Vergroot je arbeidskansen met een MBO-opleiding!

De huidige arbeidsmarkt kampt met een tekort aan praktisch geschoold personeel. De vraag naar MBO’ers was niet eerder zo groot. Wil jij je arbeidsperspectief vergroten? Bijvoorbeeld door te gaan omscholen naar een ander vakgebied of bijscholen in je huidige baan. Nu is hét moment om je MBO-diploma te halen bij Scheidegger. Lees hier hoe je dat aanpakt en bekijk onze opleidingsmogelijkheden.

Waarom een MBO-opleiding volgen bij Scheidegger?

MBO’ers zijn mensen uit de praktijk. Mensen, die weten hoe het eraan toegaat op de werkvloer. Dat zie je terug in onze klassikale MBO-opleidingen: doelgericht en praktijkgericht. Je krijgt les van docenten die zelf uit het vak komen en daardoor precies weten hoe ze de theorie kunnen vertalen naar de praktijk. Je studeert met mensen die net als jij al de nodige werkervaring hebben en leert van elkaars ervaring. Bij Scheidegger sta je er niet alleen voor! Zo krijg je tijdens je opleiding een persoonlijke mentor, die je begeleidt naar het diploma. En met onze 6 gouden garanties slaag je zeker! Scheidegger heeft een breed aanbod van praktijkgerichte, erkende opleidingen en programma’s op verschillende MBO-niveaus.

Waar liggen de kansen?

Een Kansberoep is een beroep waarbij de kans op een baan hoog is. De vakgebieden Zorg, Hulpverlening en Pedagogiek zijn enkele voorbeelden van sectoren die al jaren een personeelstekort ervaren. Maar ook Financieel Administratief personeel is erg in trek. We geven je graag een selectie van onze MBO-opleidingen die aansluiten bij deze kansberoepen:

Met een officieel erkend MBO-diploma vergroot je je waarde op de arbeidsmarkt. Ook je huidige werkgever kun je hiermee laten zien wat je in huis hebt. Wil je jouw arbeidsperspectief vergroten? Met een erkende MBO-opleiding lukt het! 

Wat is nou eigenlijk een erkende MBO-opleiding?

Allereerst, Scheidegger Opleidingen is erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dat betekent dat wij officiële MBO-diploma’s en HBO-getuigschriften mogen verstrekken. Onze MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4 zijn stuk voor stuk op kwaliteit gecontroleerd en als teken van erkenning opgenomen in het CREBO: het Centraal Register Beroepsopleidingen. Dit is jouw garantie dat je een opleiding van goede kwaliteit volgt en dat je een officieel MBO-diploma ontvangt.

Wanneer kies je voor een erkend diploma?

  • Wanneer een erkend diploma verplicht is voor een bepaalde functie;
  • Om met een MBO-diploma niveau 4 de overstap naar HBO te kunnen maken;
  • Om alsnog je diploma te behalen, als je bijvoorbeeld je middelbare school niet hebt afgemaakt.

Bij Scheidegger kun je terecht voor een erkende MBO-opleiding op niveau 2, 3 of 4. Wat is het verschil tussen de opleidingsniveaus en wat kun je ermee:

  • MBO-niveau 2: basisberoepsopleiding. Met je diploma kun je uitvoerend werk doen, zoals bijvoorbeeld Helpende Zorg & Welzijn.
  • MBO-niveau 3: vakopleiding. Je leert hier zelfstandig werk uit te voeren, zoals bijvoorbeeld Zelfstandig Werkend Kok.
  • MBO-niveau 4: middenkaderopleiding of specialistenopleiding. Deze opleiding leidt je op voor volledig zelfstandig werk, zoals bijvoorbeeld Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker.

Met een erkend mbo-diploma gaan er nieuwe deuren voor je open. Bijvoorbeeld een (nieuwe) baan, een carrièreswitch, promotie of gewoon nóg beter worden in je werk.

