Online Nederlands 3F en Werken met Baby’s volgen

Veel pedagogisch medewerkers zitten momenteel thuis vanwege de maatregelen rond het coronavirus. Natuurlijk staat ook bij Scheidegger ieders gezondheid voorop. Wij zorgen daarom dat al onze studenten toch verder kunnen met hun opleiding. Hiervoor richten we Virtual Classrooms in. Hiermee kun je vanuit huis online klassikaal lessen volgen. Je kunt ook kiezen voor de individuele vorm e-learning. Je leert dan zelfstandig onder begeleiding van een docent. Het voordeel is dat je geen rekening hoeft te houden met lestijden.

Voor alle pedagogisch medewerkers die nu niet naar hun werk kunnen, is dit dus een goede gelegenheid om zich te scholen. Bijvoorbeeld met de taaltoets Nederlands 3F of de cursus Werken met Baby’s. Beide cursussen moeten zij verplicht volgen door de invoering van de Wet IKK.

Organisaties in de kinderopvang benaderden ons de afgelopen weken met de vraag of hun pedagogisch werkers vanuit huis de verplichte cursussen nu kunnen volgen. Hun personeel is al gestart. Wij bieden organisaties de mogelijkheid om deze cursussen vanuit huis te laten volgen door middel van online- en virtuele programma’s. Onze docenten begeleiden hen daarbij. Zelfs het aftoetsen kan vanuit huis of elders op afstand!

Nederlands 3F

Deze online cursus is speciaal ontwikkeld voor pedagogisch medewerkers die zich thuis willen voorbereiden op de toetsen Spreken, Gesprekken voeren en Luisteren. Dankzij een interactieve leeromgeving kunnen zij zich optimaal voorbereiden op ieder onderdeel. Zo kan iedere deelnemer eigen gesprekken en presentaties opnemen. De video wordt online verzonden en vervolgens ontvangt de deelnemer feedback van onze docent. 
Uniek aan deze cursus is de examenvorm. Mondelinge toetsen spreken en gesprekken voeren doen we op afstand via een camera. Ook het onderdeel luisteren toetsen we op afstand. Zo legt iedere deelnemer veilig thuis het examen af. 

Wij verzorgen deze cursus zowel voor individuele pedagogisch werkers als voor een hele groep. In dat laatste geval inventariseert Scheidegger diploma’s en werkervaring en adviseert vervolgens of een deel van de groep in staat is om direct de toetsen af te leggen. Ook hiervoor kun je je voorbereiden via de online leeromgeving.

Werken met Baby’s

Dit korte geaccrediteerde programma is speciaal voor pedagogisch medewerkers die op de babygroep werken. Ook als je zo nu en dan met baby’s werkt moet je deze cursus volgen volgens de Wet IKK. Via een interactieve leeromgeving frissen zij hun kennis op over de ontwikkeling van baby’s van 0 tot 2 jaar. Met video’s leren ze ook hoe je baby’s verzorgt, begeleidt en stimuleert. Dit programma wordt afgetoetst met een geschreven eindopdracht. Ook die kan vanuit huis gemaakt worden.

Dit programma is individueel te volgen via e-learning en in groepen ook via onze Virtual Classroom. In beide gevallen krijgt de cursist begeleiding van een van onze docenten.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze cursussen? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035 - 7 121 992. Als je meerdere medewerkers van je organisatie wilt aanmelden voor deze cursussen, kun je via 06 - 209 687 62 contact opnemen met Ron de Ruijter, accountmanager Scheidegger.