Thema's

Thema's

Vraag van de week: Bij mijn opleiding kan ik kiezen voor ‘e-learning’. Wat houdt dat in?

Scheidegger is natuurlijk vooral bekend vanwege zijn klassikale opleidingen. Maar we bieden ook thuisstudie aan. Dat noemen we e-learning. Past een opleiding met bijeenkomsten niet bij jou? Dan kun je kiezen voor de e-learningvariant. Je volgt je opleiding dan online: in de digitale studiewijzer staat welke stof je moet bestuderen en wanneer je je huiswerkopdrachten moet inleveren. Via de online leeromgeving heb je contact met studenten die dezelfde opleiding volgen en natuurlijk met je docenten, die je tijdens je hele opleiding begeleiden.

Gestructureerd studeren

Anders dan veel andere opleidingsinstituten werkt Scheidegger ook bij thuisstudie met een heldere structuur. Je volgt steeds een module over één onderwerp en doet aansluitend examen. Je werkt dus steeds naar een vast examenmoment toe. Daarna begin je pas aan het volgende onderwerp. Zo blijft je studie lekker overzichtelijk en blijf jij gemotiveerd om je opleiding af te ronden.

Praktijkmodules

Natuurlijk zijn er vakken of onderwerpen die je niet uit een boek kunt leren. Als jouw module een of meer praktijkmodules bevat, dan volg je die wel op locatie.
 
Wil je meer uitleg over thuisstudie? Kijk dan eens op onze informatiepagina over e-learning.