Bekijk ons aanbod

Kort MBO-programma

Wil je nu (nog) geen volledige MBO-opleiding volgen, dan kun je ook kiezen voor een kort MBO-programma. Daarin volg je een aantal modules uit een volledige MBO-opleiding. Je hoeft geen stage te lopen, waardoor de opleiding een stuk korter wordt. Zo’n kort MBO-programma is een mooie manier om weer met studeren te beginnen en ook heel geschikt voor studenten die geen stageplek hebben. Wil je later alsnog het volledige MBO-diploma behalen, dan krijg je mogelijk vrijstelling voor de modules die je al hebt afgerond. 

Bekijk ons aanbod

Stage

Bij een erkende opleiding is de stage een belangrijk onderdeel van je opleiding. Door middel van je stage kun je de theorie direct toepassen in de praktijk zodat je je verder kunt ontwikkelen in het vakgebied. Hoeveel uur stage je loopt, is afhankelijk van welk niveau je volgt (MBO-niveau 2,3 of 4). 

Lees meer

Ervaringsverhalen: "je doet het niet alleen, je doet het samen"

Onze studenten vertellen je graag hoe het is om een opleiding te volgen bij Scheidegger en wat voor invloed dit heeft gehad op hun carrière. Lees ook hoe onze docenten ervoor zorgen dat jij het duwtje in de rug krijgt en alles uit je lessen haalt. Benieuwd naar alle verhalen? Lees het hier.

Astrid Wierth

Student MBO Onderwijsassistent niveau 4

Scheidegger-student Astrid Wierth joeg haar droom na en behaalde haar diploma MBO Onderwijsassistent niveau 4. Ze werkt nu op de basisschool waar ze ook stage liep. In haar rol betekent ze veel voor leerlingen en leraren. Hoe vond Astrid het om een opleiding te volgen bij Scheidegger?

Corine Versteegen

Docent Pedagogisch Medewerker

Als je een kinderopvang-opleiding bij Scheidegger gaat volgen, dan is de kans groot dat je les krijgt van Corine Versteegen. Hoe kijkt ze zelf tegen de opleiding aan? En wat voor advies heeft ze voor (toekomstige) studenten? 

STAP-budget
Met het STAP-budget kun je tot € 1.000,- per jaar ontvangen voor het volgen van een opleiding of training. Zo wordt het volgen van een mbo-opleiding voor jou een stuk voordeliger. Meer informatie over het STAP-budget vind je op deze pagina
Financiële mogelijkheden

1. Via werkgever: veel organisaties hebben een opleidingsbudget waaruit de opleidingskosten van medewerkers worden betaald. De HR-medewerker in jouw organisatie kan je precies vertellen welke opleidingsmogelijkheden er voor jou zijn. 

2. Betaal je de opleiding zelf? Dan zijn er interessante subsidie- en financieringsmogelijkheden beschikbaar. Een opleiding volgen bij Scheidegger is daardoor vaak voordeliger dan je denkt!

Open avond

Als je een opleiding gaat volgen, dan wil je je natuurlijk goed oriënteren. Daarom organiseren wij meerdere keren per jaar Open Avonden in de regio’s Rotterdam en Utrecht. Onze adviseurs vertellen je dan alles over studeren bij Scheidegger. 

Als je een opleiding gaat volgen, dan wil je je natuurlijk goed oriënteren. Daarom organiseren wij meerdere keren per jaar Open Avonden in de regio’s Rotterdam en Utrecht. Onze adviseurs vertellen je dan alles over studeren bij Scheidegger. 
Persoonlijk adviesgesprek

In een persoonlijk adviesgesprek gaat onze adviseur samen met jou bespreken welke opleiding het beste past bij jou en bij jouw situatie. We houden de persoonlijke adviesgesprekken het hele jaar door tijdens kantooruren. Je kunt bij ons langskomen in Hilversum, maar we kunnen het gesprek ook telefonisch of online voeren via Teams. Je bepaalt zelf wat jou het beste uitkomt.

Contact

Heb je nog vragen of wil je graag een persoonlijk studieadvies? Onze opleidingsadviseurs helpen je graag. Je kunt ze bereiken via het contactformulier op onze website, per e-mail via info@scheidegger.nl, telefonisch op 035 − 7 121 992 of via WhatsApp op 06 – 10 73 97 52. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.