeld als student van Hogeschool NCOI, kun je het levenlanglerenkrediet vanaf juni 2017 aanvragen, via Mijn DUO.  

Hoelang lenen

Als student van een HBO Bachelor deeltijdopleiding mag je in totaal 5 jaar geld lenen.

Hoeveel lenen

Je kunt per jaar een krediet krijgen ter hoogte van je studiekosten. Je kunt nooit meer levenlanglerenkrediet krijgen dan je aan studiekosten moet betalen. Voor de onderwijskosten die als ‘studiekosten’ vermeld staan op je factuur kun je geld lenen. Studieboeken en arrangementskosten vallen niet onder deze regeling.

Terugbetalen

De aflossing start op 1 januari na het afronden van je opleiding. Je hebt dan 15 jaar de tijd om je lening terug te betalen, inclusief rente. Hoeveel je per maand moet aflossen, is afhankelijk van je inkomen.

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.