Met Scheidegger sta je sterker

Levenlanglerenkrediet (LLLK) | Scheidegger Opleidingen en Trainingen

Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Vanaf het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree en HBO Bachelor. Deze HBO opleidingen worden uitgevoerd in samenwerking met Hogeschool NCOI en vallen daardoor ook onder deze regeling. Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kan je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet. Je moet dan wel aan de toelatingsvoorwaarden voldoen. Zo kan je starten met een route naar Bachelor waarbij de studiekosten volledig gefinancierd kunnen worden. Na de eerste fase bepaal je of je verder studeert.

Ontdek of jouw opleiding in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet in het levenlanglerenkrediet opleidingsoverzicht.

Voorwaarden

De belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor het levenlanglerenkrediet lees je hier. De volledige voorwaarden kun je lezen op www.duo.nl.

  • Je neemt deel aan een wettelijk erkende HBO Bacheloropleiding.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit. Ook als niet-Nederlander met een verblijfsvergunning type II, III of IV kun je het levenlanglerenkrediet krijgen.
  • Je hebt geen recht (meer) op studiefinanciering.
  • Je bent op het moment van aanvragen jonger dan 55 jaar.
  • Je bent ouder dan 30 jaar óf je hebt al een diploma van een HBO of universiteit en gaat nu een 2e studie doen.
  • Je collegegeld of lesgeld wordt niet betaald of vergoed door een andere instantie, bijvoorbeeld je werkgever.

Aanvragen

Als je bent aangemeld als student van Hogeschool NCOI, kun je het levenlanglerenkrediet vanaf juni 2017 aanvragen, via Mijn DUO.  

Hoelang lenen

Als student van een HBO Bachelor deeltijdopleiding mag je in totaal 5 jaar geld lenen.

Hoeveel lenen

Je kunt per jaar een krediet krijgen ter hoogte van je studiekosten. Je kunt nooit meer levenlanglerenkrediet krijgen dan je aan studiekosten moet betalen. Voor de onderwijskosten die als ‘studiekosten’ vermeld staan op je factuur kun je geld lenen. Studieboeken en arrangementskosten vallen niet onder deze regeling.

Terugbetalen

De aflossing start op 1 januari na het afronden van je opleiding. Je hebt dan 15 jaar de tijd om je lening terug te betalen, inclusief rente. Hoeveel je per maand moet aflossen, is afhankelijk van je inkomen.

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.